• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık depolanması

Hülya Arslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mayıs 2012
Firma
Rollmech Automotive
Selamlar,

Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği'nde;



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

şeklinde maddeler var. Sizler arasında firmalarında bu maddeyi uygulatan birileri var mıdır? Burada bahsedilen kuşaklama kanalları tehlikeli atık sahalarında yapılan kör kanallar gibi bir şey midir? Nedir ne değildir? :) Kısacası tehlikesiz atıkları da tehlikeli atıklar gibi mi depolayacağız artık? Bilgi istesem...
 
tehlikeli atık sahalarında yapılan kör kanalların amacı da sızıntıyı önlemek olduğundan, kuşaklama kanallarınında buna benzer bir şey olması gerekir. zira kuşaklama kanallarının amacının da suyun drenajını sağlamak olduğu yömnetmelik maddesinde ifade edilmiş. geçici depolamanın da, gelişigüzel değil madde 8 de belirtildiği gibi belli bir usul ile yapılması gerekiyor. bu bağlamda benzerlikler var evet.
 
tehlikesiz alanlar içinde ayrı ayrı örneğin ambalaj atıkları için ayrı plastik nayylon atıkları için ayrı gbi yan yana birbirine karışmayacak şekilde geçici depolama alanı yapılması gerekiyor die biliorum
 
Atık Yönetimi Genel Esasları Ek 4 Listesi Yıldızsız atıklar - (eksi) Bazı tehlikesiz atıkların geri kazaımı tebliği Ek 2 (kapsam dışı atıklar) = Tehlikesiz Atıklar (ambalaj-hafriyat vb. atıkları dahil değildir, yalnız bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği kapsamında kalanlardır)

* Yıldızlı kodlarda M ile işaretli olanlar analiz gerektirir ve yönetmelikte belirtilen eşik değerlerinin altında çıkarlarsa tehlikesiz atık olurlar.
 
Üst