• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS)

NilgunÇ.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Temmuz 2012
Tabs sistemine bildirimleri yaparken tehlikesiz atıkta girmemiz gerekiyormuş sanırım ama tehlikesiz atığın atık işleme yöntemi olarak ne gireceğiz?
 
İki defa kapasite raporu yenileme işlemi yaptırma imkanım oldu. İkisinde de verimi %80-90 arasında kabul yapıyorlar. hatta raporda da direkt "kabul edilmiştir" yazıyor:utan:
 
@MerveŞafak Hiç bir sistem tam kapasite çalışmaz, ben de sorduğumda sadece kabul yapıyoruz dediler (ekspertiz elektirik mühendisiydi). Hatta bize %92 yapalım dedim tamam olur demşti :).Ben de termodinamik yasalardan ötürü makinaların tam kapasite çalışamayacağı düşünülerek rastgele kabul yaptıklarını düşündüm. Makina mühendisi bir arkadaşınız varsa ona danışabilirseniz daha doğru bir cevap verebilir diye düşünüyorum?
 
son bir şey daha :) Sizin kapasite raporu yenileme nedenleriniz nelerdi? Yeni ekipman alımı, vardiya sayısı değişimi, tarihinin geçmesi nedenlerinden olur sanırım yenileme işlemi? Verim değerinden dolayı kapasite raporu yenilenme durumu olmaz herhalde?
 
@nazlı yenigüllü bende tehlikesiz atık toplama ve ayırma tesisinde çalışıyorum aynı şekilde al sat işlemi yapılıyor fakat senin her ay yaptığın bildirimleri tabs bildirmeyeceksin olgaç sümerlihindi dediği gbi proses sonucu oluşan atıkların mesela işçilerin kullandığı eldivenler ofiste oluşan pil kartuş vs. gbi atıkların bildirimden bulunacaksın diye bilmiyorum ben geçen sene bu şekilde bildirimde bulundum ve hiç bir sorun yaşamadım.
 
Merhaba
Kapasite raporunun gecerlilik tarihi 2 yildir. Bu rapordada yaziyor @MerveŞafak hanimin attigi linkte de yaziyor.
Fakat anlayamadigim birsey oldu. Kapasite raporu 1 yillik mi onaylaniyor. Benim firmamin kapasite raporu gecerlilik tarihi 2020 yili nisan ayinda bitiyor. Ne zaman yenileme yapacagim?
 
@MerveŞafak Rica ederim. Ben bu işlemleri yaparken ilk iş deneyimimdi, herşeyi halledebileceğime dair yüreklendiren bir mühendis vardı yanımda. O günleri hatırladım mutlu oldum. Asıl ben teşekkür ederim. ?

Bu bulunudğun ile, raporu yenileteceğin yere göre değişiyor. Mesela ben ilk yenileme işleminde ekspertizin kafası karışıktı uzun sürdü. İkincisini farklı bir ilde sanayi odasına gittim 20 gün dediler ama vakit yoktu ticaret odası ile dostluk bağı kurup sadece 3 günde hallettirdim ? @nazlı yenigüllü cevabı sürekli buraya atıyor bir problem var sanırım :utan:
 
Buradan anladigim o zaman benim kapasite raporumda yazan gecerlilik süresinin baz alinacagi. Ben gecen sene nisan ayinda yeniletmistim. Yeni raporda Gecerlilik suresi 2020 yili yaziyor. Seneye tekrar yeniletme yapacagim
 
Üst