• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık geçici depolama

ikaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nisan 2015
Firma
çiğdemler hurda metal san. tic. ltd. şti.
tehlikeli atıklar için geçici depolama alanı oluşturyorum, 3 çeşit atığım var.
1. 20.01.21 Flüoresan lamba
2. 15.01.10 Tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar
3. 15.02.02 Tehlikeli maddelerle kirlenmiş filtre malzemeleri, temizleme bezleri, koruyucu giysiler

bunları depolama alanı içinde flüoresanları kutuda, kontamine ambalajları sacdan yapılmış 30 - 40 cm yüksekliğinde 1mx1m tavada, kontamine bezleride 120 lik plastik konteynırda depolamayı düşünüyorum uygun mudur acaba? denetim de sıkıntı yaşar mıyım?
 
kör kuyu yok. Ancak sıvı tehlikeli atığım yok, kontamine bez olarak eldiven tarzı şeyler olacak. yinede tava gerekir mi?
 
yağlı eldiven fln olduğu için genelde alt kısmına tava istiyorlar. döküm kum atığının önüne kör kuyu yaptırmamı istediler siz düşünün :) o yüzden isteyebilirler sizdende ;)
 
tava koyarız sorun değilde, eğer kör kuyu isterlerse iş kötü, farklı bir yere taşımam gerekebilir depolama alanını.. @Hatice Tekcan
 
@ikaya kör kuyudan kastım ızgara sistemi de olur atık sahasının ön kısmına geçirimsiz üstü kapalı olacak şekilde ızgara sistemi yapabilirsiniz buda sizi zorlayacaksa yapmadan başvurun, isterlerse yaptırın. bazen denetçiler kabul ediyor bazen kabul etmiyorlar çünkü.
 
Şimdi biz TAT ız. geçici depolama alanını yapmayı düşündüğüm yer ambalaj atıklarını ayırma işlemi yaptığımız 1500 m2 kapalı alanın içinde betonarmeden 10m2 bi kulube var. üstü kapalı, kapısı var bir cephesi kapalı alana dayanıyor. Zemin beton ama ızgara yok ve yapılması da zor. Onun için tereddüt ettim
 
Mrb Tehlikeli Atık Geçici Depolama alanı her işletmeye zorunlu mudur? Belirli bir kğ mın üzerine çıkınca Tehlikeli Atık Alanı zorunluluğu var mıdır?
 
tehlikeli atık oluşan her işletme yapmak zorunda. @wingsaber beyin bahsettiği miktarlar valilikten izin alınması ile ilgili. ayda 1000 kg a kadar valilikten izin alma zorunluluğu yok, 6 ay da bir lisanslı firmalara gönderilmesi gerekiyor. @Erol Dlklnc
 
@ikaya

Yeni yönetmeliğe göre (atık yönetimi yönetmeliği) atık miktarına bakılmaksızın tehlikeli atık depolayan tüm firmalar il müdürlüklerinden izin almakla yükümlü.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Sormamın amacı; denetime gelen memurun yıllık belli bir tonajın altın da olursa Atık Alanının yapılmasına gerek yoktur demesiydi.

Peki hiç tehlikeli atığım oluşmuyor diyen ve bunu ispatlayan bir tesis atık alanı yine yaptırmak zorunda değil mi?
 
Üst