• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat tesislerinde endüstriyel atık yönetim planı

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
merhaba arkadaşlar
ben ambalaj atıkları toplama ayırma tesisinde çalışıyorum.endüstriyel atık yönetim planı hazırlıyorum. sağolsun benden önce çalışan arkadaşın böyle bir girişimi hiç olmamış:))
tesiste kamyonlarla sevk edilecek kadar tehlikeli atık hiç çıkmıyor. sadece su an bir kaç floresan lamba ve piller çıkıyor o kadar.
çoğu bölüm boş kalıyor. nasıl bir yol izlemem gerek ? bu şekilde il çevreye sunmam sorun yaratır mı?
birde endustrıyel atık yonetım planını sunduğumuz zaman il çevre denetime gelıyor mu tesisi?
bu konuda bılgısı olan paylaşabılır mı?
elınde ornek olan varsa paylaşırsada sevınırım:)
şimdiden tesekkur ederım
 
Merhabalar,
Endüstriyel atık yönetim planınıza tehlikeli ve tehlikesiz atık miktarlarını yazarak bulunduğunuz il çevredeki birime danışmanızda fayda var.Çok az miktarlarda da olsa atık yönetim planınızda bu atıklar görülsün.Çok küçük bile olsa tehlikeli atık için alan ayırmanızı isteyebilirler.Atık yönetim planınızı sunduktan sonra haberli olarak denetime geliyorlar.Uygun şartlar sağlandığında kısa süre içerisinde atık yönetim planınıza onayı alabilirsiniz.
 
tesekkur ederım tehlıkelı atık alanımız mevcut. dediğim gibi çok az çıkıyor atıklar 1 - 2 kg desem bir şey olur mu:))
 
Evrem hanım kolay gelsin. Endüstriyel atık yönetim planında hangi atıktan ne kadar çıkıyor onları yazın.Tehlikeli atık hiç çıkmıyorsa yazmayın. Dediğiniz gibi pil çıkıyorsa gerekli açıklamayı yaparsanız. Bir de biz 1 nisanda birleşik denetim geçirdiğimizde il çevre atık yönetim planını bizden istemişti. Bir dilekçe ile başvuru yaparak götürmüştüm herhangi bir sorun çıkmamıştı. Siz atık yönetimi sunduğunuz zaman denetime gelebilirler. İsterseniz ben bu konuyu araştırayım.
 
Merhabalar arkadaşlar, bende tat firmasında çalışıyorum bizim lisans aşamasında onaylanmış atık yönetim planımız var. Bir de endüstriyel atık planı mı oluşturmam gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
@Olgaç Sürmelihindi
araştırastırıyorum hala ben :) sizde bır bılgı bulup paylasırsanız sevınırım:)
 
arkadaşlar merhaba,
endüstriyel atık planında
ATIKLARIN TOPLAMA-AYIRMA/GERİ KAZANIM VE BERTARAFA GÖNDERİLDİĞİ TESİSLER
diye bir başlık var. ben toplama ayırma tesisi için bu başlığın altını dolduracak mıyım? mesela kağıt karton u gönderdiğim firma plastıklerı gonderdığım fırma dıye .
kusura bakmayın basit sorular soruyorsam . her şey öğrenmek için:)
 
@Evrem Yeşil
Evrem hanım kolay gelsin. O başlığın altına atıklarınızı gönderdiğiniz tesislerin ismini adresini vergi numarasını ve dairesini yazarsın istersen gönderdiğin atıkların kodlarınıda yazıp yapabilirsin.
 
@Evrem Yeşil
endüstriyel atık yönetim planı Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıklarla ilgi olarak hazırlanmalıdır. Ambalaj Atığı varsa yazmayınız. Kağıt karton ve plastikler ambalaj atığı olarak mı söylüyorsunuz?
 
@Erol Dlklnc
evet ambalaj atığı olarak söylüyorum. başkada biryere bir şey göndermiyoruz:) sorun o işte bomboş teslim edecem gibi geliyor. il çevreye teslim etmeye korkuyorum dosyayı:D @Olgaç Sürmelihindi
 
@Evrem Yeşil
Neden il çevreden bu kadar korkuluyor anlamış değilim. Korkacak bir durum yok. eğer tehlikesiz atık ve tehlikeli atığın yok ise herhangi bir tehlikesiz veya tehlikeli atık oluşumu ve alımı olmamaktadır diyebilirsin. İlla ambalaj atıklarınıda görmek istiyorlarsa onun içinde ayrı bir format oluşturulur ve gönderirsin. Olaya Çözümcül yaklaşmak lazım bizler mühendisiz. :) @Evrem Yeşil
 
@Evrem Yeşil

hayır boş teslim edilmiyor yinede 20 01 08 kodlu Biyolojik olarak bozunabilir mutfak ve kantin atıkları tanımlı bir kod var. onu kullanmanız lazım en azından çalışanların gündelik oluşturduğu evsel ve ambalaj atıkları dır. yani evsel nitelikli katı atıklardır. örneğin 10 kişi çalışıyor kişi başı oluşan atık miktarı standartlarda 0,6 kğ/gün dür.
10*0,6*300 iş günü= 1800 kğ/yıl olarak tehlikesiz atık oluşmuş oluyor. eğer tesisiniz sanayi bölgesinde ise Yöntem kısmına osb tarafından alınmakta ve osb çöp depolama sahasında bertaraf edilmektedir dersiniz. En son sayfadaki lisanslı tesisler kısmına osb arıtma yazabilirsiniz.
 
tehlikeli atığın yok kabul edilmiyor ne yazikki 13 01 10 atık yağ ve 15 01 10 kontamine ambalajları kullanarak
2013 2014 2015 2016
13 01 10 -- --- --- 5 kğ
15 01 10 -- --- --- 5 kğ
şeklinde belirtip lisans almış firmalarla sözleşme yaparak oluşması durumda bu firmalara verilecektir demelisiniz.

@Olgaç Sürmelihindi
=) çok geçmiş olsun olgaç bey allah şifa versin bende olcam hasta sanırım.

küçükte olsa bir atık alanı yapmaya çalışın yönetmelikte 6 ay süre ile depolama yapılabilecek kapasitede olması şartı var herhangi bir boyutlandırma yoktur. en azından atık alanım var dersınız .=)
 
Üst