• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taşıma evrakının sistem üzerinden girişi

Büşra Mülayim

İzmir İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
14 Ağustos 2010
Şehir
İzmir
Firma
İzmir Demir Çelik San. A.Ş.
Taşıma evrakının sistem üzerinden girişi 16.09.2019 tarihi itibarı ile yapılabilecektir. Bununla birlikte, 01.01.2020 tarihinden sonra taşıma evrakının sistem üzerinden düzenlenmesi zorunludur.

Hayırlı olsun arkadaşlar :)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    23.3 KB · Görüntüleme: 170
2018 yılı içerisinde toplam tehlikeli madde gönderim , alım miktarımız 50 ton altında olduğundan dolayı TMFB iptali için başvurumuzu yapmıştık ve denetime gelerek 50 ton altı olduğunuzdan dolayı Tehlikeli Madde ile ilgili bir işlem yapmamıza gerek olmadığı bilgisini vermişlerdi. TMFB miz iptal edildi. Bu durumda ben ne yapmalıyım. Tehlikeli madde olarak sadece atık gönderimi yapıyoruz.
 
İsrafil Hocam Merhaba ,

Sadece tehlikeli atık çıkışınız varsa Atık yönetim planı ,TABS beyanı yapmanız yeterli olacaktır. TMGD kısmı ile ilgili bir değerlendirme veya yorum yapamıyorum maalesef.
 
İsrafil Bey,

Yeni yönerge ile 50 ton sınırı kaldırılmıştır. Eğer muaf listesinde yer almıyorsanız maalesef belgeyi almanız gerekiyor. Zaten yeni yönerge ile birlikte Ek-3 raporu alarak ancak belgeyi çıkartılabiliyorsunuz. Bunun için de mutlaka TMGDK ile anlaşmanız gerekiyor. Bu aşamada ilk TMGDK ile görüşürseniz size daha sağlıklı yol göstereceklerdir.
 
16.06.2019 tarihli resmi gazetede yapılan değişiklik ile 50 ton ve üzerinde şartı kaldırıldı. Bu nendenle tekrar TMFB almanız gerekmektedir.
"MADDE 5 –
(1) Yönetmelik kapsamındaki tehlikeli maddeleri; taşımacı, dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank konteyner/portatif tank işletmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmeler TMFB almak zorundadır."
 
@lizzie bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bu paylaştığınız yazıya ulaştım fakat Yönetmelik kapsamındaki tehlikeli maddeleri bulmakta zorlanıyorum. Ayda 200-300 kg boya alımı yapıyoruz ayda 10-15 adet sanayi tip tüpler ile gaz alıyoruz başkada birşey yapmıyoruz.
 
@İsrafil Yılmaz Merhaba, yönetmelikte Tehlikeli Madde'yi şu şekilde tanımlıyor: "z) Tehlikeli madde (tehlikeli yük): ADR Bölüm 3.2’deki tehlikeli malların listelendiği Tablo A’da yer alan maddeleri, " bu tabloda yer alan maddeler yönetmelik kapsamına giriyor diye düşünüyorum. ADR Kitapçığında 277. sayfadan itibaren başlıyor bölüm 3.2
 
@lizzie ADR ye tabiler fakat ben aylık 100 kg boya kullanımım var. 1 kg alanda 1 000 ton alanda aynı işimi yapacak? ADR ye uzağım ben biraz.
 
Üst