• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat'dan tat'a atık satımı

A. Kapdı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Mart 2011
Şehir
Denizli
Firma
Atık Avcıları Geri Dönüşüm
Arkadaşlar Merhabalar,

Toplama ve Ayrıştırma Tesisleri arası atık satımı gerçekleştirilebiliyor mu ?

Gerçekleştirilebiliyor ise prosedür nasıl işliyor?

Bilgilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
 
Yani firma kurulmasına gerek yok diyorsunuz

Lisansımız var dı iptal edildi.yeni yer belirledik orda kuracaz bu durumda vergi levhası sicil gazetesi gib firma ismi geçip geçmemesi önemli değil diyorsunuz
 
Yanlış anlamayın. Şahıs firması farklı şirket farklıdır. Şahıs firmalarının dahi sicil gazetesi vergi levhası oluyor sizin bahsettiğiniz sahıs olarak neyi kastediyorsunuz?

Kendi firmam var şahıs firması olarak Adı mesela ''Ahmet Plastik'' , Mehmet Toplama Ayırma gibi öyle firmamalarım var ve lisanslı

Yani şirket evrakları nasıl ise şahıs daki evraklarda öyledir. Kapasite Raporu, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası v.s. sonuçta bir iş yapıyorsun SAnayi veya ticaret odasına kayıt oluyorsun. Hiç bir belge olmadan başvuru yapamazsınız doğal olarak.
 
@Erol Dlklnc

Erol Bey; ilginize ve çok değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
 
@Ali Kapdi
Evet olabilir. Bazi il çevre müdürlükleri tatdan tata satilamaz diyor ama öyle bir durum yok. Benim eski çalıştığım yer şahıs firmasıydı ve Erol beyin dediği gibi ticaret sicil gazetesi ve vergi levhası vardı. Tek dezavantaji sanayi bölgesinde yer alıp şahıs firması iseniz elektrik vb indirimlerden yararlanılamaz.
 
@Serhat Mehmet Kar satın alan firmada durum şöyle olacak. Atığın alındığı tat 7 c bildirimine atığı verdiği yeri girdiğinde yani tesisinde çıkış yaptığında satın alan tat ın 7b bildiriminde alt alt tarafta onayla seçeneği sunulmuş olarak karşısına çıkacak. onaylıdğı takdirde satın alan firmanın 7b bildirimlerinin içine eklenecek.
 
Merhabalar, tehlikesiz atık toplama ayırma lisansı bulunan bir firma ambalaj atığı toplama ayırma ve tehlikesiz atık toplama ayırma lisansları bulunan bi firmaya 200101 kodu ile çıkış yapabiliyor mu? İl müdürlüğünden öğrendiğim kadarıyla ambalaj atıklarında böyle bi durum söz konusu değil yani önce bakanlıktan izin alınmalıymış ama tehlikesizlerde nasıl oluyor?
 
@ecem uysal
Tehlikesiz atında tattan tata satış yapılıyor. Herhangi bir kısıtlama yok. Ambalajda dediğiniz gibi var.
 
Merhaba Arkadaşlar
Danışmanlığını yaptığım Tehlikesiz atık ve ambalaj atığı geri dönüşüm firmasının son ürünü plastik çapak. Yani granül yapmıyor. Bu ürünü satarken faturaya çapak şeklinde yazıyoruz ancak tevkifat faturasında yarı mamül diye yazarsak KDV %18 değil %8 oluyormuş. Sizce böyle yapmamızın bize bir sakıncası olur mu?
 
@dora
Merhaba kardeşim, bu çapak ürünü için fatura kestiğinizde kdv uyguluyor musunuz? Bir de tevkifat faturası derken neyi kastettin. Yani çapak yerine yari mamül kesmek mi diyorsun

@Olgaç Sürmelihindi
Şunu da söyleyeyim, sonuçta ürettiğiniz ürünü siz kdv li çıkmanız gerekmektedir. Kdv oranını muhasebe bilir. Il çevreden gelip nedne %8 değil %18 kestiniz demez. Ancak ürettiğiniz ürün yarı mamül olduğu için yazılmasında bence sakınca yoktur.
 
Evet şimdiye kadar ürünleri hep %18 KDV oranıyla çıktık ancak tevkifat faturasıyla. Yani KDV ücretinin alıcı ve satıcının paylaşarak ödediği fatura tipiyle. Şimdi firma sahibi bu faturalara yarı mamül yazıp KDV yi %8e düşürmek istiyor kısacası. Çevre açısından bir sakıncası var mı yok mu anlayamadım. Ama sizin de dediğiniz gibi çapak çıkış ürünümüz olsa da bir yarı mamül sonuçta. Dolayısıyla sakınca yok gibi. Teşekkür ederim Olgaç bey.
 
@dora
Çevre açısından sakınca yaratacağını düşünmüyorum. Ama yarı mamül olarak çıkış yapılacaksa parantez içerisinde çapak oalrak belirtmeniz fayda var. Maliye açısından sıkıntı olmasın. Zaten muhasebeci dediğim gibi bu kuralları bilir. Sonuçta il çevre üretilen ürün kdv li çıkış yapılıyor mu ona bakar. Dediğim gibi faturada yarı mamül yazınca bu nedir diye sorabilir. Bundan dolayı Yarı mamül (çapak) yazmakta fayda var.
 
Üst