• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık alanı sorumlusu

Nihal Ş. Aksoy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2013
Şehir
İstanbul
Firma
DUO ÇEVRE ARITMA SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Tehlikeli atıkların geçici depolanması durumunda tehlikeli atık sorumlusu belirlememiz gerekiyor mu? Gerekiyor ise bu sorumlu kişiyi valiliğe bildirmemiz gerekiyor mu? Gerekiyor ise nasıl bildiriyoruz, örnekleri var ise paylaşabilirseniz sevinirim. Belirli bir dilekçe formatı var ise paylaşırsanız memnun olurum.
 
merhaba,
tehlikeli atık depolama alanı yapılmış firmamda,
yalnız bazı günler, özellikle hafta sonları araç park ediyorlar, depo kilitli ama yönetimin bilgisi dahilinde oluyor bu işlem,
benim sormak istediğim;
depo alanına bu tür cisimlerin konulmaması, yada cezası ile ilgili bir bilgi/kaynak varmıdır?
 
merhaba arkadaşlar,
benimde bi sorum olucak.Ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çalışıyorum.2 gün önce il çevre müdürlüğünden geldiler pres makinasının bakımı sırasında oluşabilecek tehlikeli atıklara(üstübü bez,kontamine amb vb.) karşı tehlikeli atık alanı oluşturmamız gerektiğinden bahsettiler.Şuana kadar hiç öyle bi atığımız çıkmadığı için her tarafı kapalı konteynırlarda ayrı biriktirmemizi söylediler.Acaba Konteynırları hangi malzemeden yaptırmalıyım yardımcı olabilir misiniz?
 
@Bekir38
Tehlikeli atık alanına araç park etmek gibi bir ceza olamazda bunu sizin yönetiminizin engellemesi gerekir.

@n.tas
Önce pres makinasının etrafına yağ emici herhangi bir malzeme koyarsanız oluşabilecek kaçaklarda yağları tutar, oluşan tehlikeli atıklarınızı konteynırdan ziyade küçük bir oda şeklinde sızdırmaz zeminli üstü kapalı bir alan yapabilirsiniz, illa konteynırsa malzeme seçimi size kalmış sızma yapmaması ve yanıcı patlayıcı olmamasıda önemli.
 
teşekkür ederim küçük bir oda yapmaya karar verdik tehlikeli atıklar için. pres makinasının etrafına koyabiliceğimiz malzeme nasıl olmalı kimyasal bir malzemeden mi bahsediyosunuz?
 
@n.tas
talaş mesela.. yağ sızıntısı olduğunda kullanırsınız, piyasada özel olarak satılan emici pedler var ama o kadar para vermeye gerek yok
 
Merhaba arkadaşlar,
TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HAKKINDA TEBLİĞ ve
TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (02.04.2015)
bunların word hali elinde olan paylaşabilirse çok sevinirim :))
 
Merhabalar,
Bu başlıkta daha önce konuşulan, Tehlikeli Atık Depolama Alanından sorumlu personelin valiliğe bildirilmesi ile ilgili bi yönetmelik maddesi göremedim. Siz neye dayanarak bildirim yaptınız? Konu hakkında bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim.
 
@hersanlioglu
tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğinde "Ayda bin kilograma kadar atık üreten üretici biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmemek kaydı ile valilikten izin almaksızın atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir. Bu durumda herhangi bir tehlike halinde arazide önlem alabilmek için en az bir kişiyi görevlendirmekle ve bu kişinin iletişim bilgilerini valiliğe bildirmekle," ibaresi bulunmaktadır.
 
@Beril Çataltepe Doğrusunu söylemek gerekirse ben EAYP dilekçe ekine koyup verdiğim ve Tehlikesiz Atık belgesi alırken de aynı şekilde dilekçe ekine koyduğum için direk onların içinde gitti. Ayrı olarak vermedim hiç.
 
Üst