• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Geçici Depolama İzni

Murat H. Ünsal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eylül 2011
Firma
xxx
bununla ilgili bilgi verebiliecek var mi acaba? Sigorta gerekliymis bu sigorta nasil yapitirilmali? Bu izin icin herhangi bir belge gerekli mi baska? Dilekce ornegi mevcut mu? Neler yapılmali yine sıkıştım kaldım. Yonetmelikte goremedim cunku.
 
@Olgaç Sürmelihindi bey merhaba,
020603 atık koduna sahip arıtma çamurumuz için geçici depolama alanı oluşturdum, fakat sadece üzeri kapalı. Bu şekilde geçici depolamaya uygun mu sizce yoksa etrafı kapalı mı olmalı?
 
Arkadaslar merhaba Tehlikeli atık konteynerlarımız var ızgaralı atıksahası olarak kullandığımız yerini değiştirdiğimizde il müdürlüğüne dilekçe mi ? vermeliyim yoksa izinimi yenilemeliyim ?
 
Merhaba

Yönetmelikte aşağıdaki ibareler mevcut. Dolayısıyla yer değişikliğinde herhangi bir bildirim yapmanıza gerek yok.
EAYP miktarlarınızda ve atık türlerinizde değişiklik olmadığı sürece yenileme yapmanıza gerek bulunmuyor.
1591019033401.png
 
Merhaba tehlikeli atık geçici depolama izninde ayda 1000 kg dan fazla tehlikeli atık olanlar derken çıkan her bir tehlikeli atığın mı ayda 1000 kgdan fazla olması gerekir yoksa toplam o alanda depolanan tehlikeli atık miktarının mı
 
firmanın sadece 3 ay 1000 kg üzerinde atık çıkışı oldu o da sadece o 3 aya ait . Diğer aylar 1000 kg altında yinede geçici depolama izni almak zorunda mıyım
 
@Seydatem Geçici depolama izni için toplam çıkan aylık atık miktarına bakılıyor. Başıma gelen olayı anlatayım; sadece 1 ay çıkan atık miktarı 1000 kg üzerinde olduğu için il çevre müdürlüğü geçici depolama izni aldırdı. 1 ay bile 1000 kg veya üzeri atık çıksa dahi geçici depolama izni alınması gerekir. Yine de aklınızda şüphe kalmamak açısından il çevre müdürlüğüne görüş sorabilirsiniz.
 
@Seydatem , @Olgaç Sürmelihindi İl Müdürlüğü'nün görüşünü alarak hareket etmeniz Olgaç Bey'in de dediği gibi daha sağlıklı olacaktır. Benim başıma gelen durumu aktarayım. Denetimden Sorumlu Personel yıllık atık miktarına bakarak 12000 kg atık miktarını baz alınmıştı. 16 kg fazla çıktığı için izini zorunlu kıldılar.
 
@Seydatem Şeyda Üstadım Günaydın,

Gaziantep il çevre müdürlüğü şu şekilde uygulama yapıyor; ilk önce atık yönetim planı onayı alınması gerekir daha sonra geçici depolama izni için dilekçe ile beraber ekinde atık yönetim planı onay yazısını ekleyerek başvuru yapılıyor. Bazı il çevre müdürlükleri ise ilk başta geçici depolama izin belgesinin alınmasını isteyebilir. Bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne sorabilirsiniz.
 
@Seydatem Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı iznini verirken, İl Müdürlüğünün baz alacağı kriterlere bakarsak Atık Yönetim Planı, Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası ve Atık Beyanı /MOTAT kayıtları olmalı ki yıllık 12000 kg mı geçtiğini personel görsün. Atık Yönetim Planı onaylanmadan izni vereceklerini düşünmüyorum.
 
@Oğuzhan Keskin Doğrudur Oğuzhan Bey, @Seydatem Şeyda Hanım'ın durumu biraz daha farklı, daha öncesinden aylık 1000 kg altı tehlikeli atığı olan bir firma, Öncesinde sunulmuş bir Endüstriyel Atık Yönetim Planı var, süresi bitmiş ya da atık alanındaki bir takım değişikliklerden dolayı tekrardan Endüstriyel Atık Yönetim planına başvuru yapılmak zorunda kalınmış. İl Müdürlüğünün Atık Yönetim planını gözden geçirerek izni vereceğini düşünüyorum.
 
Üst