• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

tat atık yönetim planı

Elif Deliktaş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Temmuz 2011
gfb sini yeni almış bir tat firmasıyız. Ambalaj atıkları yönetim planı örneği olan varmı? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
 


Bu kısma açılan konular forum ile ilgili yardım almak içindir.
Konunuzu ilgili konu başlığında açarsanız daha fazla yardımcı olunacaktır eminim.
Ki o kısımlara baktığınız zaman zaten sorunuzla ilgili oldukça bilgi bulabilirsiniz.
Çevre ve atık yönetimi, geri dönüşüm ve yeniden kullanım bölümlerine bakınız.
Ya da arama kısmından aratınız.
kolay gelsin...
 


Formatı bi oku bilgileri toparla takıldığın yerde yardımcı olurum.
Umarım yardımcı olmaya çalışan bi belediye ile anlaşmalısındır aksi halde biraz fazla yorulursun:)
İyi çalışmalar
 
Merhabalar..Yukarıda verilen link bozuk ve benimde Bir TAT çevre mühendisi olarak Belediye ile yapacağımız sözleşmeden sonra Atık Yönetim Planına ihtiyacım var. Elinde TAT için AYP olan varsa paylaşabilirmi Lütfen..
 
verdiğiniz birinci linkte açıklama kısmından sonra : "Aşağıda bulunan linkler aracılığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayınlanan "Ambalaj Atıkları Yönetim Planı" formatına ve bu plan hazırlanırken kullanılabilecek tablo örneklerine ulaşabilirsiniz. " diyor. yalnız aşağıda link yok.

ikinci linkte açılmıyor (en azından benim pc de açılmıyor)

Yinede teşekkür ederim şebnem hanım
 
Merhaba;
Belediyemiz daha önce bir kaç TAT firması ile sözleşme aşamasına geldi fakat firmaların yakıt masrafı kutuların temini vs. gibi giderler için belediyemizden talepleri oldu. Bildiğim kadarı ile yönetmelik gereği bu ürünlerin temini firmalara aittir.Üçlü protokol yapalım dediğimizde öncelikle Belediyeden AYP isteniliyor. Bu nedenle ambalaj atıkları ile ilgili hiçbir çalışma yapamadık maalesef.Konu ile ilgili fikri olan var mı acaba?.Teşekkürler.
 
Burda njeyi sorduğunuzu anlayamadım. AYP yi belediye hazırlar.Anlaşma yaptığı yada yapacağı TAT firması ona yardımcı olur.Eğer belediyenin Ambalaj Atık Yönetim Planı yoksa herhangi bir çalışma yapamazsnız ki zaten nasıl bir çalışma yapılacağna dair bilgi AYP da belirtilir ve çalışmaya başlanır. Siz hangi konuda takıldınız ?
 
lisanlı tat firmasında çalışıyorum belediye ile sözleşmemiz yok Ambalaj atıkları yönetim planı örneği kendim mi hazırlamam gerek belediye ye olması şart mı?
 
Merhaba Şebnem Hanım;
Belediyemizin AYP nı henüz yok.Ben açıkçası anlaşma yapacağımız bir firma olursa ortak bir çalışma yapılacak diye biliyordum.Bu nedenle önce firmalarla protokol yapmamız gerekiyor şeklinde bir düşünce oluşmuştu.Böyle olunca da görüştüğüm firmaların bir çoğu kullanılacak ürünlerin ya da harcanacak yakıtın bizden olursa anlaşma yapma taraftarı olduklarını söylediler.TAT bulma konusunda zorlanıyoruz.Eğer 3 lü protokol olursa ürünler konusunda çevko pakçev gibi yetkilendirilmiş kuruluşlar bu konuda yardımcı olablir düşüncesindeydim.O zaman ilk iş anladığım kadarıyla AYP hazırlamak.Zaten yaz ve kış dönemine ait karakterizasyon çalışmalarımız mevcut.Sizin yukarıda paylaşmış olduğunuz AYP nında bahsi geçen tablo 9-10-11- ve 12 ye ne yazılacak?Teşekkürler
 
Merhaba Ayşegül Hanım.
Eğer AYP niz yoksa hazırlamanız gerekiyor. Ama TAT firmasıyla anlaşma yaparsanız anlaşmanın Lisanslı firmanın Yükümlülükleri kısmının maddelerine de AYP I ortak olarak hazırlamak eklerserniz TAT firması size büyük oranda yardımcı olacaktır.Tablo 9 -10 - 11 de varsa toplama ayırma sisteminiz onun işleyişine göre eğer yoksa anlaşma yapacağınız firmanın toplama ayırma yapacağı sistemi gireceksiniz.
 
Üst