• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tavuk çiftlikleri gübre bertarafı

Nazan Şirin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Haziran 2009
Firma
KARABÜK BELEDİYESİ / SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ
arkadaşlar merhaba, tavuk çiftliklerinden oluşan gübrenin bertafı konusunda bilgisi olan arkadaşlarımız var mı? (biyogaz ve gübre susuzlaştırma tesisleri dışında)
 
İyi çalışmalar dilerim, umarım aşağıdaki tez işinize yarar.
"Tavuk Çiftliği Atıklarının Havasız Çamur Yataklı Reaktörde Arıtılabilirliği - Kaan Yetilmezsoy Doktora Tezi 2008"

* ilgili teze
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden ulaşabilirsiniz.
 
ÇED raporundaki taahhüte göre bertaraf edilmesi gerekmekte, yoksa ki taahhüt ihlaline sebep olabiliyor(muş), il çevreden bizi öyle yönlendirdiler... fakat şöyle söyliyeyim.. il müdürlükleri'ne göre değişebiliyor. mesela ÇED'den muaf olan, elinde herhangi bir taahhütü olmayan yerlere "gerekli şekilde bertaraf edilecektir" die raporumuza yazıyoruz biz. ayrıca şöyle bir ibare de ekliyoruz; "Gübre toplama tesisi (gübre bertaraf tesisi) kurulması durumunda gübreler oraya gönderilecektir."... biliyorum çok karışık yazdım ama şöyle bi durum da var :) tarımsal amaçlı olarak çiftçilere de verilebiliniyor..
 
@Sercan DEMİR


Sercan arkadaşımız tavuk gübreleri için; tarımsal amaçlı olarak çiftçilere de verilebiliniyor diyor. böyle bir şey söz konusu değil...Ben Çorum'da yaşıyorum..50 tane çiftlik ile ilgileniyorum..gübre sürekli sorun oluyor..Çevre İl müdürlüğünden de tarlalara dökülmemesi konusunda kesin bir uyarı var..kişi kendi tarlasına bile dökemez diyorlar..gübrenin illa fermante olması gerekiyormuş..Son aylarda jandarma tarlaya gübre dökerken yakaladığı bir çok çiftlliğe tutanak tuttu ve çevre il müdürlüğü de ceza yazdı..Burada gübre konusu tam bir karmaşaya dönüştü..gübre tesisi veya bertaraf tesisi de yok..
 
@Müberra Kaşkaya

bakanlığın sitesinde çed raporları / proje tanıtım dosyaları yayınlanmakta, sektörünüzle ilgili dosyalarda atık kısımlarını inceleyebilirsiniz.

Tehlikeli atık olarak benim aklıma ilk gelen temizlik için kullanılan kimyasalların boş ambalajları, aşılar, tıbbi malzemeler vs.
 
Arkadaşlar merhaba günlük 42 ton tavuk gübresi oluşan bir tesiste bertaraf için kullanabilecek en uygun bertaraf yöntemi nedir ? bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
 
Okadar gübreyi alacak yer bulmak cok zor yalandan sözleşme yapcaksın bıraz vereceksın oraya gerısını cıftcıler alır heralde
 
Üst