• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık geçici depolama izni

Rıdvan Kılınç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Mart 2013
Firma
danışmalık firması
elinde tehlikeli atık geçici depolama izni başvuru dilekçesi örneği varmı yada özel bir başvuru şartı varmıdır. ilk defa başvuracağım için detayını bilmiyorum
 
geçici depolama izni alan var mı? geçici depolama izni aldıktan sonra ne gibi sorumluluklar bekliyor?
 
@cigdem_ mevzuat gereği olması dolayısıyla alınması bekleniyor. İl Çevre, denetimlerinde aylık 1000 kg üstü tehlikeli atık bulunduruluyorsa izin belgesini sorguluyor (kilo sınırı kaldırılmıştı, şimdi taslakta yeniden getirilmiş durumda).
İzni alındıktan sonra tehlikeli atıkların bulundurulduğu alanın kurallara uygun olarak tutulması bekleniyor.
 
hastane için atık depolama alanı yapacağız depo hastaneye uzaklığı ne kadar olmalı?
 
Geçici Atık depolama izni alınırken herhangi bir harç ücreti var mıdır ? var ise nereye yatırılacaktır. Bilgisi olan arkadaşlarımız var ise yardımcı olmanızı rica ederim
 
Merhaba Arkadaşlar,

İşletmemizde atık türü olarak ofis atıklarımız mevcut bu nedenle atık yönetimi raporu bildirme zorunluluğumuz yok, toner atıklarımızla alakalı geçici depolama alanı kurma aşamasındayız ordada 1000 kg altında olduğumuz için izin başvurusu yapmayacağız. Durum bu şekildeyken motat kaydı yapıp tonerleri bertaraf etmemiz durumunda bakanlık yada İl Çevre Müdürlüğüyle etkileşim kurmadan işlemleri yürütebiliyoruz gibi gözüküyor.

Sormak istediğim süreç yukarda belirttiğim şekilde kolayca halledilebilir mi yoksa atladığım bir ayrıntı varmı ?

Teşekkürler
İyi çalışmalar
 
@senoz
danışmanlığını yaptığım tesise geçici depolama alanı yaptırdım ve atıklarım 1000 kg altında olduğu için depo muafiyeti yazımı aldım. İl müdürlüğü atık olsa da olmasa da bu çalışmayı istedi. uygunluk denetiminde de atık deposuna ait muafiyet yazılarımı ve mali sorumluluk sigortasını istedi. atık çıkmadığı için de endüstriyel atık yönetim planında çıkması muhtemel atıkları belirtmem istendi ve onu da hazırlayıp sundum. MOTAT sisteminde ise çıkışım olmadığı için boş beyan yaptım.
 
Üst