• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

TAT Tesisi Kütle Denge Sistemi Hk.

Cansu_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Mart 2011
Şehir
İstanbul
Firma
ALYA ÇEVRE DANIŞMANLIK
Arkadaşlar merhaba,
10 yıla yakın sektördeyim ancak ilk defa bir TAT tesisi ile uğraşmam gerekti. Kütle - denge girmem gerekiyor ve günlerdir uğraşıyorum içinden çıkamadım. Şimdi bir tane TAT tesisi var metal alıyor. Elimde alış ve satış faturaları var. Demir ve Çelik alıp satıyor. Ben ay ay 2016 dan bu yana giriş yapacağım.
1 - Tesise gelen atıkları; atık kabul işlemleri - gelen atık sekmesinden işliyorum . (Bu doğru mudur?)
2 - R12 Prosesinden atıkları işleme tabi tutulmuş gibi gösterip çıkarıyorum . ( karışık metali uygun atık kodlarına ayırıyorum ya da ayırmadan olduğu gibi çıkarıyorum)

Asıl önemli olan ise, satışını yaptığım atıkların girişini nereden yapıyorum. Ürün gönderim işleminden yaptığımda tesisimdeki atıklarda azalma olmuyor gibi görünüyor. Bir de tehlikesiz atıkları firma yurt dışına gönderiyor . Bu kısım ise atık ihracatı kısmından mı yapılacak.

Lütfen bu konuda bilgi sahibi olan biri anlatabilir mi? Tüm forumu, kaynakları uygulama videolarını taradım. İşin içinden çıkamadım.
 
@Gökhan Çağlayan üstadım,

1-) ambalaj atıklarının sisteme giriş ve çıkışlarının yapılması ve il müdürlüğü tarafından onaylanması gerekir. Buna istinaden bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yaparak ambalaj atıklarının bilgi sistemine girildiğine dair il müdürlüğü onay yazısını verirler.

2-) Tehlikesiz atıkların kütle denge sistemine girildiğine dair onay raporlarını son 3 ay, 6 ay veya son 1 seneyi alabilirsiniz. O size kalmış bir şey. 😊😉
 
Ambalaj atıklarının sisteme girildiğine dair il müdürlüğü onay yazısı dilekçesi ekte yer almaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Ambalaj atığı veri giriş sistemi onay yazısı örnek dilekçe (1).docx
    11.7 KB · Görüntüleme: 19
@Gökhan Çağlayan arkadaşlarında dediği gibi herhangi bir ek olmadan dilekçe ile il müdürlüğü onay yazısını almalısınız. Sonrasında sisteme eksiklik beyan edilmemesi açısından GFB alım itibari ile KDS raporlarını ekleyebilirsiniz.
 
Merhabalar,

Sorumlusu olduğum tesiste Çevre İzin ve Lisans yenileme işlemleri kapsamında daha önceki yıllarda alınmış olan ambalaj atıklarının sisteme girildiğine dair İl Müdürlüğü Onay Yazısı mevcuttur. Tekrar yenileme başvurusunda bulunurken sisteme bu yazının güncel halini alıp mı yüklemeliyim? Yoksa daha önce alınan onay yazısı şuanda da geçerliliğini korumakta mıdır?
 
Üst