• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat 35 390 lisansı

A

Anonim (7fbf)

merhaba tesisde tat 35 lisansım bitmiş durumda ancak normal lisansım halen daha devam etmektedir. tat yenileme süreci hakkında bilgisi olan ve e izin sistemi üzerinden başvuru yapabilir miyim. Tehlikesiz atık alan bir firmayız tehlikeli atık asla kabul etmiyoruz plastik (pet kırma) ve karton (pres-balyalama) işi yapıyoruz sadece ? Ambalaj atığı olarak çıkış yapabiliyorum su anda nasıl bir yol izlemeliyim çok tesekkürler şimdiden...
 
Anonim (7fbf)Merhabalar,

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan firmalar tehlikesiz atıkları almaya devam edeceklerse belgeyi lisansa çevirmeleri gerekir. Çevre Lisans Belgesi ile ilgili bütün başvuruları entegre çevre bilgi sistemi üzerinden yapmanız gerekir. Bu tür işlemlerin yürütülmesi için bakmanız gereken mevzuatlar;

1-Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik

2- Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği

3- Ön İşlem Ve Geri Kazanım Tesisleri Lisans Uygulama Rehberi

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesini lisansa çevireceğiniz için geçici faaliyet belgesi sürecinden başlamanız gerekir.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği’nin 11. Maddesinin 2. Fıkrasının b bendi kapsamında geçen ifade;

b) Faaliyet yeri değişikliği nedeniyle yapılan çevre izin veya çevre izin ve lisans yenileme başvurularında, yeni bir çevre izin veya çevre lisansı konusunu da içeren yenileme başvurularında ve/veya mevcut lisans konularına ait proseste ve çalışma koşullarında değişiklik söz konusu olan başvurularda; sürecin geçici faaliyet belgesi aşamasından başlatılması gerekmektedir.

Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin ek-1 kapsamında yer alan atık kodlarını kabul edecekseniz Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinin ek-2:8.1.1 kapsamında başvuru yapmanız gerekir.

1655371639336.png


Toparlayacak olursak; başvuru yapacağınız lisans konularınıza istinaden tek bir Çevre Lisans Belgesi çıkacak ve bu belge de lisans konularınız yer alacaktır. Yönetmelik ve ilgili rehbere bakmayı unutmayın.

İlgili Uygulama Rehberi Linki:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Önceki cevapları görüntüle…
serhat.gülen93Şöyle eksiklik oluşturan memur ile görüşün. Kendisi Ek3-A formunu size açıp açamayacağını; ona göre eksik veya hatalı girişleri düzeltme imkanınızın olup olmayacağını sorun. Hem Ek3-A hem de başlangıç bilgilerinde sorun varsa başvuruyu uzmanın iptal etmesi gerekir, sizin de yeniden başvuru yapmanız gerekecektir.
 
merhaba güncel teknik uygunluk raporu bakanlığın sitesindeki bu formata göre mi hazırlanmalı başvurum ek belge talebi olarak tekrar istenmiş yani yeni format bu mu acaba ?
 

Ekli dosyalar

  • tekn-k-uygunluk-rapor_haz-ran-20220601124109 (1).docx
    2.4 MB · Görüntüleme: 15
ama sadece toplama ayırma faaaliyeti var bizde kırma işlemi falan uygulanmıyor sadece müfredat gereği ön işlem ibaresi geçiyor sadece toplama ayırma olan formatı yapmam gerekmez mi
 
evet hazırlamam gereken rapor bu birde istenen atık yönetim planı il müdürlüğü onay yazısı var ancak daha önce il müdürlüğüne verilmiş ancak halen bir cevap verilmemiş bu durumda ne yapmak gerekir ? arayıp sorulması gerekir mi yoksa halen cevap gelnediğini mi belirtsek raporda
 
Üst