• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat firmasında neler yapılıyor?

süleyman Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Kasım 2020
Şehir
Amasya
Firma
çalışıyor
İyi günler dilerim. Çevre mühendisiyim daha çok saha idarecisi olarak görev yaptım mesleğinden biraz uzak kaldım şimdi bi geri dönüşüm firmasında işe başlayacağım ama kafamda soru işaretleri var zorlukları nelerdir? Ne gibi şeyler bekliyor beni, bu işi kıvırabilir miyim? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bir ay içinde ne gibi işler yapılır mesela? Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Öncelikle hayırlı olsun, işinizde başarılar dilerim.

Bir TAT firması mühendisi olarak sizinle nacizane şunları paylaşabilirim:
Bu sektör, kaba tabirle "Pis" bir sektördür. İşvereninden tutun da, muhatap olduğunuz insanlar genelde kaba insanlardır. Genel anlamda sadece cebini, parasını düşünür işveren. Siz işyeriniz ve diğer kurumlar arasında köprü konumunda olduğunuz için iki tarafı da idare etmek durumunda kalıyorsunuz. Örneğin; işyerinizin tehlikeli madde almaması gerekir fakat işvereniniz onu illegal bir şekilde alıp satmaktadır. Ne kadar uyarıda bulunursanız bulunun, yüksek ihtimalle il çevreden fark edilip yüklü miktarda ceza yemediği sürece buna devam eder. Bu sektörde maddi yaptırımlı ceza en büyük tehdit unsurudur.
Cümlelerim tamamen edindiğim, duyumladığım ve bizzat şahit olduğum olaylardan çıkardığım sonuçlardır. Pek tabi söylediğimin aksine düzgün olan firmalar da vardır, yani en azından ben öyle umuyorum.

Hiç mi güzellikleri yok? Tabi ki var. Odanız var, masanız var, işiniz var. Sorumlu olduğunuz tek bir firma var ve mesleki açıdan çok yorucu olduğunu düşünmüyorum. Eğer ki çalışacağınız yerde yalnızca "kendi işinizi" yapacaksanız, bence bu sektörde çalışabileceğiniz en rahat alan TAT firmasıdır. Fakat tırnak içindeki ifade çok önemli. Aylık olarak kütle-denge işlemleri yapıyorsunuz çevre bilgi sisteminden. Her ay değerlendirme raporunuz, tesis içi eğitimleriniz oluyor. Güncel olarak da, ben şu sıralar civardaki işletmelere temel düzeyde sıfır atık belgesi aldırmaya çalışıyorum.

Sonuç olarak bağlayacak olursam, siz ekstra bir çaba sarf etmediğiniz sürece mesleki anlamda kendinizi çok geliştirebileceğiniz bir alan değil TAT firmaları. Ama oturayım işimi yapayım, etliye sütlüye karışmayayım, dışarda isteyen istediği kadar argo konuşsun beni ilgilendirmez diyorsanız, gayet güzel.

Moralinizi bozmak istemem, kendiniz deneyimleyin. Ben nahoş olan çok şey gördüm duydum ve yaşadım. Umarım siz ve diğer arkadaşlarım yaşamazsınız.

Sağlıkla kalın...
 
Anonim (1b97)Merhabalar, Bugün Tat firmasında işe başladım. Evrakları kontrol ettim. Hepsi tamam. Kapasite raporu,izin ve lisans belgesi, toplama ayırma belgesi 2025 e kadar geçerli. Genel işleyişi çözmeye çalışıyorum ama dağınık bir çalışma düzenleri var. Günlük mü atık girişi yapmalıyım yoksa aylık mı bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gürkan GÜSLÜTeşekkür ederim cevaplarınız için. Bir Excel dosyasında giriş çıkışları tutuyorum kağıt-karton-naylon dışında bir şey gelmiyor getirenler de marketler belediyeler bir kaç tanede firma var konuyla ilgili forumda diğer yazılanları okudum da ay sonu yapılması daha uygun olur vs. yazılmıştı. A firması her gün kağıt ve plastik ambalaj getiriyor excele kayıt ediyorum bunları ay sonunda birlikte toplu olarak mı girmem gerekiyor?
 
Merhaba

Henüz 1 senelik tecrübesi olan bir mühendisim gdt ve tat firmasında çalışıyorum.
Kendi yaptıklarımdan bahsedicek olursam;
Aylık Kütle denge beyanları çok önemli öncelikli işim bu.
Çevre İzin ve Lisans başta olmak üzere ; Teklikeli atık mali sorumluluk poliçesi,Kapasite Raporu ,EAYP vb. Belgelerin tarihlerini kaçırmadan takip ediyorum.
Tehlikeli atık almıyoruz. Karışıp gelenleride 6 ay da bir olmak üzere sene de 2 defa çıkışını yapıyorum.
İç tetkit ve aylık değerlendirme raporu önemli.
Mümkün oldukça tesiste fiziki şartları sağlamaya çalışıyorum.
Yönetmelikleri mutlaka incele.
Başarılarının devamını diliyorum umarım işimizi düzgün yapıp iyi tecrübeler kazanıp çok daha iyi yerlere geliriz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üst