• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık geçici depolama izni

Rıdvan Kılınç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Mart 2013
Firma
danışmalık firması
elinde tehlikeli atık geçici depolama izni başvuru dilekçesi örneği varmı yada özel bir başvuru şartı varmıdır. ilk defa başvuracağım için detayını bilmiyorum
 
Merhaba,
Özel bir başvuru şartı yok; yalnız tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası, atık bertarafına ilişkin evraklar, yangın söndürme tüpü, absorban madde vb. Evrak ve gereksinimleri temin etmeniz sürecinizi hızlandırır.
İyi günler
 
Absorban madde daha çok atık depolama alanında sıvı atık depolama söz konusu ise gerekiyor. Herhangi bir sızıntı, dökülme ihtimaline karşı. Bu madde talaş vb. Olabilir. Eğer sıvı atık depolamanız söz konusu ise; atık alanımda bulundurmanız yeterlidir.
 
Ekine teh.li atık mali sorum. Sigortasını ( bu evrağın orjinal nüshası da talep edilebiliyor), bir de atık bertarafına ilişkin UATF var ise koyabilirsiniz.
 
o konu hala muamma İ.Ercan
@İ.Ercan

bu konu hala muamma , bir kısım 1000 kg altında gerek yok diyor(sanırım sizin de diyeceğiniz gibi, bir kısım İÇŞM bu tonaj tutulmasa da istiyor diyor?)
mali sorumluluk sigortasını her atık üreten yaptırmak zorunda ama, geçişi depolama iznini almak mı 1000 kg sınırına tabi?

arkadaşlar tehlikeli atıkların tesiste bekleme süreleri var mesela 180 gün , ÖTL 60 gün , bitkisel yağ 90 gün vb. bunların takibi için nasıl bir yöntem izliyorsunuz?
bir çizelge, form?

çalışması olan arkadaş var ise paylaşabilir mi lütfen,,
teşekkür ederim
 
@shalic
Bize daha geçen geldiler..Şuanki halinede onay verdiler..Az çıkıyorsa mali sorumluluk sigortasına gerek yok sınır değerleri felan var dediğiniz gibi 1000 kg vs. Aslında azçıkan yerlerin oluşturduğu alan geçici tehlikeli atık depolama alanı sınıfınada girmiyor kısmen..Atık depolama alanının bir parçası sadece. tehlikeli atık alanı gibi bişey..
 
kesinlikle bence de öyle tehlikeli atık alanı, müdürlük bunu bu şekilde değerlendiriyorsa ne mutlu. o zaman sanırım yerinde tespite göre bir yorum yapıyorlar, illa herkes mali sorumluluk sigortası yaptırsın demiyorlar demek ki, bu iyi haber;

size depolama süreci ile ilgili bir sorun çıkarmadılar mı, bu 180 gün 60 gün gibi sınırlamaları nasıl uyguluyorsunuz diye? az atık çıkan yerlerde ya da merkeze uzak yerlerde sürekli atık çıkışı sağlamak mümkün değil, bu süreleri aşıp bekletmek biriktirmek zorunda her yer
 
@shalic
dediğiniz gibi tehlikeli atıklar bir senelik biriktiriliyor genelde. Sürelere gelince kayda değer birşey çıkmadığını gördükleri için birşey söylemediler. Zaten TABS'a her harukarda beyan yapılmak zorunda yıllık.
 
haklısınız, bizim bir ocağımızda atık biriktirme sahamız var fakat sürekli bir atık oluşumu yok bu yüzden oraya sigorta yaptırmadım, fiziksel gereklilikleri sağladım, umarım hemfikir olurlar benimle :)
Teşekkür ederim.
 
@shalic
Sizinki zaten yönetmelikteki Geçici tehlikeli atık deponi sahası sınıfına girmediği için fiziksel şartlar yeterli olacaktır. Hiç bir sıkıntı olmaz inşallah.
 
özel hastanelerden 1000 kg dan fazla tıbbı atık çıkıyor. bunun için tehlikeli atık geçici depolama izn,i alınması gerekiyor mu ?
 
@Rıdvan Kılınç
Tıbbi atıklar tamamen ayrı değerlendirmeniz lazım yani "tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği"ne göre..farklı bir sınıf.
 
yani tıbbı atıklar için tehlikeli atık geçici depolama izni alınması gerekmiyor mu.( sadece tesiste tehlikeli atıklar ayda 1000 kg yi geçerse mi bu izin alınması gerekiyor)
 
Üst