• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS)

NilgunÇ.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Temmuz 2012
Tabs sistemine bildirimleri yaparken tehlikesiz atıkta girmemiz gerekiyormuş sanırım ama tehlikesiz atığın atık işleme yöntemi olarak ne gireceğiz?
 
Arladaşlar merhaba,

Tabs üzerinden 2018 yılı için atık beyanı yapacağım.Ancak atık yönetim planına yazılmış olan her atık kodu için bildirim yapmam gerekiyor mu ?
Yoksa firmalara verdiğimiz tehlikeli atıklar ve ambalaj atıkları için bildirim yapsak yeterli olur mu ?
Örneğin atık yönetim planında 21 01 30=20 01 09 dışındaki deterjanlar diye belirtilmiş.Bunun bildirimini yapmam gerekir mi,gerekir ise neye göre yapabilirim ?
 
Merhaba ,
Atık yönetim planında belirttiğiniz atıkların çıkışının olması gerekir.
Tabs beyanında göndermediğiniz atığın beyanını maalesef yapamazsınız.
Olası bir denetimde bu atıktan neden oluşmadığını sizden açıklamanızı isteyecektir.
Dolayısıyla ya atık yönetim planının değişmesi gerekir veya risk alıp denetimde açıklama yolu tercih edilir.
 
merhaba ambalaj atığı toplama ayırma tesisleri geri dönüşüme gönderdikleri ambalaj atıklarını tabs da bildirmek zorunda mıdır ?
 
@Okan Türe Sormak
D1;Toprağın altında veya üstünde düzenli depolama (örneğin, düzenli depolama ve
benzeri),

D9: D1 ile D8 ve D10 ile D12 arasında verilen işlemlerden herhangi biri yoluyla atılan nihai
bileşiklerin veya karışımların oluşmasına neden olan fiziksel kimyasal işlemler
(örneğin, buharlaştırma, kurutma, kalsinasyon ve benzeri),

D10; Yakma (Karada)

Bildiğim kadarıyla İstaç Buharlı Sterilzasyon işlemi yapıyor ve daha sonra nihai işlem olarak düzenli depolama sahasına gönderiyor. Bu yüzden D9 olması gerekir diye düşünüyorum.
 
Merhabalar
Bir konuda teyit almak için yazıyorum bir de bir noktada sorum var. Öncelikle tesiste plastik atık, kağıt ve (karton-plastik) atıklar çıkıp lisanslı firma tarafından alınıyor.
Kağıt: 15 01 01
Plastik: 15 01 02
Karton+Plastik karışık: Emin olmamak ile birlikte 15 01 06 mıdır?
Not: Atık Beyanı için
 
15 01 06 kodu karisik ambalaj atigi kodu. Fakat yonetmelik geregi bu kod belediye sistemi icin kullaniliyor. Yani siz bildirim yaparken 150106 kodunu kullanacaksaniz eger size almis oldugum bilgiyi aktarmak isterim.Ben toplama ayirma da calisiyorum lisansli bir firmayız. Belediye ile anlasmamiz yok. Bunu bakanliga sordugumda siz 150106 kodunu kullanamazsiniz atiklar karisiksa ayri ayri tartilacak 150101 koduna ait miktar ayri 150102 koduna ait miktar ayri girilerek bildirim yapilacak demislerdi.
 
Tekirdağ ve Kırklareli İl Müdürlükleri 15 01 01 'den 15 01 09'a kadar olan ambalaj kodlarının, 20 01 08 kodlu evsel atıkların beyanlara eklenmesine gerek olmadığını iletiyorlar. Dilerseniz önce bir İl Müdürlüğünüzden teyit alın eklenmesi hususunda ?
 
Arkadaşlar merhaba, yazlık site için danışmanlık yapıyorum arıtma tesisi mevcut. İlk defa TABs beyanı yapacağım. Kapasite olarak sitenin konut kapasitesini mi girmeliyim yoksa arıtmanın kapasitesini mi bilgisi olan var mı
 
NACE kodu olarak ne giriyorsunuz, ona göre yardımcı olabiliriz. Çünkü örnek verecek olursak; otel var, yatak sayısını giriyoruz. Benzinlik var; satılan akaryakıt miktarını giriyoruz. Belki bir çıkarım yapabiliriz :rolleyes:
 
55 20 01 : Tatil ve diğer kısa süreli konaklama faaliyetleri (hosteller, devre mülkler, tatil evleri, apart oteller, bungalov, dağ evleri, vb.nde) (günlük temizlik ve yatak yapma hizmeti sağlanan oda veya süit konaklama faaliyetleri hariç)
 
Kübra Hanım Merhaba, ben de arkadaşlarımın dediklerine paralel olarak geri kazanım da çalışırken 15 01 06 karışık ambalaj atığı geldiği zaman ambalaj beyanına karışık ambalaj atığı olarak giriş yapıyordum. Çıkış yaparken Nazlı Hanım'ın dediği gibi ayrıştırma yaparak sistemden çıkış yapardım ve açıklama kısmına 16 01 06 karışık ambalaj atığından ayrıştırılmıştır diye not düşerdim.
 
Atık Yönetimi Uygulamasına giriş yaptığınızda soldaki menüden Sıkça Sorulan Sorular kısmında "(TABS) NACE yanındaki kapasite kısmına ne girmeliyim?" sekmesindeki açıklama sizin için yeterli olacaktır.
 
eçbs ye aktarılmış yada aktarılmamış halde herhangi bir çalışması bulunmayan ama sistemde mevcut olan tesisler için nasıl bir yol izlemek gerekiyor acaba? sistem üzerinden faaliyet durdurma sekmesi ile kuruma dilekçe iletilmesi yeterli olur mu? yoksa kuruma ekstra dilekçe yazmakta lazım mı?
 
Üst