• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yaptırma

Tehlikeli atık taşıyan araçlar için istiyorsun sanırım. Öyleyse; herhangi bir sigorta sigorta şirketini arayıp bu sigortayı yapıyorlarmı diye sorabilirsin.. Eğer "evet" cevabını alırsan araçların ruhsat fotokopisini göndermen yeterli olacaktır. Gerisini onlar hallediyorlar.. bir günde sigortan yapılmış olur.. Kolay gelsin :)
 
genelde tehlıkelı atıklar sıgortası degerı yuksek oldugundan sıgorta acentelerı pek yanasmıyor bu duruma ama sız genede sansınızı denıyın belkı yapan cıkar..
 
sigorta şirketlerinin hiç bilgisi yok, yönetmeliğin belirlediği teminat miktarları çok enteresan çözmesi çok zor. Atık yöneyim planını onaylamak için bakanlık istiyor nasıl çözülecek bilmiyorum.
 
atık yönetimi genel esasların ilişkin yönetmelik gereği yaptırılmaı gereken tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası hakkında bakanlığı bizzat arayarak bilgi edindim. atıklarınız eğer 1000 kg/ay 'ı geçiyorsa eğer bu sigortayı yaptırmanız zaruridir.
 
''Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Ek-IV Atık Listesinde (A) ve (M) koduyla belirtilen atıkları, geçici ve ara depolanması, taşınması, geri kazanımı, yeniden kullanılması ve bertarafı faaliyetlerinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerce, Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yaptırılması gerekmektedir.

Türkiye’de genel sorumluluk sigortası branşında ruhsatı bulunan bütün sigorta şirketleri belirtilen sigortaları yapmak zorundadır.
2010/190 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının yürürlüğe girdiği tarihten önce, akdedilmiş olan tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası sözleşmeleri, sigorta sürelerinin sonuna kadar geçerlidir.''
 
Tuğba hanım; tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası ve atık yönetim planı farklı mevzular. Eğer atık yönetim planınızın yenilenmesini istemişlerse ya güncelliğini yitirdiği içindir veya eksiklik her ne ise bildirilmiştir. Açıkcası tam olarak sorunuzu anlayamadım. Daha net sorarsanız yardımcı olmaya çalışırım, Buna ilevaten bakanlıkla yapmış olduğum görüşmeler neticesinde tehlikeli atık mali sorumluluk sigortasının yönetmelikteki gibi yaptırılma zorunluluğu olduğunu fakat bununla ilgili il müdürlüklerinde ve bakanlıkta denetim biriminin olmadığını, henüz bu konuya eğilmediklerini ilettiler. yani özetle sigortayı yaptırmak zorunlu ama yaptırsanız da bunu denetleyecek biri yok. yani her zamanki gibi yönetmelik çıkarttılarama uygulaması yok, traji komik.. iyi günler.
 
@cansu_soysal

Atık yönetim planı eksikleri ile ilgili gelen yazıda bunu istemişler zaten. Çevre danışmanlık konusunda sizler kadar iyi değilim. Bende firmaya yardımcı olmaya çalışıyorum, ilginiz için teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar herkese merhaba. Çalıştığım firmada Atıktan Türetilmiş Yakıt ve Tehlikeli Atık Ara Depolama ile Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Kazanımı yapacağız. Bunun için nasıl bir mali sorumluluk sigortası yaptırmam gerekecek? Belirleyici unsurlar nelerdir aylık geri kazanılan atık mı tesise girecek atık mı? Bir öngürüde bulunamıyorum senede kaç ton atık alabiliriz yada geri kazanabiliriz. GFB için mali sorumluluk sigortasını acil yaptırmamız gerekecek. Sigorta içeriğinde neler yazdırmam gerekecek fikri olan var mı?
 
Üst