• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık gecici ara depolama alanı işletme talimatı

Eyüp S.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şubat 2009
Şehir
Ankara
Firma
Toprak Çevre ve Atık Yönetimi
Arkadaşlar merhaba
fabrikamızda bulunan tehlikeli atık geçici ara depolama sahasına tabela olarak asmak için işletme talimatı hazırlamam gerekiyor. elinde örnek işletme talimatı olan varsa paylaşabilirmi ?
 
Arkadaşlar bu konuda çalışmaya yapmış olan yokmu acaba_?
 
Atık deposu için bir işletme talimatı bulabileceğinizi pek sanmıyorum, atık oluşumundan toplanmasına ve depolanıp, bertarafa gönderilmesine kadar tüm prosesleri kapsayan bir talimat sorarsanız daha fazla kişinin yardımı olacağını düşünüyorum...
 
Sadece tehlikeli atık depolama alanına asmak için bişeyler arıyorum ama dediğiniz gibi pek bişey bulamadım.
 
Fabrika bünyesinde bulunan tehlikeli atık gecici depolama alanı
 
ben tehlikeli atıkların yönetimi diye bir talimat oluşturdum ve atıkların geçici depolanmasından da burada bahsettm

1. AMAÇ

2. TALİMAT
2.1 ......’den oluşan tehlikeli atıklar, atık kodları ve açıklamaları: (tablo halinde bütün atıklar kodları ve oluşum yerleri)
2.2 Tehlikeli atıkların toplanması, etiketlenmesi, taşınması ve depolanması: (geçici depolama alanına hangi atıklar nasıl taşınarak ve etiketlenerek getirilir, depolama alanındaki kurallar,...)
2.3 Geri kazanım/ bertaraf firmalarının seçimi:(atıklar nerelere gönderilebilir)
2.4 Tehlikeli atıkların geri kazanım/bertaraf firmalarına gönderilmesi: (atıkları gönderirken dikkat edilmesi gerekenler)
2.5 Tehlikeli atıkların yönetiminde uygulanan yönetmelikler: atık pil-akü, tıbbı atık, atık yağ gibi özel tehlikeli atıkların yönetmelikleri, atık yönetimi genel esaslarına ilişkin yönetmelik, tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliklerinin kısaca açıklaması)
 
Ekteki talimat hayali bir firmaya aittir.

İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • T.55.GERİ KAZANILABİLEN ATIKLAR TALİMATI.docx
    28.4 KB · Görüntüleme: 726
Üst