• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

tat ve gdt firması 2017

sasa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Şubat 2017
Firma
Elips plastik geri dönüşüm
merhabalar ben tat ve gdt işletmesi olan bir firmada işe başladım. ilk iş deneyimim. başlayalı iki gün oldu önüme çevre bilgi sisteminin kull.adı ve şifresi verildi sadece. ne yapmam konusunda hiçbir bilgi yok. ben bu internet sitesinden konuyla ilgili birçok yorumu okudum. çok güzel bilgiler edindim fakat işe nereden başlamam gerektiğini hala bilmiyorum. bu yeni açılmış bi işletme. 3 ilçe belediyesi ile anlaşmamız var. merkez belediyesi anlaşma yoluna gitmiyor. benden önceki çevre müh. sisteme girişleri yapmış ama ben onlar nedir ne yapılmalı hiç bilmiyorum. adım adım ilerlemek istiyorum. önce ne ile başlamalıyım? bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Merhaba,

Ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliği 29. madde 4. fıkrası: (4) Toplama ayırma tesisleri tarafından tesise kabul edilen ve işlenen ambalaj atıkları çevre lisanslı ambalaj atığı geri dönüşüm tesislerine gönderilir. Ancak maddesel geri dönüşümü yapılamayan ve/veya maddesel geri dönüşümü ekonomik olmadığı anlaşılan ambalaj atıklarının diğer geri dönüşüm yöntemleri ile de geri dönüşümü sağlanamazsa, bu atıklar enerji geri kazanımı amacı ile faaliyet gösteren çevre lisanslı atık işleme tesislerine veya yakma tesislerine gönderilir. Siz tat firmasından gdt firmasına çıkış yapabilirsiniz. Yeni yayınlanan yönetmelikte ambalaj atıkları geri kazanım lisansına sahip firmalar atık üreticisinden ambalaj atıkları alabilirler.
 
yani bu durumda maddesel olarak geri dönüşüm işlemine tabii tutmadığım hurda petleri gdt den diğer firmanın tatına ya da gdtsine çıkamam ancak enerji tesisine veya yakma tesisine mi gönderebilirim ?
 
@Gülin Ç. Gülin üstadımın söylediklerine ek olarak; Atık Yönetmi Yönetmeliği 5. maddesinde şu ifade geçmektedir; (6) Ara depolama ile toplama-ayırma tesisleri hariç olmak üzere çevre lisansı bulunan ön işlem, geri kazanım ve/veya bertaraf tesisleri kabul ettikleri atıkları işlem yapmaksızın başka bir tesise Bakanlık onayı olmadan gönderemez.
 
@Olgaç Sürmelihindi Olgaç Bey, peki yakmaya gönderilen kompozit ambalajlar MOTAT ve Ambalaj bilgi sisteminde bildirimi yapılmıyor değil mi? Yakmaya gönderilen atıkları ben fire olarak işliyorum. Ambalaj bilgi sisteminde yakma olarak zaten gönderemem...
 
@Olgaç Sürmelihindi Çok soru sormuş oluyorum kusura bakmayın ama ilk defa duydum danışmanlık yapan birisine sorduğumda böyle bir şeyden bahsetmemişti. Kompozit ambalajı (150105) yakma tesisine gönderirken taşıma talebi oluşturmam gerekiyor. Ancak tehlikeli atık gibi düşündüğüm için 50 kg üstü olursa kendi aracımızla yakmaya götüremeyeceğiz sanırım
 
merhaba Adana da lisanslı kağıt - karton atıklarını vermek üzere lisanslı tat veya gdt firmasında çalışan arkadaşlar var mıdır aranızda ?
 
Üst