• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

tat ve gdt firması 2017

sasa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Şubat 2017
Firma
Elips plastik geri dönüşüm
merhabalar ben tat ve gdt işletmesi olan bir firmada işe başladım. ilk iş deneyimim. başlayalı iki gün oldu önüme çevre bilgi sisteminin kull.adı ve şifresi verildi sadece. ne yapmam konusunda hiçbir bilgi yok. ben bu internet sitesinden konuyla ilgili birçok yorumu okudum. çok güzel bilgiler edindim fakat işe nereden başlamam gerektiğini hala bilmiyorum. bu yeni açılmış bi işletme. 3 ilçe belediyesi ile anlaşmamız var. merkez belediyesi anlaşma yoluna gitmiyor. benden önceki çevre müh. sisteme girişleri yapmış ama ben onlar nedir ne yapılmalı hiç bilmiyorum. adım adım ilerlemek istiyorum. önce ne ile başlamalıyım? bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Çevre bilgi sistemi, KDS ve TABS yapmak için kulanılan bir sistem yani sizin açınızdan sadece bu ikisi. KDS=Kütle Denge Sistemidir ve sistemi açtığınızda KDS yi görürsünüz zaten. KDS demek geri dönüşümünü yaptığınız firmanın alım satım denge tablosunun oluşturmaktır. Her ay yapılır. Aldığınız ürünün ne kadarını işlediniz ne kadarı kaldı gibi bilgileri bu sisteme işlersiniz. Bununla ilgili Kütle denge sistemi kullanım kılavuzlarına internetten ulaşabilirsin. Bunun yanında TABS beyanı var.Buradan da Her yıl bir önceki yıl oluşan toplam tehlikeli ve tehlikesiz atığını ne kadar lisanslı tesise gönderdiysen bunu işlersin. İşe başlamak için önce Kütle denge sistemini okumalısın sonra Tabsa bakarsın

Çevre izni var mı firmanın
 
teşekkür ederim cevapladığınız için. evet çevre lisansı var

yani şuan benim yapmam gereken sadece kds ve tabs işlemleri mi. sistemde baktığımda benden önceki arkadaş 2017/1 2016/12 ek/7 bildirimlerini girmiş fakat gönderilme olmamıl onu ne yapmalıyım forumda okuduğum kadarıyla eğitim vermem ve iç tetkik raporu hazırlamam da gerekiyormuş birde geçen yıllarda endüstriyel atık .planı da hazırlanmış benim tekrar hazırlamam gerekiyor mu

ve bildirimlerde 2017 şubat ayı için hiçbir veri girişi filan olmamış hatta ambalaj sisteminde ek/7 ve ek/8 şubat ayı için beyan yok olarak görülüyor bu konuda yapmam gereken bişey var mı
 
Benden size tavsiye kendinize ay ay giriş ve çıkışlar olmak üzere bir klasör tutun. Madem belediye ile çalışıyordunuz işleriniz biraz daha kolay. Ambalaj alındı makbuzunu aylık olarak bir belediyeye toplam rakam olarak imzalatıp girişini tek seferde yapabilirsin.( Bazı belediyeler günlük bazıları haftalık , bazıları aylık istiyordu zamanında.) Çıkışları da düzenli olarak muhasebeden alır taratıp kendine bir yedek saklarsın. Kendi GDT ne çıkışlar da her zaman tutanak tutmanı tavsiye ederim. (kendi kendine sevk irsaliyesi fatura kesemeyeceğin için) aynı şekilde bunları da düzenli ay ay tut. Kaldı bunları sisteme girmeye. Hem kds uygulamasından hemde ambalaj beyanından bunları yapmak zorundasın. KDS VE Ambalaj beyan ile ilgili bir çok konu da forumda arat muhakkak bulursun. Başarılar dilerim.
 
surmene1967 tavsiyeniz için teşekkür ederim dediğiniz yapmaya çalısacağım. kds uygulaması çevre bilgi sisteminden motat içerisinde olan değil mi? yoksa başka yerde de mi bunun girişi var

birde bu makbuzları düzenli olarak (diyelim günlük) sisteme girmekten başka yapacağım birşey var mı
 
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. 2017/Şubat ayı için girişleri mart ayında yapmanız gerekiyor. Bir ay geriden takip ediliyor. ek-8b girişlerin alış yaptığınız TAT tesisleri tarafından girilip size onaya gönderilecek siz de ek 8b tesise gelen kısmında faturaları göreceksiniz. Kontrollerini gerçekleştirip onaylayınca ek-8b'nize düşecek. Ek-8C sizin satışlarınız zaten faturaları tarayarak siteme yükleyeceksiniz. :) Kolay gelsin
 
Teşekkür ederim Huriye Hanım Tat tesisi de biz olduğumuz için o girişleri de benim yapmam gerekiyor değil mi? Birde faturaları tarama işlemi nasıl oluyor
 
GDT'nize başka TAT firmalarından giriş olmuyor mu? Eğer oluyorsa alış yaptığınız diğer firmalar da girişlerini yapacaklar. Sadece kendi bünyenizde ki TAT dan GDT'nize alış oluyor ise siz yükleyeceksiniz. Faturaları telefonuzdan fotoğrafını çekip bilgisayara atıp sisteme yükleye de bilirsiniz.
 
herkese merhabalar bende tat firmasında yeni işe başladım. Danışmanlık firmasıyla tesisin anlaşması var hem tat hem gdt firma ve 5 çalışan var. İlk 1 ay içinde eğitim verilmesi gerektiği yazılmış bende konuları kendim seçip bir dosya hazırladım bu eğitimi verdikten sonra bunu il müdürlüğüne yada sistemden herhangi bir yere yüklemem gerekiyormu ?
 
Şimdi şöyle, o 1 ay içerisindeki eğitim tesise atanan Çevre Danışmanı için geçerli. Siz, EÇBS>E YETERLİK UYGULAMASI üzerinden tesise çevre danışmanı (çevre görevlisi) olarak mı atandınız? Eğer öyle değilse, eğitim zorunluluğunuz yok. Danışmanınız veriyordur sizin yerinize :)

Diğer sorunuza gelecek olursak, dosyaları bir yere sunmaya gerek yok ancak kendi klasörlerinizde muhafaza etmeniz gerekiyor.
 
evet tesis sahibi eçbs üzerinden benim adıma atama gerçekleştirdi danışmanla beraber ayrıyetten bende tesis yetkilisi olarak gözüküyorum .
 
@farukayhanaydın Hayır bakın, tesis yetkilisi farklı; çevre danışmanı farklı. Tesis yetkilisi kısmını EÇBS'den atayabilirsiniz ve firmanın güvenlik görevlisi dahi seçilebilir. Ama Çevre Danışmanı ataması, EÇBS'deki Yeterlik Uygulamasından yapılıyor. EÇBS > ŞAHIS UYGULAMALARI > YETERLİK UYGULAMASI sayfasından, sizi tam zamanlı danışman olarak atadı mı?
 
@Cem Yılmaz Tam zamanlı çevre danışmanı olarak tam da sizin bahsettiğiniz işlemler yapıldı.Uygulama listesinde ambalaj bilgi sistemi ve atık yönetim uygulamaları açık danışman firmayla görüştüm iç tetkik ve aylık bildirimleri bundan sonra siz yapacaksınız dedi o kadar. Onun dışında atık yönetim planı ve eğitim raporu hazırlanması gerektiğini yazmış herkes. Neredeyse konuyla alakalı bütün başlıkları okudum kafam karıştı tam olarak nerden başlayacağımı oturtamadım . Buarada yardımların için teşekkürler
 
@farukayhanaydın O zaman resmi olarak sorumluluk size geçiyor. Dediğiniz gibi eğitimleri düzenleyin hocam 1 ay içerisinde, iç tetkik raporunuzu da 1 ay içerisinde hazırlayın. Sonrasında kendinize bir çevre klasörü hazırlayıp dosyalarınızı orada tutun. Artık her ay aylık değerlendirmelerinizi de hazırlamanız gerekmekte.

Endüstriyle Atık Yönetim Planı'nı bir ihtimal danışmanınız hazırlamış olabilir. Hazırlayıp sunduysa, onay yazısı vardır. Yoksa tabi ki sizin hazırlamanız gerekecek. Daha önce benzer bir konuyla ilgili mesaj atmıştım. Bir kontrol edin isterseniz; aklınıza takılanları tekrar konuşuruz.

Link: Çevre görevlisi adım adım bir tesiste ne yapmalı?
 
Merhabalar ;
Ambalaj bilgi sisteminde aylık beyan yaparken hurda pet- naylon çıkışı yapmak için gdt den gdt ye çıkış yapabiliyormuyum. karşı firma da hem tat hem gdt lisansı var. çünkü yanlışlıkla bu aya ait tat beyanını yaptım ve ordan çıkış yapamıyorum. çıkış olarak gdt den çıkış yapmamda sakınca varmıdır ? ya da bir sonra ki ayda tattan gdt ye çıksam sorun olur mu ? bilen varsa yardımcı olabilir mi konu hakkında.
 
Üst