• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat'da personel iletişimi

Berna G.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Haziran 2016
Şehir
Muğla
Firma
Dalaman Belediyesi
merhabalar,
2011 yılından beri çalışan bir tat tesisinde işe başladım. Bir bayan olarak işçilerle nasıl iletişim kuracağımı bilemiyorum. Özellikle şoförler kafalarına buyruk hareket ediyorlar. yarın genel bir toplantı var personel ile nasıl iletişim kurmalıyım?

Ayrıca tesis ve çalışanlar için ne gibi öneriler sunabilirim?
 
ofiste fazla kalma, sahaya in, beraber yemek ye. aralarına gir, gerisi gelir. derim ben.

denedim oluyor. en fazla 2ay sonra sonuç alırsın :)
 
Bayan arkadaşlarım aralarına çok gireyim, sevimli görüneyim, sevilen mühendis olayım işlerine girmeyin.
Otoritenizi hissettirin (ancak egonuzu değil).
Asla isminizle hitap etmelerine izin vermeyin, siz de abi, abla gibi samimi tabirlerde bulunmayın.
Erkekler için tam tersi olabilir ancak 4 yıldır tat da çalışan bir bayan olarak otoriter olmaktan başka yol olmadığı fikrindeyim.
 
Resmiyet bir bayan için en güçlü silahtır. İşinize odaklanın kendinizi yapmaya çalıştığınız, yaptığınız işlerle ifade etmeye çalışın samimiyet hiç bir zaman iyi sonuç getirmez. Çalışanlarla ortak ekseniniz iş olsun, iş yerini muhabbet yerine çevirmeyin derim naçizane. Biraz tuhaf ta olsa her zaman koltuğunuzun altına bir dosya sıkıştırın bu da ciddiyetinize olumlu katkı yapacaktır.
 
Tat tesisinde çalışan bir bayan olarak söylüyorum çalışanlara hiçbir şekilde samimi bir yaklaşımda bulunmayın onlar bunu yanlış algılayabiliyorlar mesafenizi koruyun her zaman bir ağırlığınız olsun. Sizin için orda önemli olan işiniz olsun.
 
Hem samimi hem mesafeli olmak en doğrusu. ince bir çizgi vardır ve bu çizgiyi korumak zordur. Mesafeli çok olunca işle ilgili sorunları yansıtamıyorlar size. Bu konuda aslında tek sizin değil sizi tanıtacak patronunuz amirinizin de tanıtma şekli önemlidir.
 
yorumlar için çok teşekkürler :) hepsini derleyip toparlayıp uygulamaya çalışacağım. bayağı sıkıntı yaşayacağım aşikar ama hayırlısı :)
 
Üst