• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

tehlikeli atıkların kod numarasının belirlenmesi..

Aysun Kurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2011
Arkadaşlar merhaba,

Otomotiv yan sanayi firmasında çalıısyorum. Kontamine olmuş atıklar ve atık yağ vs cıkıyor. Yağlarımızı analiz ettirdik fakat yaptırdıgımız firma sadece kaçıncı kategoride oldugumuzu yazmıs o kadar. Şimdi laboratuvar tehlikeli atık kodunu belirlememiş bunu ben mi belirlemeliyim yoksa analiz yaptrdığımız laboratuvar mı belirlemeli? Ayrıca yönetmeliği okudum fazlasıyla karısık geldi bu atıkların kod numaralarını nasıl belirleneceğiyle ilgili fikri olan varsa paylasırsa cok sevinirim..
 
Öncelikle teşekkür ederim.. Yönetmeliği inceledim tehlikeli atık yön. ile aynı nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim :(
 
atık yönetimi genel esaslarına ilişkin yönetmelik ekine bakın orada atık listesi var, o listeden size uygun olan atığı seçebilirsiniz
 
önce hangi üretim prosesinden kaynaklanıyor atık yağın onu belirlemelisin sonrasında da atık yağ analizinde kaçıncı kategori çıktıysa ona göre kodu oluşturuyorsun.
 
yağımız 3.kategori çıktı yağlı talaş kontamıne olms bez eldıven naylon kağıt vs cıkıor nasıl kategoriye göre belırlıyoruz?
 
kategorısıne göre atıklara kod belirlemene gerek yok bence.yağla temas etmişse eldiven,üstübü tarzı seylerin kodu 15 02 02 dir. burada önemli olan analiz yaptırdıgınız yağı baska ünitelerden cıkması muhtemel yaglarla karıstırmamanız.eğer karıstırmazsanız bir kere analiz yaptırmanız yeterli olacaktır.karıstırırsanız eger kategorısi degisebilir bu da size bertaraf ederken ek maliyet dogurur.çünkü bertaraf tesisine verirken yağınızın kategorisini belirtiyorsunuz ve eğer kategorisi farklı cıkarsa size sorun cıkarırlar.yapılan sözleşmede sartları var onların. atık yağlarla ilgili olarakta nerede nasıl cıkıyorsa 13. baslık altından bakabılırsınız atık yönetimi genel esasları hk yön.
 
Üst