• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS)

NilgunÇ.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Temmuz 2012
Tabs sistemine bildirimleri yaparken tehlikesiz atıkta girmemiz gerekiyormuş sanırım ama tehlikesiz atığın atık işleme yöntemi olarak ne gireceğiz?
 
kolay gelsin arkadaşlar tabs girişlerinde tehlikesiz atık girişlerini yapmasak ne gibi cezai işlem uygulanır bilginiz var mı?? çünkü sistemde hala gözükmeyen firmalar var
 
Atık beyan sisteminde gözükmeyen toplama ayırma tesisleri ile ilgili bakanlık veya il müdürlüklerine görüş soran var mı arkadaşlar?
 
İl müdürlüğünden (sözlü olarak) duyduğum kadarıyla (bakanlıktan da onlara yazı ile bildirmişler) tehlikesiz toplama ayırma tesislerine giden atıkların sisteme girilememesi durumu sebebiyle, beyanda bu atıkların belirtilmemesinde cezai işlem vs. bu sene için uygulanmayacakmış , tehlikesiz atık toplama ayırma tesislerinin dilekçe ile başvurduklarında aynı gün sorunlarını il müdürlükleri hallediyor ama halledilmese bile eksik beyan yaptığımızda(firmanın ismi portalda olmadığından dolayı) bu seneye mahsus işlem yapılmayacakmış.
yani baktınız ki hala atık alıcı firmanın portalda ismi yok , onaylayın gitsin , sonuçta atık gönderici firmanın sorunu değil :) )))
 
il müdürlüğündeki Çevre Yönetimi personellerinin her dediğine inanmayın hepsi kendi çapında uydurma ve saptırma haberlerdir. Konu ile ilgili yazılı metin alın.
 
Evet tehlikesiz atık toplama tesisinde çalışıyorum boş beyan yaptım ben 2015 yılı için herhangi bir tehlikesiz atık üretimi yapmıyorsanız bu şekilde bir beyan yapabilirsiniz dedi bakanlık.
 
Arkadaşlar merhaba,

2018 yılına ait atık beyanını yapacağım. TAP derneği almış olduğu 20 01 33 kodlu pil atık için ve İSTAÇ almış olduğu 18 01 03 kodlu tıbbi atık için hangi atık işleme yöntemlerini kullanıyorlar bilen var mı? (R ve D kodları)
 
@Beril Çataltepe

18 01 03 D10 yakma dır büyük bir ihtimalle.
20 01 33 R4 olabilir.
TAP derneğini arayıp yetkili kişiye ulaşabilirsiniz, onlar atık işleme kodu ögrenebilirsiniz.
 
@Ünal Kemal

Pil için ben de aynısını düşünüyorum, geçmiş beyanlarımızda hep R4 istemişler. Tıbbi Atık konusunda değişiklik gösterebilir. Bölgemde D9 olarak işlemekteyim. Ama İSTAÇ'a sormak gerek.
 
@Boranss

Pil için bertaraf yapılmıyordur, geri dönüştürülüyordur diye düşünüyorum. :rolleyes: Böyle işletmişler geçen sene:
Pil Beyan.JPG
 
Arkadaşlar peki Toplama Ayırma Tesisi olarak bizler TABS bildirimi yapıcak mıyız zaten ambalaj atıkları beyanlarını her ay düzenli yapıyoruz ve kütle denge hesaplarını sisteme giriyoruz açıkçası TABS gerekli mi bu konuda kafam karıştı
 
@aysun4491

Atık beyanı işletmenizdeki üretim sırasında çıkan tehlikeli ve tehlikesiz atıklarla ilgilidir. Firmalardan aldığınız atıklarla karıştırmayın. Yani siz toplama-ayırma faaliyeti yaparken işletmenizde eldiven, yağlı bez, üstübü, kontamine olmuş kimyasal ambalajları, yağ varili, flüoresan atığı, kartuş-toner atığı gibi atıklar çıkmıyor mu? Ya da tesisinizde tehlikeli atık sahası yok mu? 6 aylık periyotlarda tehlikeli atık gönderimi yapmıyor musunuz lisanslı tesislere?
 
@Beril Çataltepe

Yine en başa dönüyoruz, maalesef en garantisi firmaya sormak :) Bir de, direkt olarak TAP mı aldı yoksa aracı firmaya mı aldırdı? Bende Mutlu Akü almıştı ve TAP adına toplama yetkisi v.s. vardı.
 
@Okan Türe
@aysun4491 hanım gibi bende TAT'nde çalışıyorum. Tehlikeli atıkları senede 2 defa Ekolojik enerjiye gönderiyoruz. Bunun dışında tekrar TABS bildirimi yapmam gerekiyor mu? Bu sektörde yeni olduğum için bir bilgim yok açıkçası.
 
Üst