• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atık ve PCB Envanteri

E.Emür

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Şubat 2009
Merhaba arkadaşlar, Tehlikeli atık için şifresi olan firmalarımın kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaptığımda PCB için herhangi bir başvuru yapmamama rağmen atık beyan formu ve PCB Envanteri çıkıyor, ve sistemden firmalarım e-çevre sisteminde görüntülensin diye seçiyorum hem atık beyan formu hem de PCB Envanteri işaretlenmiş olarak başvuru formu çıkıyor, böyle bir durumla karşılaşan var mı ve ne gibi bir yöntem izlediniz, şimdiden teşekkürler, kolay gelsin.
 
e-çevre sisteminde görüntülensini işaretleseniz bile yine eski düzen e-izin (yani çevre ormanın yazılımını) kullanıyoruz. çevre bilgi sisteminde izinlerle ilgili herhangi birşey göremezsiniz.
 
Yeni bir başlık açmak istemiyorum. Bu başlık benim soruma da gayet uygun. PCB bulunan tesislerin nasıl bir yol izlediklerini öğrenmek istiyorum arkadaşlar. PCB envanteri doldurulması ile ilgili bir tarih var mı örneğin ? Neye göre ve nasıl beyan ediyorsunuz ? Yönetmelik analiz yaptırılmasından bahsediyor. Bu durumla ilgili olarak nasıl bir analiz yaptırıyorsunuz ?
 
''Yeni bir başlık açmak istemiyorum. Bu başlık benim soruma da gayet uygun. PCB bulunan tesislerin nasıl bir yol izlediklerini öğrenmek istiyorum arkadaşlar. PCB envanteri doldurulması ile ilgili bir tarih var mı örneğin ? Neye göre ve nasıl beyan ediyorsunuz ? Yönetmelik analiz yaptırılmasından bahsediyor. Bu durumla ilgili olarak nasıl bir analiz yaptırıyorsunuz ?''

Sorularınızın cevabını bulabildiyseniz burada da paylaşabilir misiniz?
 
Tehlikeli atık beyanı zaten Mart sonuna kadar yapılıyor Gökhan bey. Ancak atık yağların beyanı, tehlikeli atıkların beyanı ile birlikte yapılmasıyla birlikte Şubat sonuna kadar ayrıca yapılmalı.
 
Beyan sistemine Ocak ayından itibaren girebiliyor olmanız lâzım. Dilerseniz farklı bir tarayıcı ya da bilgisayardan deneyin.
 
Bütün firmalar tehlikeli atık beyanlarını mart ayına bıraktıkları için bu ay yoğunluktan dolayı birtakım sıkıntılar yaşanabiliyor. Sabah bir tesisin beyanını zorda olsa tamamladım.. Geçen ay sisteme yaptığım girişlerde çok daha hızlı ve hatasız işlem yapılabiliyordu.
 
Öncelikle merhaba...
Ben firmanın ne atık yağ beyanını ne de tehlikeli atık beyanını yaptım,ceza yer miyim?
Bildiğim kadarıyla Mart sonuna kadar uzatıldı bu beyan verme işlemi?
Yardımcı olursanız sevinirim...
 
Tehlikeli atıkların beyan işlemi internet üzerinden Mart ayı sonuna kadardır. Uzatılma gibi bir durum değil.
Ancak atık yağlarla ilgili olarak, tehlikeli atıklar içerisinde beyan ettiğiniz gibi bir de ayrıca Şubat ayı sonuna kadar beyan yapmanız gerekiyordu ( sadece atık yağlarınızı ). Ceza yeme konusunda kesin bir şey söylenemez.
Yine de tereddütte iseniz müdürlüğü arayıp sorun istersenir. Tesis ismi vermemenizi tavsiye edebilirim tabi bu durumda :)
 
Teşekkürler, peki atık yağ beyanı için farklı bir link yok bildiğim kadarıyla...
EK-2 yi doldurup mu vericez?
Açıklamalı olarak anlatabilir misiniz?
 
İyi Günler ..Tesislerimde bilgi güncellemesi yaptığımda PCB envanteri hepsinde çıkmakta İl Müdürlüğüne sorduğumda kendileri tehlikeli atık şifresi ile güncelleme yaptığınız için PCB işaretli olarak çıktığını eğer PCB ile ilgili bildirim yapılmayacaksa bunu kaldırmamız gerektiğini söylediler....Ayrıca atık yağlarda tehlikeli atık şifresini girdiğimiz zaman tehlikeli atık beyan kısmında çıkmakta onlarda Tehlikeli Atık Beyanları ile birlikte Madeni Yağlar beyan edilmeyecek mi yanlış mı biliyorum ? Ayrıca Bitkisel Atık yağlarında sadece UAT formlarındaki yeşil formları sadece İl Müdürülüğüne vermemiz gerektiğini biliyorum
 
PCB envanteri ile ilgili kısmı kaldırıyorum güncelleme yapıyorum ama PCB envanteri tekrar çıkıyor :S
 
İşareti kaldırdıktan sonra bilgi güncellemenizi yaptığınızda bir daha çıkmaması gerekiyor ? Atık Beyan ve PCB Envanteri işaretli çıkıyor zaten .PCB kaldırdığınızda sadece Atık beyanı kalıyor .E-izinde seçi,lmiyor o kutucukta kaldırılmış!!!
 
Tamam atık beyanı ve PCB envanteri işaretli çıkıyor Eda hanım,PCB envanterinin işaretini kaldırıp güncelliyorum ama tekrar çıkıyor.bende PCB envanteri için başvurmadım ve bunu nasıl kaldırcam bilemiyorum:(
 
@s_meyra
Vallahi kaldırdıktan sonra çıkmaması gerekiyor sebebini bilmiyorum ama !!! Bildiğim kadarı ile şöyle bir alternatif daha var dilekçe ile il müdürlüğüne başvurmanız doğrultusunda ekleme ve çıkarma yaptırta biliyorsunuz .
 
PCB Envanteri Linkinin orada durmasının ne gibi bir sakıncası varmış ki ? Kullanmak zorunda mıyız orada açık olan her linki ?
 
Üst