• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

TAT Lisansı alan bir firma yapması gereken ilk işlem

Erkan Karakaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ekim 2009
Firma
MARE ÇEVRE
Arkadaşlar merhaba,firma olarak tat lisansı aldık, ilk olarak bizim yapmamız gereken iş ne olmadır ambalaj atığı toplaya bilmemiz için firmalardan, yeni yönetmelik ile birlikte, bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.
 
ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliğinde durum gayet acık ve net.TAT firmasında çalışan birisinin bu yönetmeliğe çok hakim olması gerekmekte.incelemenizi öneririm. evet belediye sınırlarından topladığınız atıkları belgelendirmede kullanabilyosunuz bu yüzden sözleşme şart.
 
zaten halen daha belediye zorunluluğu kalkmış değil... benim sorum gider keserek aldığımız veya herhangi bir fabrika malını belgelendirmede kullanabilir miyiz ? gerçi gider olayı da yasak artık : )
 
eğer fabrika sözleşme yaptığınız belediyenin mücavir alan sınırlarındaysa evet kullanabilirsiniz. yani ücretlide alsanız belediye yönetim planından ayrıda toplasanız bunu belgelendirmede kullanabilrsiniz. gider pusulası ayrı bi olay.onun kullanımı konusunda fikrim yok.belediye ile bunu belgeleyebilirseniz yapılabiliyordu ama şuanda sıkıntı olabilir.
 
belgelendirme çıkış yapılan madde üzerinden yapılmıyor mu? anlaşma yaptığım belediye harici atık yönetim planı olmayan yerlerden aldığım mallarda var...ekte ki sunumda yetkilendirilmiş kuruluşdan bahsediyor gerçi ama incelemekte yarar var.
 

Ekli dosyalar

  • belgelendirme1.pptx
    3.8 MB · Görüntüleme: 136
  • belgelendirme2.pptx
    2.6 MB · Görüntüleme: 85
MADDE 18
(5) Geri kazanım hedeflerine ulaşıldığını gösteren belgelerde sözleşme yapılan çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesislerinin çıkış rakamları esas alınır.(7) Belgelendirmelerde, ambalaj atığı yönetim planı kapsamında toplanan ayrılan, geri dönüştürülen ve geri kazanılan ambalajlara ait belgeler geçerlidir. Belediye sınırlarındaki organize sanayi bölgeleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan sanayi işletmeleri ile diğer sanayi işletmeleri, satış noktaları ve alışveriş merkezleri, belediyenin yönetim sistemi dışında kalan sivil hava ulaşımına açık hava alanları ile bu hava alanları bünyesinde yer alan tüm tesisler, belediye mücavir alan sınırları dışında kalan ambalaj atığı üreticilerinin belediyenin toplama sistemine verdiği ambalaj atıklarına ait belgeler de belgelemede kullanılır.
(8) Toplama ayırma tesislerinden çıkan ambalaj atıklarının çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli geri dönüşüm veya geri kazanım tesislerine verildiğini gösteren belgeler, ihraç edilenler için de gümrük çıkış beyannameleri kabul edilir.

doğru sölüyon.gider pusulası zaten kullanılamıyor şu surum da .:))
 
ama eski yönetmeliğe göre kullandık baya bi gider pusulası : ) yeni yönetmelik almayın diyor lisansı olmayanlardan .. var mı ona bi çözüm : )
 
ben tesisimi kurmaya başladım. çok güzel bir tesis olacak inş. Ama Çrum belediye başkanı imza atmayacağını ve izin vermeyeceğini belirtti. benim yapmam gereken ne lisansı alabilir miyim yardım lütfen...
 
arkadaşlar ambalaj atıkları toplama ayırma için gfb başvurusu yaptık.çed gerekli deildir yazısında ambalaj atıklarına ek olarak tehlikesiz atıklar... vb gibi işlemler için alınmış. yani raporda hepsi geçiyor. ancak gfb başvurumuz 'verdiğiniz gfb taahhütünde sadece ambalaj atık toplama yapacağınızı belirtiyorsunuz ama çed de başka faaliyetlerde geçiyor'. bu sebep ve bununla birlikte bir kaç sebepten dolayı reddedildi. şimdi biz diğer eksikleri giderdik. tekrar başvuru yapacağız ancak ilgili müdürle görüştüğümüzde çed görüşünü değiştirmemizi sadece ambalaj atıkları için almamızı söyledi. ancak bizim aynı alanda akü geçici depolama lisansımız var ve ayrıca tehlikesiz atık toplama ayırma içinde başvurumuz var. yani bu durumda çed görüşünü değiştirmek bana sorun yaratmazmı. taahhütnamede biliosunuz sistemde otomatik çıkıyor. yani acayip bir tutarsızlık var. ayrıca başka firmalar biliyorum tat lisansı olup tehlikesiz atık için başvurduğunda çed görüşüne tehlikesiz atıkta ekletmelisiniz dediler ekleyip o şekilde alabildiler. yani burda acayip bir tutarsızlık var. sizce budurumda ne yapmalıyım? bilgisi olan veya önerisi olan yardımcı olabilirmi?
 
selam;
arkadaşlar yanlış anlamayın ama tat olarak piyasaya süren işletmelerinden belgelendirme bedellerinin fiyat aralıklarını paylaşa bilirmisiniz_?

belli bir fiyat şeklinde belirlemekte yarar var_?
şimdiden tekkür ederim
 
Bunlar serbest piyasa usulü olan işlerdir, belli bir fiyat belirlemek veya bu fiyatları paylaşmak doğru olmaz. Sonuçta firmalar ticaret yapıp para kazanıyorlar bu işlerden.
 
Üst