• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Beyan Sistemi (TABS)

NilgunÇ.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Temmuz 2012
Tabs sistemine bildirimleri yaparken tehlikesiz atıkta girmemiz gerekiyormuş sanırım ama tehlikesiz atığın atık işleme yöntemi olarak ne gireceğiz?
 
@Gizem Sunar Gizem Hanım , Telefonla açtırma işleminin olacağını sanmıyorum. Direk olarak dilekçe ile başvuruyu gerçekleştirmenizi tavsiye ederim.
 
Kayseri İl Müdürlüğünde açtırabiliyoruz ama diğer iller de geçerli olmayabiliyor bu tabi. Son günler acele etmeniz gerek.
 
Derya Hanım ,

Müdürlükler arası farklılıklar mevcut. Kayserinin telefonla açtırması olayı gayet güzel. Ankara olarak belirttiği için açtırmanız mümkün değil diye belirttim . Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.
 
gizem hanım bende hata yapmıştım beyanda ankara il çevreye giderek oradaki ilgilenen memura durumu izah ettim o tekrar sistemi açmıştı il çevreye gitmenizde fayda var.
 
Merhabalar,
ECBS ye geçişte bazı firmalarımızın iki tesisi varmış gibi görünmüştü ve şu an birinde çevre izni diğerinde beyanların olduğu bir çok firmamız var.
Hesapların birleştirilmesi için çalışmaların devam ettiği yönünde bilgi almıştık bakanlıktan.
Atık beyanlarını beyanların olduğu tesis üzerinden yaptık. Şu an çevre izninin olduğu tesiste beyan yapılmamış görünüyor. Takvimi de çevre izninin göründüğü tesise veriyoruz.
İleride beyanınız görünmüyor diye bir işlem yapılır mı açıkçası emin olamıyorum. Aynı durumda olan var mı? ya da konu ile ilgili bir öneriniz var mı acaba?

Teşekkürler.
 
Firdevs Hanım Merhaba, benim tesislerimde de 2 tane gözüken var. Bakanlık beyanınızın olduğu sisteme girişleri yapın demişti ve birleştirme yapılacağını söyledi. 2 gün önce il çevre ile görüştüm.2 tane gözüken tesisleriniz de 1 tanesini beyanını yaptıysanız diğerine yapmayın diye uyarmıştı. Sonuçta siz beyanınızı yaptınız ve kimse size neden diğer tesise yapmadınız diye herhangi birşey söyleme hakkına sahip değil. Ayrıca birisinde beyanlar 2010-2015 arası gözüküyor. Diğerinde ise 2016-2017 gözüküyor. Ben 2017 yılının olduğu tesise 2018 yılına ait beyanları yaptım.
 
Merhaba ,

Olgaç hocamın da dediği gibi birden fazla tesisiniz olsa bile beyanı bir tesisten yapmanız yeterlidir.
Bu konu ile ilgili bakanlığın yaptığı eğitimde de bu belirtildi.
Dolayısıyla birleştirme yapılana kadar sistem bu şekilde ilerliyor.
İleride bu durum sizde herhangi bir sorun oluşturmaz çünkü genelinde böyle yapan çok arkadaşımız var.
 
Merhaba,

çıkış yaptığımız bütün tehlikesiz atıklar için tehlikesiz atık geri kazanım formu doldurmamız gerekiyor mu yoksa kantar fişini dosyalamak yeterli mi ?

Teşekkürler
 
@Çeçilya Saktan açıkçası denetimlerde fatura veya irsaliye talep ediliyor. bugüne kadar bahsettiğiniz sorunla hiç karşılaşmadığım için yanlış yönlendirme yapmak istemem. Dilerseniz bağlı bulunduğunuz İl Müdürlüğüne telefon ile "Sadece kantar fişi yeterli mi" şeklinde soru iletin. Gelen cevaba göre ilerlemeniz kolaylaşacaktır.
 
@Çeçilya Saktan atık çıkışı yapılacağı zaman sevk irsaliyesi veya fatura düzenlenmesi gerekmektedir. Şundan dolayı yolda çevirme olduğu zaman kontrol amaçlı ekipler sorgulama yapabiliyor. Cem beyin dediği gibi kantar fişi veya irsaliye yeterli olur. Şirketiniz bunları kabul etmiyorsa tavsiyem kendiniz belge oluşturun ve kaşe ve imza yaparak karşı firmaya verin.
 
Merhaba, araç servislerinin yönetmeliğe göre danışmanlık hizmeti alma zorunluluğu var mı, varsa nerede geçtiğini yazar mısınız?
[automerge]1566387733[/automerge]
Merhaba, araç servislerinin yönetmeliğe göre danışmanlık hizmeti alma zorunluluğu var mı, varsa nerede geçtiğini yazar mısınız?
 
@Mine Erarslan Merhabalar Otomobil yetkili servis ve bakımına baktığım bir firmam var ve zamanında muafiyet almış. Atık beyanları ve rutin ziyaret sebebi ile hizmet vermekteyiz. Bilginize..
 
Arkadaşlar merhaba kafamı karıştıran bir durum var da sormak istiyorum.
Geçen yıl TABS da sadece tehlikeli atık kodlarının bildirimi yaptım bir de 13 01 13, 13 02 08 gibi yağların bildirimini yapmıştım şimdi TABS da kağıt naylon çuval gibi atıkların bildirimini buradan mı yapmamız gerekiyor yoksa sıfır atık bilgi sisteminden yoksa gerek yok mu? Bir kaç arkadaş farklı farklı yorum yapınca emin olamadım. Yardımcı olabilir misiniz acaba?

TABS da yapılabilecekler, Sıfır Atık Bilgi Sistemi'nde yapılması gerekenler hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim herkese iyi çalışmalar dilerim ?
 
Üst