• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat tesisi granül fabrikasına mal satabilir mi?

tuğbak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ekim 2011
Firma
Geri Dönüşüm
Arkadaşlar merhaba tat ve geri kazanım bir arada olan tesisiz. granül fabrikasına mal satmak için anlaşma yapmak üzereyiz fakat tesisin lisans muafiyeti mevcutmuş beyanlarda nasıl olacak yardımcı olur musunuz?
 
Tuğba hanım merhaba, granül imalatı yapan firmalar doğandan atık alacağı için geri dönüşüm lisansı almak zorundadır. Bazı geri kazanım tesisleri ambalaj atığı toplama ayırma lisansı almıyor. Bunun için toplama ayırma lisansına sahip firmalardan almak zorundadır. Ayrıca granül satışlarında karşı firmanın lisans şartı olmaksızın granül satabilirsiniz.
 
Granül imalatı yapanlar çapak alıp granül yapıyorsa geri dönüşüm lisansı alması gerekmiyor olması lazım @Olgaç Sürmelihindi kardeşim. Çünkü yan ürün alıp ürün hammaddesi yapıyor. Bu yüzden atıkla bir alakası kalmıyor
 
Tekrar merhaba , çapak alıp granül yapan firma nasıl lisanstan muaf oluyor? Tehlikesiz atıktan yapılmış çapak mı alacak,ambalaj atığından yapılmış çapak mı alacak? Her türlü kırılmış ,yıkanmış,kurutulmuş çapak halindeki malzemeyi alıp granül yapıp, granülü hammadde olarak kullanan bir firmaya ya da herhangi bir geri kazanım lisansı olan bir bir firmaya mı satabilir ?
 
@Elif Rânâ Elif Hanım Merhaba, lafımı kesinlikle yanlış anlamayın ancak araştırmanızı çok iyi yapmanız gerekmektedir. Araştırın, okuyun ve çok iyi özümseyin. Gerekirse tekrar tekrar okuyun. Acaba burada ne denilmek isteniyor diye sorgulayın. Bunlar size bir tavsiye. Kesinlikle art niyet ve sizi eleştirdiğimi düşünmeyin. Sorunuza gelecek olursak; çapağın iki türü vardır. geri kazanım lisansına sahip firma plastik kasayı kırma makinesinden geçirdikten sonra plastik kasa çapak halini alır ve bu yan ürün olarak nitelendirilmektedir. Bu çapağı lisans şartı olmaksızın nihai ürüne çevirecek firmaya satabilir. Diğer türü ise masa ve sandalye üretimi yapan firma üretim sırasında fazla üretim artığı oluşabilir. Bunlar tehlikesiz atıktır ve bu firma atıkları lisanslı firmaya göndermek zorundadır. İyice özümseyin. Bir mühendis kağıt karalamadıkça; öğrenmeye tok, hazır bilgiye aç olur. :)
 
Sadece tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan bir firma , çapak alıp granül imalatı yapabilir mi? Herhangi bir geri kazanım lisansına sahip olmadan sadece tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi ile.

Mesela çuvalı,naylonu ,halatı ,ipi gıda ambalajlarını kırıp küçültüp pres yapıp satıyorlar.Tehlikesiz toplama ayırma belgesi ile bu ürünleri alıp granül makinesinde granüle dönüştürmek için geri kazanım lisansı almak gerekmiyor mu?
 
Elif Hanım, aynı soruları tekrar tekrar soruyorsunuz ve vermiş olduğumuz cevaplara rağmen okumuyorsunuz. Sormuş olduğunuz soruların cevapları daha önce sormuş olduğunuz sorularda geçmektedir. Lütfen okuyun.
 
@Olgaç Sürmelihindi Elif Hanım, Çapak alıp granül imalatı yapıyorsanız muafsınız.
Atık alıp çapak haline getiriyorsanız o zaman durum değişiyor. Çapak bir yan üründür. Dolayısıyla yan üründen ürün üretimi olduğunda muaf tutuluyor. (Sadece çapak alacaksınız. Atık alıp çapak yapmadan)
 
Şu yönetmelikte en çok eleştirdiğim konulardan biri ve ortalığın karışmasına sebep olan konulardan. Çapak alıp, granüle dönünce işlemlerden muaf olma kısmı.
 
Üst