• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası

Erman Şenyürek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eylül 2010
Bilindiği üzere ilgili yönetmelik hükümlerine göre ayda 1 ton ve üzeri atık üreticileri valilikten geçici depolama izni almakla yükümlüdür.

geçici depolama izni alabilmek içinde sanırım tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yaptırmak gerekli?

Pratikte bunun uygulamasını yaşayan arkadaşlar oldu ise tecrübelerini paylaşmalarını dilerim.

Saygılarımla;
 
Arkadaşlar iyi akşamlar. Size ufak bir sorum olacak: Biz Tip3 TAT tesisiyiz il uygunluk için müdürlük bizden aldığımız atıkların içinden tehlikeli atık çıkabilir diye (:suspus:) tehlikeli atık zorunlu mali sigortası yaptırmamızı istedi. Bir kaç yerden fiyat aldım. Genellikle 5000 tl civarında fiyat çıkardılar. Bu fiyatlar normal midir?
 
Merhaba, tehlikeli madde sigorta poliçesi için 5000 tl fiyat çıkarması normal değil. Genelde 350 ile 450 tl arasında değişmektedir. Bu rakamı size neye göre çıkardılar. Bir de şunu anlamadım tehlikeli atık çıkabilir diye bunu istiyoruz demeleri bana mantıklı gelmedi. Çünkü istisnai olarak 1 ya da 2 defa tehlikeli atık çıktı. Siz atık aldığınız firmayı uyarırsınız ve başka yabancı malzeme koymazlar. Bu olay şuna benziyor; biz oltayı atalım ne gelirse...
 
Ben de 300-500e yaptırıyordum zamanında ama siz atık firması olduğunuz için olabilir, riskleriniz daha fazla. Bir de zaten sizin söylediğiniz yıllık tehlikeli atık cirosuna göre teklif veriyorlar. Tehlikeli atık cironuzu az söyleyin.

@Olgaç Sürmelihindi E pres kullanıyorlar bunun yağını ne yapıyorlar? Balya teli kullanıyorlar bunlar da yağlı genelde? Yani bir tesiste tehlikeli atık olmama ihtimali çok az. En kötü yağlı eldiven vardır ya :)
 
Proses kaynaklı tehlikeli atık çıkıyorsa TMSS yaptırman lazım. TAT tesislerinde görüş sorup muafiyet alabilirsin biz aldık çünkü bi tesisimize. Ayrıca fiyat çok çıkmış. Sigortayı yaptırdığınız yere bi örnek göstererek bu şekilde diyebilirsiniz.
 
Sigortayı yaptırırken tesisinin tüm cirosunu vermeyin çıkabilecek tehlikeli atık için harcayacağınız bertaraf bedelini verin örneğin 1000 tl verebilirsiniz. Biz çoğu yere yaptırdığımız için en düşüğü şimdilik 321 tl'ye kadar düşürebildik.
 
Geçtiğimiz ay bende proje için bu sigortayı yaptırdım. Burada ki çok ince bir nokta var, istenilen bilgiler arasında;
- Açık Adres

- Yıllık Atık Ciro Bedeli (bir yıllık atık bertaraf maliyeti) Bu madde de bir çok kişi Firmanın Yıllık Cirosu ile karıştırdığı için çok yüksek miktarlar çıkıyor. Dikkat edilmesi gereken firmanızın ATIKLARIN BERTARAFI İÇİN HARCADIĞI YILLIK CİRO dur. Bildiğim kadarıyla 0 ile 250bin Tl ciroya kadar 350ile500 Tl arası bir sigorta bedeli çıkmaktadır.

- Çalışan Kişi Sayısı

- Denize Olan Uzaklık

- Yerleşim Yeri (Şehir İçi/Dışı)

- Ruhsat Verildi Mi? Verildiyse Kurum Adı Ve Ruhsat Başlangıç – Bitiş Tarihi

- Çevre Mühendisi varsa atık listesi ilave edilecek atık bulunuyor mu ? Benden sigorta firmam bu bilgileri istedi ve şuan için sigortam başlamış bulunmakta.
 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Ben tekrar firmalar ile bir görüşeyim ?

Ekte 2019 itibari ile fiyat tarifesi mevcut. Örneğin 0-325.000 arası cirosu olanlar için aynı fiyat olmuyor mu? Yoksa bu aralıktaki farklı fiyatlara göre de mi değişiyor? Daha önce birebir hiç böyle birşey yaptırmadım ?
 

Ekli dosyalar

  • 9.5.13969-Ek.docx
    26.9 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Onlar poliçe ücreti değil, sigorta kapsamındaki teminatlar, tazminatlar vs.

Siz atık cironuzu 500 tl olarak başka bi firmadan teklif isteyin.
 
Poliçelerde belirtilen ruhsat ne ruhsatıdır?
Sigortacılar pek önemsemiyor, Çevre İzin Belgesi tarihini isteyen de var, rastgele bir tarih girişi yapanlar da oluyor. Ancak bu olası bir kaza durumunda sigortadan faydalanmayı etkiler mi?
 
Faaliyet göstermeyen yani çalışmayan ama aylık faliyet raporu düzenlenen bir ariyet ocağı için tehlikeli madde sigorta poliçesi şartmıdır? Şart değilse afr lere ne şekilde yazabiliriz
 
sametyazarİl müdürlüğü uygunluk yazınızda yada başka herhangi bir evrakta tehlikeli atık mali sorumluluk sigortasından muaf olduğunuz yazıyorsa onu belirtebilirsiniz. Çalışmayan tesis için aylık faaliyet raporunuzda tesisin çalışmadığını belirtirseniz bir sorun olacağını düşünmüyorum.
 
Özgün Yağız ÖZGÖRENteşekkürler, muafiyete dair bir evrak yok, ocaklara bakan sorumlu, faaliyet göstermediği için mali sorumluluk sigortası yaptırmadık dedi, diğer faaliyette olan yerler için sigortaları var, afr raporuna ocak faaliyette olmadığı için mali sorumluluk sigortası yapılmamıştır yazsam problem olurmu, ya da sorumluluk sigortasına dair hiçbişey yazmasa problem olurmu onu merak ettim.
 
Üst