• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Çamuru Tesis İçinde Depolanması

Volkan Azak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ekim 2010
evet meslekdaşlarım,

başlıkta belirttiğim gibi şuanda depolama yaptığımız yer atık yönetim planıyla birlikte bakanlığıa sunduğumuz yer ile sıkıntılarımız var (Başka birşeylerin gelerek depolama alanının kullanılması gibi)
bizde başka bir yere düşünüyoruz. fakat yönetmeliğe göz gezdirdiğimde bununla alakalı herhangi bir kavram bulamadım veya gözümden kaçtı, acaba bana yardımcı olabilirmisiniz ?
örnek olarak;
depolama alanının yüksekliği
depolama alanının dış etkenlerden etkilenip etkilenmediği
depolama alanında açık pencere veya kapısnın ızgara şeklinde(delikli) olup olmayacağı gibi

bilgileri bulmam mümkünmü acaba?

ilginiz için teşekkürler,
 
Fabrika İçi Geçici Atık Depolama Tesisi İle İlgili Bilgiler

Geçici Depolama: Atıkların ara depolama, geri kazanım ve nihai bertaraf tesislerine ulaştırılmadan yada tesiste tekrar kullanmadan önce, atık üreticisi tarafından tesis içinde, tesis içinde uygun yer bulunmaması durumunda üreticiye ait uygun bir alanda güvenli bir şekilde depolanmasını,

Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Madde.9.m gereğince “Atıkların fabrika sınırları içinde tesis ve binalardan uzakta beton saha üzerine yerleştirilmiş sağlam, sızdırmaz, emniyetli ve uluslararası kabul görmüş standartlara uygun konteynırlar içerisinde geçici olarak muhafaza etmekle, konteynırların üzerinde tehlikeli atık ibaresine yer vermekle, depolanan maddenin miktarını ve depolama tarihini konteynırlar üzerinde belirtmekle, konteynırların hasar görmesi durumunda atıkları, aynı özellikleri taşıyan başka bir konteynıra aktarmakla, konteynırların devamlı kapalı kalmasını sağlamakla, atıklarını kimyasal reaksiyona girmeyecek şekilde geçici depolamakla yükümlüdür.”

Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Madde.9.n gereğince “Ayda bin kilograma kadar atık üreten üretici biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmemek kaydı ile valilikten izin almaksızın atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir. Bu durumda herhangi bir tehlike halinde arazide önlem alabilmek için en az bir kişiyi görevlendirmekle ve bu kişinin, adını, telefonunu valiliğe bildirmekle yükümlüdür.”

Tehlikeli Atık Geçici Depolama Sahası Oluşturulurken;
1.Atıkları, en az 6 ay süreli depolayabilecek kapasiteye sahip,
2.Taban geçirimsizliği sağlanmış, beton zemin üzerinde,
3.Dışarıdan gelebilecek etkilere karşı korunaklı (üzeri kapalı ve etrafı çevrili)
4.Dökülme ve sızmalara karşı toplamanın yapılacağı drenaj kanalına sahip ( drenaj kanalının sızdırmaz bir havuz yada tanka bağlantısının bulunması) ve aynı amaçlı absorban malzemenin hazır bulunacağı,
5.Herhangi bir yangına anında müdahele için atık özelliklerine uygun yangın söndürücülerin olacağı,
6.Atıkların uygun konteyner veya varillerde, ağızları kapalı şekilde tutulacağı,
7.Konteynerlerin üzerinin uygun etiketli olacağı, (atık cinsi, miktarı ve depolama tarihini belirtir)
8.Sahanın tehlikeli atık sahası olduğunu belirtir bir levhanın olacağı,Bir saha olarak hazırlanmalıdır.
 
Üst