• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

TAT tesisleri hakkında

Mustafa Eren Sabuncu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Şubat 2010
Şehir
İstanbul
Firma
ABECE GRUP ÇEVRE
Halihazırda çalışmakta olduğum TAT tesisinde gelen atıkların boyutlarını küçültmek için bir kırıcı ekipman almamız için GDT lisansımızın olması şartmıdır arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler :)
 
TAT tesislerinin bazıları plastik kasaları kırmak için makine alabiliyorlar, hem malzemenin fazla yer kaplamasını da önlüyolar. Bunun için GDT lisansı gerekmez ama kapasite raporu için incelemeye geldiklerinde makineyi rapora işlemek isterler bilginiz olsun.
 
@Fatih Közen
kesinlikle katılıyorum. toplama ayırmada işlem olarak atığın gerçekteki boyutunu değiştirmeden sadece preslenip sıkıştırılması olabilir.
 
Geri dönüşüm/geri kazanım tesislerinin sağlaması gereken kriterler
MADDE 29 – (1) Ambalaj atıklarını bir üretim süreci içerisinde orijinal amacı veya başka bir amaç için parçalayan, kıran, presleme hariç boyutlarını küçültmek suretiyle kalitesini ve yoğunluğunu arttıran, organik geri dönüşüm dâhil enerji geri kazanımı hariç olmak üzere yeniden işleme yapan ve benzeri işlemleri uygulayan geri dönüşüm ve/veya geri kazanım tesislerinin;


ambalaj atıkları kontrol yönetmeliğindeki bu tanıma istinaden GDT lisanslı olmak şart görünüyor. Boyutları küçültmek için kuru kırıcı almamız dahi buna dahilmi demek istedim. :) Yeni olduğumdan dolayı tam olarak bunu yorumlayamadım. Yorumlar için teşekkürler.
 
Plastik meyve sebze kasaları kırma makinesi olan birçok TAT tesisi gördüm ve hepside sadece TAT lisansı ile çalışmakta, genelde yönetmelik yazıldığı gibi değil anlaşıldığı gibi uygulanıyo. Eğer bu tesisler lisans alıp çalışabiliyosa yorum sana ait :)
 
TAT (Toplama Ayırma Tesisi)
Yani sadece Toplama ve Ayırma işlemi yapılan işletmedir. Kırma - Elemeye sahip bir tesis kontrol sonrası idari yaptırıma uğrar.
 
toplama ayırma tesisleri skhkk yönetmeliğine göre
Fabrika, satış noktası ve benzeri üniteler içerisinde yapılan biriktirmeler hariç, ambalaj atıklarının toplandığı ve cinslerine göre sınıflandırılarak ayrıldığı toplama-ayırma tesislerinin;
Geri Dönüşüm Tesisleri ise
Ambalaj atıklarını bir üretim süreci içerisinde orijinal amacı veya başka bir amaç için parçalayan, kıran, presleme hariç boyutlarını küçültmek suretiyle kalitesini ve yoğunluğunu arttıran, organik geri dönüşüm dâhil enerji geri kazanımı hariç olmak üzere yeniden işleme yapan ve benzeri işlemleri uygulayan geri dönüşüm ve/veya geri kazanım tesisleri

şeklindedir. Geri dönüşüm lisansı alınmalıdır.
 
Arkadaşlar benim bir sorum olacaktı...Tat firmaları isg açısından hangi sınıfa girmektedirler..Tehlike sınıfındaki kodları tam olarak nedir?
 
Her ay giriş çıkış olarak doldurulan 7b 7c için herhangi bir süre var mıdır ?
gönder demediğimiz halde bildirimler otomatik olarak bir sürede gönderiliyor mu bilgisi olan var mı?
 
Hayır siz onaylamadan gönderilmiyor.
Ayrıca belli bir süre yok diye biliyorum ama burada bir arkadaşın
iki aydan fazla geciktirmemek gerektiğini yazdığını hatırlıyorum.:)

Bir de aman diyeyim il müdürlüğünden firma lisansınızın tarihini güncelletmeyi unutmayın.
Benim başıma dert oldu:)
 
@Isagur53

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


38.11.01 Tehlikesiz atıkların toplanması (çöpler, geri dönüştürülebilir maddeler, tekstil atıkları, vb.) (inşaat ve yıkım atıkları, çalı, çırpı, moloz gibi enkazlar hariç) Tehlikeli
 
@Burak Bilen
Nerede geçmiş gözüküyor.[DOUBLEPOST=1368605831,1368605770][/DOUBLEPOST]@Dilan Seycan
sistemin anasayfasında duyuruda da yazıyor. birde firma bilgileri firma güncelle gibi bir butondan lisans tarihlerinin güncel olup olmadığına bakabilirsiniz
 
@Dilan Seycan
firma kapasite bilgilerinden olması lazım da ben de yapmadım . nasıl yapılıyor bilmiyorum[DOUBLEPOST=1368605866,1368605833][/DOUBLEPOST]ya orda firma güncelle var ona mı basacağız
 
@Burak Bilen
Arkadaşlar lisans tarihleriniz güncelse kapasite bilgilerinizi girebiliyorsunuz galiba.
Ama değilse güncelleme için il müdürlüğüne yazı yazmanız gerekiyor.
 
Üst