• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat'dan tat'a atık satımı

A. Kapdı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Mart 2011
Şehir
Denizli
Firma
Atık Avcıları Geri Dönüşüm
Arkadaşlar Merhabalar,

Toplama ve Ayrıştırma Tesisleri arası atık satımı gerçekleştirilebiliyor mu ?

Gerçekleştirilebiliyor ise prosedür nasıl işliyor?

Bilgilerinizi bekliyorum.

Teşekkürler
 
Arkadaşlar Merhaba,

Bir konu hakkında danışmak istiyorum. Şimdi bizim 2 ayrı ambalaj atığı toplama ayırma tesisimiz var. Bir tesiste topladığımız atığı karışık ya da balyalı olarak diğer tesisimize sevk edebilir miyiz? (Orası daha büyük, birde sanayi toplaması olduğu için toplanan malzemeyi onunla karıştırıp satacağımız malzeme kalitesini arttırmak amaç)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Ömer Es"Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesisleri Lisans Uygulama Rehberi" nde bir diyagram yer almaktadır.

1656964833538.pngAtık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 4. fıkrasında aşağıda yer alan ifade geçmektedir;

(4) EK-1’de yer almadığı için toplama ayırma tesisine gönderilemeyen atıklar, ilgili mevzuata uygun olarak; ara depolama, geri kazanım veya bertaraf faaliyeti yapan atık işleme tesislerine gönderilir

Atık Yönetimi Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 6. fıkrasında aşağıda yer alan ifade geçmektedir;

(6) Ara depolama ile toplama-ayırma tesisleri hariç olmak üzere çevre lisansı bulunan ön işlem, geri kazanım ve/veya bertaraf tesisleri kabul ettikleri atıkları işlem yapmaksızın başka bir tesise Bakanlık onayı olmadan gönderemez.

Ara depolama ve toplama ayırma tesislerinde mantık çerçevesinde bakıldığı zaman herhangi bir işlem yani bir atığı ürüne çevirme durumu yoktur gibi algılamak gerekir. Önceden tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip bir firma atığı başka bir tehlikesiz atık toplama ayırma belgesine sahip firmaya gönderebiliyordu. Bakanlık bu döngüyü bitirmek adına toplama ayırma belgesini kaldırdı ve firmaların gerekli şartları sağlayarak lisans alma şartı getirdi. Bundan dolayı olağanüstü durumlar haricinde toplama ayırma lisansına sahip firma başka bir toplama ayırma lisansına sahip firmaya gönderemez.
 
Önceki cevapları görüntüle…
hacer_oguzGünaydın,
Yazı içeriğini de açıklayayım aslında biz bir kağıt fabrikası adına tedarikçi belgesi almak için başvurduk( yani kendimiz gibi ambalaj tesislerinden onlar adına piyasadan 15 01 01 kodu ile atık alabilmek için.) Ancak kendileri bize belge düzenlemeyip bu yazıyı verdi. Aslında bu açıdan bakınca satılmasında bir engel yok. Ama yıllardır sektörde olup bakanlığın bu işe direncini bildiğim için yapıp yapmamak arasında gidip geliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • CamScanner 09-16-2022 11.59.pdf
    1.1 MB · Görüntüleme: 60
hacer_oguzAma Hacer Hanım çok büyük tezatlık var bence ben telefonla da aradı izah ettim dedim biz 15 01 06 toplaması yapıyoruz belediye toplaması satabilir miyiz 20 01 01 değil. Bana telefonda aynen şöyle dedi zaten artık ambalaj tesisi kalmadı ikisi de aynı o yüzden satabilir dedi. Ama bunu bana diyeceğine dilekçe cevabın yazsaydı benim için daha net olurdu. Ancak evirip çevirip yazıp gönderiyorlar
 
Konuyu tekrar hortlatmış gibi olacağım ama 20 01 40 atık kodunu Atık ön işlem belgesine sahip bir firma eski tehlikesiz atık belgesine satmasında sakınca var mı yok mu net bir bir bilgi var mı ?
 
Gürkan GÜSLÜGürkan Hocam Merhaba,

Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelikte sorunuzun cevabı bulunmaktadır. 9. madde;

k) Ön işlem faaliyeti gerçekleştiren atık işleme tesislerinde işlenen atıkların çevre lisanslı tesislerde geri kazanımı veya bertarafı sağlanır.

Ayrıca şu maddeyi bilmekte de fayda var;
Mevcut izinli tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce il müdürlüğünden izin belgesi alarak faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri, mevcut izin sürelerinin sonuna kadar faaliyetlerine devam edebilirler.

(2) Mevcut izinli tehlikesiz atık toplama ayırma tesisleri;

a) Tesislerine, 1/1/2022 tarihinden itibaren EK-1’de yer alan atık kodları dışında atık kabul etmemekle,

b) Tesislerinde EK-1’de yer alan atık kodlarından farklı kodda atıkların bulunması halinde, mevcut izin süresini aşmamak koşuluyla bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir yıl içerisinde söz konusu atıkların tamamını çevre lisanslı atık işleme tesislerine göndermekle,

yükümlüdür.​
 
Önceki cevapları görüntüle…
Üst