• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Belgesi Hk.

Gökhan Kutlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Aralık 2013
Firma
AGT Atık Geri Toplama San. Tic. Ltd. Şti.
Merhaba arkadaşlar ,

Firmamızda tehlikesiz atık toplama-ayırma belgesi mevcut. Ayrıyetten 4 adet tehlikeli atık kodu da eklemek istiyoruz. Tehlikeli atık toplama-ayırma belgesi mi almalıyız ? Bunun için ne gibi yol izlemeliyiz ?

İyi çalışmalar.
 
Gökhan Kutlu
Merhaba,

Ara depolama lisansı
tehlikeli atık geri kazanım lisansı
atıktan türetilmiş yakıt hazırlama tesisi (bertaraf) lisansı

bu 3 tesisten biri için lisans almanız gerekecek. Eklemek istediğiniz atığa hangi işlemi uygulayacaksınız ona göre bunlardan birini seçerek buna uygun proses oluşturarak
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresindeki fiziki şartları sağladıktan sonra başvuru yapabilirsiniz.
 
peki tehlikesiz atık toplama-ayırma belgesi gibi tehlikeli atık toplama-ayırma belgesi yok mudur ? illa lisans mı alınması gerek ?
 
bu tehlikeli atık geri kazanım lisansı için herhangi bir makina ya da ekipman bulundurmamız gerekiyor mu ? gelen atıklar sadece seçilip ayrıştırılacak ve sevk edilecek.
 
Merhaba,
Gelen tehlikeli atıklar sadece seçilip, ayrıştırılacak ise bunun adı bence TEHLİKELİ ATIK TOPLAMA-AYIRMA faaliyeti olur.

Ki ülkemizde böyle bir işleme izin verilmemektedir. Haliyle hangi tehlikeli atığı nasıl geri kazanacak iseniz onunla ilgili makine ekipmanınız olması lazım.
 
Tehlikeli atığa uygulayabileceğiniz 3 adet konu var.

ara depolama
Geri kazanım
Bertaraf

bunların haricinde bir işlem uygulayamazsınız.
 
Hali hazırda bir tesis olduğumuz için şartlar sağlanıyor zaten . ekipman olarak pres makinası geri kazanım için iş görür mü talaş presi mesela. yoksa illa soyma-kırma gibi işlemleri yapan makina mı koymak zorunda mıyız ?
 
Üst