• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak yönetmelikler ve tebliğler

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Merhabalar arkadaşlar,

Biz hep yönetmelik çıktıktan sonra inceler olduk. bunlar çıkmadan birşeyler yapmamız gerektiğine inanıyorum. Taslakta olan yönetmelikleri eklerden veya
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
linkinden ulaşabilirsiniz. inceledikten sonra da burada birbirimizle bilgi alışverişinde bulunarak sadece eksikliklerini değil, bak bu yoktu iyi olmuş/ya da bu vardı yanlıştı çıkarmışlar gibi de olumlu yönlerine bakarak tartışmak isteriz.

Herkese iyi haftalar...
 

Ekli dosyalar

  • ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELĐĞĐ TASLAĞI.pdf
    98.3 KB · Görüntüleme: 54
  • KATI ATIKLARIN TOPLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI.doc
    107.5 KB · Görüntüleme: 43
  • KATI ATIKLARIN TOPLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ TASLAĞI-takvimtablo.docx
    34.5 KB · Görüntüleme: 35
  • KOKU OLUŞTURAN EMİSYONLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI.docx
    83 KB · Görüntüleme: 38
  • SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI.docx
    85.1 KB · Görüntüleme: 35
  • SU KİRLİLİĞİ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI-ek.docx
    161.5 KB · Görüntüleme: 25
  • TEKSTİL SEKTÖRÜNDE ENTEGRE KİRLİLİK önleme ve kontrol tebliği.docx
    87.3 KB · Görüntüleme: 34
mesela örneğin hepsine göz ucuyla baktığımda, atık yağlardaki değişiklikler iyi olmuş. sınıflandırma yaparak fabrikalardaki oluşan atık yağların özelliklerine göre aynı varil, IBC vs. biriktirilebileceği izni çıkacak. bu zaten istenen birşeydi çünkü fabrikalar çıkan her atık yağı için ayrı ayrı kaplar ayarlamak ve analiz yaptırmak zorundaydı.
 
Bu yönetmelikte yazan şey o kadar zor ki. Kategorilerine göre ayırmak bile çok zor iken atık koduna göre ayırmak daha zor. Birde yeni yönetmelik 2. kategori yağlar geri kazanım yerine bertaraf edilecek diyor. Ben anlamıyorum nasıl kolaylıkla değiştiriyorlar , yönetmeliğin bu kısmı çok tartışılır.
 
anladığım kadarıyla kategoriyi 3'den 2'ye düşürmüşler. yani analiz sonucunda ya geri kazanım (1.kategori) ya bertaraf (2.kategori) orta bir sınıf olmayacak
 
"(4) Atık yağ kategori analizleri atık yağ toplayıcıları tarafından atık yağların tesise kabulünde yaptırılır." diye bir madde var. Biz üniversiteye yaptırmıştık, yenilemek istiyorduk. Bekleyelim de atık yağ toplayıcıları yapsın o zaman yönetmelik çıkınca.

Tahminen ne zaman çıkar bu yönetmelikler, çok uzar mı süreç.

"(3) Atık yağlarda %10 üzerinde su veya diğer yabancı maddelerin bulunması durumunda toplayıcıya destekleme yapılmaz."

demek ne demek. %10'dan fazla su içeriyor, nakliye masrafımız var, ödeme yapacaksınız mı demek.
 
@Funda Saltık

Anladığım kadarı birlikler veya fonlar oluşturularak buradaki oluşacak payların destek olarak dağıtılması vb gibi bir durum mevcut. Bunu yaparken de Ayrıca atık yağ analizleri yaptırma sorumluluğunu toplayıcılara yıktıkları için %10 dan fazla su içeren atık yağları tesislere kabul etmemeleri için zorlamaya çalışıyorlar. (analizini sana yaptırıyorum yanlış yaparsan desteğini keserim)Yani aslında temiz yağ toplamak için tüm sistemi zorluyorlar diye yorumladım ben.
 
Merhaba,

Taslak halinde olup, Çevre Mühendisleri Odasından görüş istenen "Gürültü Yönetmeliği", "Sağlık veya Güvenlik İşaretleri Yönetmeliği Taslağı", "Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği Taslağı" ektedir.

Odaya görüşlerini bildirmek isteyenler gorus@cmo.org.tr adresine görüş bildirebilirler.
 

Ekli dosyalar

  • 82f7de84b1bd1b7_ek.pdf
    423.8 KB · Görüntüleme: 26
  • 647eb1be46f1f23_ek.doc
    1.1 MB · Görüntüleme: 25
  • b89f3a3f299f740_ek.doc
    36 KB · Görüntüleme: 22
çed yeterlik tebliği değişecek diyorlar şartları baya ağırlaştıracaklarmış sanki ağır değilmiş gibi bilgisi olan varmı
 
Üst