• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli ve tehlikesiz atıklar

Samet Aksoy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Temmuz 2017
Firma
Kamu
İyi akşamlar arkadaşlar,

Personellere Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıklar ile ilgili eğitim veriyorum da, elimde döküman var ancak anlatıma farklı yaklaşımlarda bulunmama yardım edecek veya daha etkin anlatmam için kaynak olabilecek döküman arıyorum. Elinde bu konu hakkında sunum olan var mı acaba ? İlk defa burada konu açıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa mesaj atabilirlerse sevinirim. (Eğitim vereceğim personeller temizlik personelleri)
 
Benim eğitimlerde kullandığım slayt da budur. Şirketin kendi özel bilgilerini ve prosedürlerini içeren kısımları çıkardım, kendi şirketinizin atık yönetimi uygulamasına göre ve oluşan atıklarınıza göre düzenlemeler yapabilirsiniz. Umarım işinize yarar.
 

Ekli dosyalar

  • Atık Yönetimi ve Tehlikeli Atıkları Kontrolü Eğitimi (2017).pptx
    7.5 MB · Görüntüleme: 177
@Didem Akman

Düşünüp, görüp yardımcı olmaya çalışmanız bile yeter. İlginiz için teşekkür ederim.

@Beril Çataltepe

İlginiz için çok teşekkür ederim.
 
@Samet Aksoy
Naçizane fikrim, tesisinizden kaynaklanan atıkları belirledikten sonra "o atıklar nereye veriliyor ve hangi işlemlerden geçiyor. Geri Kazanım mı ya da bertaraf mı yapılıyor?" bu şekilde ilerlemeniz daha iyi olur. Hem siz tesise daha hakim olursunuz hem de atıkların kaynağını daha iyi bilip çalışanlara daha iyi aktarmış olursunuz.
 
Merhaba arkadaşlar.

Üretimde kullanılan kimyasalların ambalajlarını tehlikeli atık olarak geçici depolayıp bertaraf için ilgili firmaya vermekteyiz.
Fakat kullanılan her kimyasal tehlikeli sınıfında değildir. Tehlikesiz kimyasalların ambalajlarını nasıl sınıflandırmalı ve nasıl değerlendirmeliyim.
 
Herkese Merhabalar Sayın Meslektaşlarım;

Yönemteliktede belirtildiği üzere tehlikeli atıkların 6 ayda bir bertaraf tesislerine gönderilmesi zorunludur. Son işveren toplantısında elinizde az miktar var ise 30 kg - 50 kg kontamine atık buna gerek yok gibi bir görüş bildirildi ilgili departmandan fakat böyle bir durum söz konusu olduğunu sanmıyorum. Yada ben mi bilmiyorum ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Herkese İyi Günler
 
Sizin bildiğiniz doğru, atık sahasına geldikten sonra 6 ay içerisinde çıkışının yapılması lazım tehlikeli atıkların. 50KG ağırlığının altındaki durum, kendinizin götürebilmesine imkân tanıması. Resmi olarak ağırlığa bakmaksızın 6 ay maddesi geçerli.
 
Üst