• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık taşıma lisansı il çevre müdürlüğü başvuru belgeleri

Pelin Karamanoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Şubat 2011
Arkadaşlar merhaba,

Elinizde,Tehlikeli Atık Taşıma Lisansı İl Çevre Müdürlüğü Başvuru Belgelerinde istenen;

-Kaza anında insan ve çevre sağlığına olabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için alınacak tedbirler,
-Olabilecek kazalara karşı ilk müdahale ve ilk yardımda kullanılacak malzemeler,
ile ilgili örnek oluşturabilecek bilgi ya da belgeler var mı ?

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Atık taşıyıcılarının lisans alma zorunluluğu
Madde 13 - Atık taşımak isteyen gerçek ve tüzel kişiler tehlikeli atık taşıma lisansı almak üzere (EK 18) de yer alan bilgi ve belgelerle , valiliğe başvurmak zorundadır. Lisans, başvuran firmaya ve araca verilir. Lisans alan firma 11/7/1993 tarihli ve 21634 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Kimyasallar Yönetmeliğinin (Ek 4) de yer alan tehlikeli atık işaretlerini araçlarında kullanmak zorundadır. Bu hükümler sadece kara taşıtları için geçerlidir. Deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı için bu amaçla uygulanan ulusal ve uluslar arası kabul görmüş taşımacılık kuralları uygulanır. Taşımanın karayolu ile yapılması halinde, 10/7/2003 tarihli ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununda tehlikeli maddelerin karayoluyla taşınmasına ilişkin hususlar doğrultusunda, ilgili valilikten alınacak taşıma lisansının yanı sıra, şehirler arası taşıma faaliyetlerinde bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca Ulaştırma Bakanlığından yetki belgesi almak zorundadır. Lisans üç yıl için geçerlidir ve bu süre sonunda yenilenmesi gerekir. Lisans alan ancak taşımacılıkta öngörülen standartlara uymayan firmaların lisansları valilikçe iptal edilir.
EK 18

TEHLİKELİ ATIK TAŞINMASI AMACIYLA VALİLİKLERE YAPILACAK LİSANS BAŞVURULARINDA İSTENECEK BİLGİ VE BELGELER

a) Araç lisansı için valiliklere yapılacak başvurularda aşağıdaki bilgi ve belgeler bulundurulacaktır;
1) Aracın ait olduğu firmanın adı, adresi ve telefon numarası,
2) Aracın tipi,
3) Plaka numarası ve şasi numarası,
4) Araç sahibinin adı, iş adresi ve telefon numarası, vergi kimlik numarası,
5) (Değişik:RG-30/3/2010-27537) (1) Taşınacak atıkların Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin EK-IV’üne göre Kodları,
6) Atığın taşınacağı ambalaj ve konteynır türü,
7) Taşınacak atığın her biri için ayrı ayrı fiziksel ve kimyasal özelliği,
8) Kaza anında insan ve çevre sağlığına olabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için alınacak tedbirler,
9) Olabilecek kazalara karşı ilk müdahale ve ilk yardımda kullanılacak malzemeler,
10) Atık taşıyacak her bir araç için Türk Standartları Enstitüsü tarafından Tehlikeli Maddelerin Karayollarında Taşınması Hakkında Yönetmelik çerçevesinde atığın bulunduğu tehlike grubuna göre aracın sahip olması gereken donanımlara ve özelliklerine sahip olduğunu gösterir uygunluk belgesi.

b) Aracın bağlı olduğu firmanın lisanslandırılması için valiliklere yapılacak başvurularda aşağıdaki bilgi ve belgeler bulundurulacaktır;
1) Firmanın adı, adresi, telefon numarası,
2) Firma sahibinin / sahiplerinin adı adresi, telefon numarası, vergi kimlik numarası,
3) Tehlikeli atık taşımaya uygun donanıma haiz nakliye aracı sayısı,
4) Lisans alacak araçların plakaları,
5) Yetkilendirilmiş kurum/kuruluşlardan alınan tehlikeli madde taşıyan araç sürücüleri için verilen Sürücü Eğitim Sertifikası,
6) Taşınacak atıkların Tehlikeli Maddelerin Karayollarında Taşınması Hakkında Yönetmeliğe göre tehlikeli grup numarası,
7) Sigorta,
8) Ulaştırmanın yetki belgesi,
 
teşekkür ederim yağmur hanım ama Kaza anında insan ve çevre sağlığına olabilecek olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için alınacak tedbirler,
-Olabilecek kazalara karşı ilk müdahale ve ilk yardımda kullanılacak malzemeler,
ile ilgili örnek oluşturabilecek bilgi ya da belgeleri kastetmiştim
 
Olabilecek kazalara karşı ilk müdahale ve ilk yardımda kullanılacak malzemeler olarak TSE'nin araçta bulunmasını istediği malzemeler olduğunu düşünerek onları yazdım.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Özel atıklardan sadece Ömrünü tamamlamış lastiklerin (160103) taşınması ile ilgili atık taşıma lisansı alınması gerekli midir? ÖTL Kontrolü Yönetmeliği'nde taşıyıcının herhangi bir lisans alması gerekliliği yazmıyor. Ancak daha önce çalıştığım bir firmada bu atık kodu için bir lisans mevcuttu ki aylık olarak taşınan miktarların bildirimini yapıyorduk.

Yardımcı olursanız çok sevinirim,
Herkese iyi çalışmalar...
 
arkadaşlar bir araç var atık akü taşıma lisansını alacağız nasıl ilerliyoruz sistem üzerinden mi yürüyor işler .Daha önce yapmadığım bişey yardımıcı olurmusunuz teşekkürler
 
merhabalar ,

taşıma lisansı için istenilen belgelerin toplanması sonucu valiliğe gönderilirken bir ön yazı veya dilekçe örneği var mı arkadaşlar? yoksa direk belgeler ile kısa bir açıklama yazıp valiliğe teslim mi edelim.?
Yardımlarınızı bekleriz.
 
@shalic
Mrb,
Sadece ne istediğini belirten açıklama ve belgelerle bir dosya yapıp başvuru yapman yeterli diye düşünüyorum ben öyle yapmıştım.
 
Çok teşekkür ederim. bu arada şoförün firmaya bağlı olduğunu gösteren sigorta giriş gibi belgeleri istiyorlar mı?
 
@shalic

Onlara gerek yok şoförün ADR belgeleri ve Ek-18 de sigorta dediği araç için tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası gerekmektedir
 
Sağ olun Akın Bey . Müdürlüğe yaptığımız başvuru sonucu aldığımız kodlara daha sonra ekleme yaptırmak için örneğin Akü taşımak için tekrar firma lisansını güncellemek gerekecek mi yoksa sadece araç lisansı mı yenilenecek çok soru sordum ama bunun ilgili bir bilginiz var mı?
 
Merhabalar;

Forumda baya bir baktım ancak görememiş olabilirim. Taşınacak tehlikeli atıkların fiziksel ve kimyasal özellikleri hakkında yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba,
Tehlikeli Atık Taşıma Lisansının Yenilenmesi hakkında başvurumu yaptım müdürlüğe. Ne kadar sürede geri dönüş yapıyorlar bilen var mı?
 
Üst