• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli çamur bertarafı.

Murat Er

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Aralık 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Tübitak' ta yaptırdığımız analiz sonucunda, arıtma çamurumuz tehlikeli atık olarak belirlendi. Bu çamurun bertarafı için neler yapabiliriz. Teşekkürler.
 
Bende et ve süt entegre tesisinde çalışıyorum. Atık çamurumu çimento fabrikalrına mı belediyeye mi vereceğimi belirlemem için Tübitak'a analiz mi yaptırmam gerekli???
 
Çevre İzin aşamasında arıtma çamuru analizi bizden istediler
bizde özel firmalara arıtma çamuru analizi yaptırdık. nihayetinde arıtma çamurunun tehlikelilik içerip içermediğini belirlemek için analiz şart.
 
Çok teşekkür ederim Yasemin Hanım. Yine çok yardımcı oldunuz. Son bir soru sorucam bi konuyla alakalı olarak. Arıtma çamurumun analizini yaptırdım varsayalım. Tehlikesiz çıkarsa belediyeye tehlikeli çıkarsa çimento fabrikalarına yakmaya mı göndermem gerekiyor??
 
tehlikesiz çıkarsa belediyelere verebilirsiniz ama her belediyede kabul etmeyebilir.

19 08 11*
Endüstriyel atık suyun biyolojik arıtılmasından kaynaklanan tehlikeli maddeler içeren çamurlar
19 08 12
19 08 11 dışındaki endüstriyel atık suyun biyolojik arıtılmasından kaynaklanan çamurlar
19 08 13*
Endüstriyel atık suyun diğer yöntemlerle arıtılmasından kaynaklanan tehlikeli maddeler içeren çamurlar
19 08 14
19 08 13 dışındaki endüstriyel atık suyun diğer yöntemlerle arıtılmasından kaynaklanan çamurlar

kodları belirledikten sonra lisanslı firmalara bu linkten ulaşabilrisiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Tehlikeli atık çıkan çamura eluat analizi yaptırsak sonuç düzenli depolama sahasında depolanmasına uygun olursa, belediyeye verebilirmiyiz. yönetmelikte gördüğüm kadarıyla verilebiliyor.
 
@koagulant

Merhaba;

Tehlikeli çıkan çamurunuz eluat analizi yapıldıktan sonra düzenli depolamaya uygun olması durumunda 1. sınıf çıktığı taktirde İzaydaş, İstaç ve Süreko gibi firmalara vermeniz gerekecektir. Belediyeler içerisinde bir tek istaç'ın bu tarz çamurları depolamaya yetkisi var diyebiliyorum. 2. ya da 3. sınıf çıktığı taktirde belediye ile görüşüp duruma göre aksiyon alabilirsiniz. Miktara bağlı olarak tehlikeli arıtma çamuru bertarafını yapabilen bir çimento fabrikası ile de görüşebilirsiniz.

Dilerseniz alternatifler üzerinde sizlere yardımcı olabilirim.

Saygılarımla
 
@alev özkan
teşekkürler Alev Hanım kocaeli oldukça uzak. Farklı çözümler arıyoruz.
 
Üst