• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atık yönetim planı

Aysun Kurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2011
Arkadaşlar günaydın :)

Arkadaşlar benim çalıştıgım firma daha önce hiç tehlikeli atık yönetim planı hazırlamamış. Formu inceledim de ekler kısmında beyan sistemi formu, taşıma formları filan istiyor. Emisyon izni içinde basvuruda bulunmadık bu ay testler analizler yapılcak. Anlaşmalı olduğumuz bertaraf tesisi var fakat daha hiç atık göndermemişiz. Çıkan atıklarda patron yüzünden buhar oluyor... Şimdi ben atık yönetim planı nasıl hazırlamalıyım? Hazırlamasam sorun olur mu? Hazırlasamda atıklar bertaraf tesisine gönderildiğine dair elimde veri yok ne yapacağım bilemedim bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Patron yüzünden buhar oluyor demek ne demek? Bertaraf tesisiyle neden anlaşma yapmış o zaman? Neyse bu firma ne zaman kurulmuş ne zaman üretime geçmiş? Muhtemelen o tarihi baz alamayacaksın çünkü geriye dönük hesabını sorarlar ya da geçici bi depo sahası göstermen lazım falan filan. Bu tip etik dışı durumları kapatmak hem vicdanen hem de fiziken çok zor. Tarihsel bilgiler (faaliyete geçiş tarihi, bertaraf tesisiyle yapılan anlaşmanın tarihi vs.) verirsen izlenecek yol ile ilgili bilgi verilebilir diye düşünüyorum.
 
Patrona uyması gereken yasal zorunlulukları hatırlatın. Tehlikeli atık yönetim planı hazırlamak zorundasınız. UATF'leri düzenlettirmeniz de gerekli. Sonuçta bir denetim bir şey vs olduğunda il çevre sizinle muhattap olacak.
 
13 mayıs 2011 tarihinde bertaraf tesisiyle anlaşma yapılmış fakat hiç atık gönderilmemiş. Defalarca patrona müdürlere anlattım yazılı bir doküman hazırlamadım yazılı olarak hazırlayıp imza atıp maille tüm yöneticilere göndermeyi düşünüyorumm bişeyleri kabullendirmek okadar zor kii bunaldım resmen :(
 
bu konuyla ilgili benim de bir sorum olacak.... daha önce tesisten, bertaraf ya da geri kazanım tesisine hiç atık gönderilmemişse raporda bulunan Bertaraf/Gerikazanım Yöntemi ve Bertaraf/Gerikazanım Yöntemi Açıklaması bölümüne ne yazmamız gerekiyor acaba??
 
x tesisine gönderilmesi planlanmaktadır. atıklarımızı alması konusunda x tesisiyle sözleşmemiz yapılmıştır. dosya ekine sözleşmeyi koyarsınız. x tesisinden de yetkili biri size tesisin işleyişi hakkında bilgi verir sizde o kısıma onu yazarsınız. daha önce başıma gelmişti. çevre il müdürlüğü bu şekilde yazmamı istemişti.
 
İşletme sahipleri atıkları genelde lisanslı tesise vermek istemez ama burada İl Çevre hesabını sizden soracaktır önce, size tavsiyem tehlikeli atık yönetmeliğinde geçen ve işletmenin yapması gereken işlemleri yazılı olarak işletmeye bildirmeniz. imza karşılığında bu yazıları verin ve mutlaka ıslak imzalı bir örneği de saklayın.
 
Üst