• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Atıklar Hakkında

Z.Rana

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Eylül 2017
Firma
Kütahya Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü
Merhaba arkadaşlar;
Tehilkeli atıklar hakkında belediyenin bir sorumluluğu var mı? Toplaması gerekir mi bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Merhaba ,
İlgili yönetmelikte belediyelerin görevi aşağıdaki şekilde belirlenmiş.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Edit : İlgili yönetmelik yürürlükten kaldırılmış. Atık Yönetim Yönetmeliği baz alınabilir.

1603190111717.png
 
Son düzenleme:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
SrtblMerhaba üstadım,

Tehlikeli atıklarda belediyenin sorumluluğu var. Hanelerden topladığı bitkisel kaynaklı atık yağları, flüoresan lamba atıklarını vb. atıkları lisanslı firnalara verilmesi gerekir. Atıkların daha etkin toplanabilmesi için belediyeler tarafından atık getirme merkezi kuruluyor. Haneler ve işyerlerinden kaynaklı oluşan Tehlikeli,Tehlikesiz ve Ambalaj atıkları atık getirme merkezlerinde toplanır ve buradan lisanslı firmalara verilir. Belediyeler tarafından kurulan 1. Sınıf atık getirme merkezinde ilk 13 grupta yer alan atık kodunun biriktirilmesi zorunludur.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20201020-133934_Drive.jpg
    Screenshot_20201020-133934_Drive.jpg
    535.7 KB · Görüntüleme: 22
Bu yönetmelik yürürlülükten kalktı diye biliyorum.
 
Haklısınız , 14.03.2005 tarihli ve 25755 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ise Atık Yönetimi Yönetmeliği’nin yürürlüğe girdiği tarihten bir yıl sonra (02 Nisan 2016) tarihinde yürürlükten kalkmıştır. şeklinde ibare var şimdi kontrol ettim.

Atık Yönetim yönetmeliğinden kontrol edebilirsiniz.

Teşekkürler uyarı için :)
 
@Olgaç Sürmelihindi bey, iş yerleri ifadesine sanayi tesisleri de dahil midir? Örneğin bir fabrika atık floresan, kartuş, ÖTL ve listede yazan diğer atıklarını atık getirme merkezine teslim edebilir mi? Bazı firmalar minimum bertaraf ücretinden dahi kaçtıkları için birara tebliği incelediğimde şu maddeden dolayı fabrika atıklarını atık getirme merkezlerinin teslim alamayacağı öngörüsünde bulunmuştum.

5.madde
(5) Atık getirme merkezlerine mutfak atıkları, park ve bahçe atıkları, inşaat ve yıkıntı atıkları, endüstriyel atıklar, tıbbi atıklar, patlayıcı ve radyoaktif atıklar kabul edilmez.
 
@serhatyolda Üstadım merhaba, kusura bakma geç döndüm. Aklımdaydın:)

Atık getirme merkezlerinin amacı; haneler, marketler ve benzeri yerlerden kaynaklanan tehlikeli, tehlikesiz ve ambalaj atıklarının tek bir noktada kolay bir şekilde toplanarak lisanslı firmalara verilmesini sağlamaktır. Üretim yapan fabrikalardan proses sonucu çıkan tehlikeli ve tehlikesiz atıklarını lisanslı firmalara vermesi gerekir. Bu durum Atık Yönetimi Yönetmeliğinde geçmektedir. Hatta fabrikalar atıklarını geçici süre biriktirmek için atık alanları yapmaktadır. Şunu sorabilirsiniz; fabrikanın bulunduğu yerde geri kazanım ve/veya bertaraf tesisi yoksa ne yapacak? 50 kg altı atık çıktığı zaman kargo ile atıkları gönderebilirsiniz ya da tehlikeli atıkları 6 ay, tehlikesiz ve ambalaj atıklarını 1 sene biriktirerek lisanslı firmayı çağırabilirsiniz ki bu da firmalara nakliye yükümlülüğü çıkartıyor. Zaten belediyeler atık getirme merkezini tebliğe göre kurmuş olmaları gerekirdi ancak kuramayanlar için 31.12.2020 tarihine kadar süreleri bulunmaktadır. :)
 
Üst