• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taşıma evrakının sistem üzerinden girişi

Büşra Mülayim

İzmir İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
14 Ağustos 2010
Şehir
İzmir
Firma
İzmir Demir Çelik San. A.Ş.
Taşıma evrakının sistem üzerinden girişi 16.09.2019 tarihi itibarı ile yapılabilecektir. Bununla birlikte, 01.01.2020 tarihinden sonra taşıma evrakının sistem üzerinden düzenlenmesi zorunludur.

Hayırlı olsun arkadaşlar :)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    23.3 KB · Görüntüleme: 170
@lizzie Yönergeyi yazanlar sanayicilerin ne halde olduklarından bihaber galiba. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Ben Türkiye de zannetmiyorum 1 -10-100-1000 kg boya kullanımı olan TMGD ye aylık xxx lira danışmanlık ücreti versin. Gelecek 100 kg boya araçtan nasıl inecek onu mu takip edecek :D
 
Merhaba, belki başlıkla biraz alakasız ama uygun başlığı göremedim. Tehlikeli madde danışmanımız aat çıkan arıtma çamurunun UN kodunu hazırlamak için MSDS i var mıdır diye bir soru yöneltti, hangi belge danışmanımıza yardımcı olabilirim
 
Malzeme güvenlik bilgi formu(MSDS), arıtma tesisiniz de kullandığınız kimyasallarla ilgili güvenlik bilgi formları kimyasalları tedarik ettiğiniz firmalardan sağlayabilirsiniz diye biliyorum.
 
UN 3077 yi kullanabilir TMGD niz.
[automerge]1571057692[/automerge]
ayırca msds ürünler için hazırlanır. atık malzemenin msds i olmaz. çamuru biz üretmiyoruz (kimyasal olarak). Evet atık olarak prosesin ayrılmaz bir bütünü olarak ortaya çıkıyor ama üretmiyoruz :)
 
Merhaba

Atıklar MSDS ( GFB ) dan muaftır. 13.12.2014 tarih 29204 sayılı resmi gazete de yayınlanan
ZARARLI MADDELER VE KARIŞIMLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARI HAKKINDA YÖNETMELİK de mevcut


(2) Bu Yönetmelik aşağıda yer alan ve son kullanıcıya nihai ürün olarak ulaşan madde ve karışımları kapsamaz:
a) İnsan sağlığı ile ilgili amaçlar için kullanılan tıbbi ürünler,
b) Veterinerlikle ilgili amaçlar için kullanılan tıbbi ve tıbbi olmayan ürünler,
c) Kozmetik ürünler,
ç) Atık niteliğindeki madde karışımları,
d) Gıda maddeleri,
e) Hayvan yemleri,
f) Radyoaktif maddeler ve radyoaktif madde içeren karışımlar,
g) Haklarında, yürürlükteki diğer düzenlemelerde bu Yönetmelikle aynı seviyede bilgi sağlayıcı ve koruyucu hükümler bulunan, vücuda yerleştirilebilir aktif tıbbi cihazlar,
ğ) Haklarında, yürürlükteki diğer düzenlemelerde ilgili hükümler bulunan, patlama ya da piroteknik etki yoluyla fiili etki yaratmak üzere piyasaya arz edilen harp levazımatı ve patlayıcılar.
 
Merhabalar, benim de sanırım başlıkla alakasız olacak ama nereye yazacağımı bilemedim. Bir ürün gönderimi yaptık fakat firma benden Muafiyet Kapsamında Taşıma Belgesi istedi. ürünlerin MSDSlerinde UN kodlarına baktım. 2 üründe UN uygulanamaz diyor, bir tanesinde ise kod var, bu ikisi ile ilgili nasıl bir belge oluşturmamız gerekiyor? uygulanamaz olanlar için ne yapmalıyız? Karayolu ile taşınacak.
 
Banu Hanım un kodu yoksa zaten taşıma evrakı vermeniz gerekmiyor. Sadece un kodu olan için taşıma evrakı vermeniz gerekir. Muafiyetler için de un koduna gelen tablodaki Muafiyetler ve 1000 kuralı (miktar 1000 inin altında ise göndereceğiniz) muafiyeti vardır.
 
cevap için teşekkür ederim, fakat o tabloya nasıl ulaşabilirim, bulamıyorum. ve bu konuda hiç ama hiçbir fikrim yok :(
 
cevap için teşekkür ederim, fakat o tabloya nasıl ulaşabilirim, bulamıyorum. ve bu konuda hiç ama hiçbir fikrim yok :(
 
Banu Hanım Un kodu olan malzemenizin GBF sinde yazan un kodu ve un kodu yanında yazan tam adı ve gönderdiğiniz miktarı söyleyebilir misiniz?
 
UN kodu 2679, Taşımacılık adı Lithium Hydroxide Solution, 7 kutu toplam 84 tane ürün 10 mililitre
 
II
[automerge]1581423782[/automerge]
taşımacılık zararlılık sınıfı da 8 yazıyor
 
Un koduna bakınca tabloda pII ve pIII iki ürün çıkıyor 1000 puan muafiyeti için bakınca hangisi olduğu önemli o nedenle sordum. Toplam miktar 840 ml mi doğru mu anladım.
 
Üst