• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık Sahası Standartları

Mahmut Cimşit

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Aralık 2010
Şehir
Kocaeli
Firma
MAKİNE İHTİSAS OSB
TEHLİKELİ ATIK SAHASI yapımı aşamasında olan bir fabrikam için standart aranmaktadır. saha yapımı için standart ve şartname aranmaktadır. elinde olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
 
TEHLİKELİ ATIK TAŞIMA işi yapacak olan bir firma yeni aldığı aracına birden fazla atık kodu 01 den 20 ye kadar ve H ile başlayan kodlardan ilgili olan lardan birkaç tanesini birden aynı aracına almak istiyor.Bunun için: a)Birden fazla kod alınması için ayrı ayrı standarlar mı alınacak? b)Herbir kod için ayrı bir lisans ve ücret mi verilecek?
Bu konuda bilgi ve tecrübesi arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
normal üretim fabrikası geri dönüşüm ara depolama film değil. Sadece tesiste oluşan atıklar ile ilgili ( yağ,ambalaj, tontamine, çamur gibi atıklar) için atık sahası yapılması düşnülmektedir. A maç gecici depolama izni almak için atık sahası inşaası
 
@Mahmut Cimşit
Çıkacak tehlikeli atık miktarınız aylık 1 tonu geçmiyorsa altı aylık depolama yapabiliyorsun. yani oluşacak atık miktarını belirlemelisin, sonra nakliye periyotlarını buna göre atık sahasının büyüklüğünü belirlemelisin. sana örnek bir resimde gönderebilirim.
 
@Mahmut Cimşit
Tehlikeli atıkların geçici depolanacağı alan; tesis sahası içerisinde, sızdırmaz beton zeminli, üzeri kapalı, dökülme ve sızıntılara karşı önlem alınmış, farklı atıklar için farklı bölümler oluşturulmuş ve farklı atıkların bu bölümlerde ayrı olarak uygun şekilde (gerektiğinde konteynır içerisinde) depolanacağı bir alan olmalıdır. Bu alandaki bölümlerde depolanan atıkların isimleri yazılır. Bölümlere ve atık depolanması için eğer konteynır kullanılıyorsa konteynır üzerine atığın kodu, depolama tarihi gibi bilgiler yazılır.
 
@Seden Azıer
çok sağolun ama ben bunların hepsini biliyorum. ama bıunlar hakkında yazılı metin standart gerekli benim için.
 
@Mahmut Cimşit
Rakamsal bir standart yok bildiğim kadarıyla. Atıklarınızı ilgilendiren yönetmelikleri kullanmanız gerekecek. Denetimlerde hep yönetmelikler baz alınıyor ve ona göre değerlendirme yapılıyor. Geçici depolamamız geçtiğimiz aylarda yapıldı. Ama atık yağ için ayrı bir yer yapıldı. buda atık yağların kontrolü yönetmeliğine göre yapıldı. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim.
 
öncelikle tehlikeli atık taşıyacak araç araçlar için,
yapmanız gerekenler;

aracınız için tse uygunluk belgesi almanız gerekecek - tehlikeli atık ve atık yağ için ayrı bir tse belgesi alacaksınız., tse belgeesini alacağınız zaman basvuru formuna atık kotlarını yazacaksınız hangılerını ıstedıgınızı ona gore verecekler sıze tse uygunluk belgesını,
- aracınızı iyice hazırlamanız gerekecek, kamyon ve tırlar icin sızdırmazlık yapacaksınız, ıcındeki dokulen sıvıların toplanacağı havuz yaptırmalısınız, yangın tüpleri, emiciler, işaret ve levhalar , ölü balık levhası, yanıcı levhası , gibi , dolu boş işareti, topraklama, akülerin üstünün kapalı olması, araçta acil numaralar, dökülme esnasında veya yangın esnasında nasıl davranacağı bir döküman, maske, gözlük, eldiven,takoz, kırmızı bayraklar aracın her ıkı tarafına -, çizme, reflektör, araç icinde ilk yardım cantası, göz yıkma suyu, baret , gibi malzemeleri tam bulundurun ki tse uygunluk belgesini alırken sıkıntı çıkmasın,
- aracınıza k1 tasıma balgesı cıkartacaksınız
- aracınız tse uygunluk belgesını aldıktan sonra, aldığınız belgeyi noter onaylı yapın, arac ruhsatını noter onaylı hazırlayın
-araç bilgilerini ,
- istediğiniz kotları hazırlayın,
-aracın eski lisansı varsa onu koyacaksınız dosyaya,
- şöfer yanıcı ehliyetlerini,
-bir dilekçe ile il çevre ve şehiricliğe başvurun.




Erkan KARAKAYA
Çevre Mühendisi
Çevre Görevlisi
Satınalma Sorumlusu


Çinkanlar Kim.Mad.Ltd.Şti.
Pagem Geri Kazanım San.Tİc.
Grup Boya San.Tic.ltd.şti.
 
Teşekkürler Erkan Bey.Bakanlığın tehlikeli atık taşıma araçları lisanslarına bakarken bi aracın bütün atık kodlarını aldığını gördüm, bende ilerisi için bütün atık kodlarını alıyım hazırda dursun matığıyla hareket etmek istiyorum.Sorum şöyle , ek-7 deki 01-20 ye kadar olan bütün atık odlarını aynı araca alma durumu söz konusumu , almak için ne gibi bir araç hazırlamak gerekir.(Misal bizim aracımız genelde sıvıya yönelik hazırlanmış tanker tipi araç olacak)
 
1-20 ye kadar olan atık kotların hepsini alma gibi bir durumunuz olamaz sizin aracınız daha sıvı atık taşıyacağı için atık kotlarını inceleyerek hangilerinin sıvı olarak piyasada olabileceğini düşünmelisiniz, örneğin 19 08 13 , 15 01 10, 18 atık kodunu , 13 ( atık yağları ) bu araç ile taşıyamazsınız,bu yüzden yönetmelikteki bütün kotları yazarken incelemek lazım,
 
Teşekkürler Erkan Bey ben örneğini gördüğüm için(bakanlık tehlikeli atık taşıma araçları lisansları-aracın plakası 45 U 3595- bütün atık kodlarını almış görünüyor) oyüzden mümkünlüğünü anlamak istedim.Teşekkür ederim iyi çalışmalar.
 
Üst