• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık beyanlarında süre uzatımı

İbrahim Uysal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Mayıs 2011
Firma
Sistem Mühendislik Dan. İnş. Mad. Orm. Nak. İth. İhr. Em. San. ve Tic A.Ş.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

31.03.2015 tarihinde yaşanan elektrik kesintisi sebebiyleonline.cevre.gov.tr adresinde yer alan
Atık Yönetim Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen Tehlikeli Atık Beyan (TABS) girişleri 01.04.2015 saat 23:59’a kadar uzatılmıştır.
 
Daha uyanamamışlardır bakanlıktakiler :) Zaten bu aralar sürekli eğitimleri filan var, çok yerlerinde durmuyorlar.
 
İnşallah başka bir elektrik kesintisi olmadan açarlar sistemi.
 
Ben zaten yaptım Çoşkun bey sıkıntı yok ama elektrikten mağdur olan arkadaşlar umarım giderirler mağduriyetlerini :)
 
Kahvaltı yapıyorlardır şimdi onlar yarım saat sonra falan açarlar telefonu :)
 
merhabalar 2021 yılı için mart ayı tabs tehlikeli atıkları bildirmeyi unuttum. sistem doğal olarak kapalı. sizlerden yardım bekliyorum. ne yapmalıyım?
 
Önceki cevapları görüntüle…
2021 Yılına ait yapılamayan atık beyanları için tarafımıza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan bir mail gelmiştir. İlgili mail metni aşağıda yer almakta olup 2021 yılına ait atık beyanlarını yapmayan firmaların ivedilikle ilgili İl Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiği belirtilmiştir.

Olurda kendisine böyle bir bilgilendirme maili gelmeyen meslektaşımız var ise bilgisine...

"Sayın yetkili;

Kayıtlı bulunduğunuz TABS sistemi üzerinden her yılın Mart ayı sonu itibariyle tehlikeli atık beyanlarınızın yapılması gerekmektedir. Herhangi bir sebepten dolayı beyanınızı yapmadıysanız süre uzatımı için ivedilikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüze başvurulması gerekmektedir. Aksi takdirde tarafınıza bilgi belge eksikliğinden 32 Bin 855 TL idari yaptırım uygulanacaktır."
 
Merhaba sevgili meslektaşlarım. 2021 yılı işletmenin ekonomik sebeplerle aktif çalışamaması nedeniyle TABS beyanını yapmamış bulunmaktayım. Bu konuda ne yapabilirim ? Bu konu ile ilgili idari para cezaları il müdürlüğü denetimleri esnasında mı kesiliyor yoksa sistem üzerinden kontrol edilerek de kesilebiliyor mu ? Daha önce böyle bir durumla karşılaşan ya da bilgisi olan arkadaşların desteğini talep ediyorum..
 
Anonim (ea5a)Selamlar,

Zamanında (2018 yılı) danışmanlık hizmeti verdiğim bir maden tesisi maden sahasını işletmeye 1 sene ara vermişti. Bu durumu bağlı olduğumuz İl Müdürlüğü ile görüştük.
Onlardan gelen yönlendirme sonrası işletmenin aktif hale geçene kadar Çevre Kanunu ve bağlı bulunan tüm yönetmeliklerden muaf tutulması hususunda dilekçe ile beyanımızı verdik.
Olumlu karşılık almıştık.

Örnek teşkil etmesi açısından bu bilgiyi paylaştım.
İl Müdürlüğü ile görüşmeden hareket etmenizi tavsiye etmem.

İyi çalışmalar.
 
Üst