• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık depolama

Meltem OSMANOĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Şubat 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
arkadaşlar merhabalar bir sorum olacak sizleere
şimdi biz atık kagıt toplayıp geri dönüşüm den kagıt üretimi yapıcaz. kagıtlarımızı fab tamamlanmadan önce toplamamız lazım stok gerekli biliyorsunuz bazı tehlikesiz atık tebliğinde diyorki
Geçici depolama
MADDE 10 – (1) Tehlikesiz atık üreticisi; atıklarını geri kazanıma kadar gerekli tedbirleri alarak bir yılı geçmemek üzere depolayabilir.
şimdi biz bu maddeyi kullanarak atıklarımızı toplayabilirmiyiz çünkü burda kafamı karıştıran bide şu madde varki ; EK 2:


TEBLİĞ KAPSAMINDA OLMAYAN TEHLİKESİZ ATIKLAR


15
ATIK AMBALAJLAR; BAŞKA BİR ŞEKİLDE BELİRTİLMEMİŞ EMİCİLER, SİLME BEZLERİ, FİLTRE MALZEMELERİ VE KORUYUCU GİYSİLER

15 01
Ambalaj (Belediyenin Ayrı Toplanmış Ambalaj Atıkları Dahil)

15 01 01
Kağıt ve karton ambalaj

size göre şimdi biz bu atıkları izin almadan depolamaya başlayabilirmiyiz madde 10 'a göre yoksa ek2'e göre bu tebligi kapsamında değilmiyiz teşkkürler
 
Peki bu arkadaşımız tehlikesiz atık üreticisi değil dikkat ederseniz ilgili madde tehlikesiz atık üreticisi diye başlıyor henüz lisans almamış bir tesis için kağıt biriktirmek istiyor. Biriktirmek istediği ambalaj atığı ise lisanssız bir tesis olarak ambalaj atığı toplaması ticaretini yapması Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliğine ne kadar uygun?
 
aslında evet dediginiz gibi birde oradaki ambalaj üreticisi var şimdi ben b,r çok yönetmeliğe bakarken tesadüf üreticiyi tam olarak görmek adına ambalaj atıklaırnın kontrolü yönetmeliğini incelerken bi bakayım demiştim ve orada atık üreticisi ambalaj üretenler veya bu ürünü ithal edenler diye geçiyor bu tanım dogrultusunda aslında diğerlerininde öyle oldugunu düşünerek hareket ettim ancak baktıgımda dediginiz gibi biz atık üreticisi sınıfına girmiyoruz. yani burada yararlanamıcaz evet.
 
Üst