• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS)

NilgunÇ.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Temmuz 2012
Tabs sistemine bildirimleri yaparken tehlikesiz atıkta girmemiz gerekiyormuş sanırım ama tehlikesiz atığın atık işleme yöntemi olarak ne gireceğiz?
 
@Boranss
kg/yıl seçen kısma kapasitenizi yazın, aynı satır yanında birde diğer diye boş kutucuk var oradan bahsediyorum. 2. alternatif olarak aynı naceyi yazıp, adet/yıl olarak girmeyi denermisiniz?
 
@Boranss
Tamam onu diyorum bende diğer/açıklama kısmına yazabilirsiniz. Tüp dolumda da öyle oluyor, sıkıntı çıkmadı. Ayrıca nace kodu seçmeden adet/yıl seçip aşağı satıra da bilgi ekleyebiliyorsunuz.
 
Arkadaşlar merhaba,
08 03 17 Tehlikeli maddeler içeren atık baskı tonerleri için R12 kodunu versem uygun olurmu
 
Bunu siz değil atığı alan firma belirliyor. R12 ile almıyorsa yanlış beyan yapmış olursunuz.
 
Merhaba; benim kapasite raporumdaki nace kodum faaliyet belgemde de var. Ancak en son 2017 tarihli vergi levhasında farklı bir nace kodu var. TABS beynında bu iki nace kodu çıkıyor. Sadece kapasite raporundaki nace koduna mı kapasite bilgisini yazmalıyım?
 
Merve Hanım Merhaba, kapasite raporundaki nace kodunu alabilirsiniz. Oda faaliyet belgesinde nace (faaliyet) kodu yazar. Hem kapasite raporu hem de oda faaliyet belgesinde ki kodları karşılaştırmanızda fayda var. Ben kapasite raporunda ki nace kodunu baz alıyorum. (Eğer kapasite raporunda ki nace kodu doğru ise)
 
Arkadaşlar merhaba, çalıştığım firma işçi kampı işletiyor. Kamptaki yatak sayısı 7000 ama 2018 yılı içerisinde hiç dolu olmadı 3000lerdeydi hep. İşletmede üretim olmadığı için kapasite raporuda yok, ekspertiz raporu bulunuyor. Sizce beyanda kapasite bilgisine ne yazmam gerekiyor?
 
Bence kapasite olarak maksimum miktarı yazmalısınız.
Benim kapasite raporu olmayan (depo) bir firmam var.
Herhangi bir şekilde kapasite beyanı olmadığı için ben sadece 1 yazıp o şekilde boş beyan yaparak ilerlemiştim
Ancak firmamın muafiyet yazısı bulunmakta ondan dolayı boş beyan yaptım.
Sizde oluşabilecek maksimum kapasiteyi yazabilirsiniz.
 
Günaydın herkese ? Geçen yıl il çevreye firmamız tarafından tabsda beyan edilen tehlikeli atıklar için dilekçe ve UATF verilmiş. Bu yıl UATF olmadığı için onun yerine atık beyan formunu mu vermem gerekir? Bunu il çevreyi arayarak mı öğrenmeliyim?
 
Günaydın :) Geçen senelerde dediğiniz gibi uatf olduğu için onlar beyan ediliyordu. Bu sene tehlikeli ve tehlikesiz atıklar için TABS Beyanı sonrasında oluşturulan atık beyan formunu vermeniz yeterli olacaktır. İl çevreden farklı bir talep gelirse tehlikeli atıklarınız için ecbs'den gönderdiğiniz atıkların taleplerinin ekran görüntüsünü de iletebilirsiniz.
 
Üst