• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası

Esra Tiğiz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Aralık 2012
Firma
Obalılar Kağıt Metal Plasik Cam Toplama Ayırma San. Tic. Ltd. Şti.
Merhabalar,

Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası için dikkat edilmesi gereken konular nelerdir.
 
Selamlar,
Öncelikle sigortanızın detaylarında "2872 Çevre Kanunu" ibaresi geçmesi. Sonrasında Tesisinizin merkezi ve şubeleri varsa hangi adresi sigortalatmak istiyorsanız riziko adresinde o adresin olması gerekmekte.
 
Bir de genelde tesis sahipleri bütün fabrikayı sigortalatacaklarını düşündüğü için ciroyu fazla söylüyor. Sigorta ödemesi de ona bağlı olarak artıyor. 500-1000 bandı genelde kabul edilebilir.
 
Tablo 1, 3, 5, 7 ve 9 için Dipnot:



(*) Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası için kapasite raporunda yer alan tesisin ürettiği, topladığı, taşıdığı, ara depoladığı, yeniden kullandığı, geri kazanım ve/veya bertarafını sağladığı tehlikeli atık miktarı esas alınarak yıllık tehlikeli atık miktarı hesaplanacak ve bu atığın maliyetine göre sigorta teminatı ilgili yıl tablosundan seçilecektir. Tesisin kapasite raporunun olmaması veya kapasite raporunda tehlikeli atık miktarına ilişkin bilgi yer almaması halinde tesisin bir önceki takvim yılı içerisinde oluşan veya yönetimini sağladığı ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Bilgi Sistemi üzerinden beyanı/kütle denge bildirimi yapılan tehlikeli atık miktarının maliyetine göre sigorta teminatı ilgili yıl tablosundan seçilecektir.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Tehlikeli atık geri kazanım lisansı alacak olan firmanın hem tehlikeli atık geçici depolama sahasına hemde fabrika içerisine ayrı ayrı Tehlikeli Maddeler ve Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta Poliçesi kestirmesi gerekiyor mu?

Yani fabrika içerisine kesilecek olan sigortanın Faaliyet Detayı bölümünde "Geri Kazanım ve Bertaraf", Tehlikeli atık geçici depolama alanına kesilecek olan sigortanın Faaliyet Detayı bölümünde "Depolama" yazması mı gerekiyor?

Örnek olarak lisansı olan aynı tesise kesilen farklı sigortaların ilgili bölümlerini aşağıya bırakıyorum. Yıllar önce firmanın lisansı alınmış olup bu iki farklı sigorta poliçesi ile lisans alınmış. Konu hakkında herhangi bir mevzuata ulaşamadım.

Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Örnek.jpg
 
Üst