• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz Atık - Ambalaj Atığı

Murat Akyüz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Şubat 2011
Firma
TEKNOÇEV
Arkadaşlar tesisimizde pet preformlar şişirilerek pet şişe üretimi yapılmaktadır. Şişirilme esnasında yan ürün olarak bozuk preformlar (tüp şeklinde) oluşmaktadır. Şimdi biz bu bozuk preformların çıkışını ambalaj atığı olarak mı yoksa tehlikesiz atık olarak mı yapacağız?
 
Murat Bey,

Üretim prosesinizden çıktığı için üretim atığı olarak kabul edilir ve tehlikesiz atıktır.

Kolay Gelsin.
 
AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Madde 4
b) Ambalaj atığı: Üretim artıkları hariç, ürünlerin veya herhangi bir malzemenin tüketiciye ya da nihai kullanıcıya ulaştırılması aşamasında ürünün sunumu için kullanılan ve ürünün kullanılmasından sonra oluşan kullanım ömrü dolmuş tekrar kullanılabilir ambalajlar da dâhil çevreye atılan veya bırakılan satış, ikincil ve nakliye ambalajlarının atıklarını,

Bu ifadeye göre oluşan bozzuk preformlarınız tehlikesiz atık oluyor bence.
 
İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar bir sorum daha olacak. Bu pet preformlardan pet şişe üretimi yaptığımız esnada Ambalaj Üreticisi müracaat formunu dolduracak mıyız :)
Şimdi firmanın ambalajı kendi kendine satma ihtimali yok. Nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor sizce?
 
Ambalaj üretimi yaptığınız için ambalaj üreticisi müracaat formunu dolduracaksınız.
Ambalaj üreticisi ve piyasaya süren olarak kod ve şifre alacaksınız o zaman hem üreten hemde piyasaya süren firma olursunuz. Firmanın kendi kendine satma durumu olmaz bu durumda.
 
Üst