• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık geçici depolama izni

Tolga Gül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2012
Arkadaşlar,

Atık Yönetimi Yönetmeliğinde Madde 13 ün 5 ve 6. fıkraları bende Tehlikesiz Atık Geçici Depolama Alanlarımız içinde geçici depolama izni almamız gerektiği fikri uyandırdı.

Geçici depolama
MADDE 13 – (1) Atıklar üretildikleri yerde türlerine göre belirlenmiş kriterlere uygun şekilde geçici depolanır.
(2) Özelliğine göre sınıflandırılarak geçici depolanan atığın üzerinde tehlikeli ya da tehlikesiz atık ibaresi, atık kodu, depolanan atık miktarı ve depolama tarihi bulunur.
(3) Atıklar birbirleriyle reaksiyona girmeyecek şekilde geçici depolanır.
(4) Atıkların geçici depolanması işlemi atığın üretildiği tesis/kuruluş sınırları içinde yapılır.
(5) Geçici depolama alanları için il müdürlüğünden geçici depolama izni alınır. Geçici depolama alanında değişiklik olması halinde geçici depolama izni yenilenir.
(6) Belediye atığı, ambalaj atığı ve tıbbi atık geçici depolama alanı/konteynerleri geçici depolama izninden muaftır.
(7) Geçici depolama alanlarına ilişkin esaslar Bakanlıkça belirlenir.
 
Merhaba,
İlgili yönetmelik madde 28 a fıkrası gereğince Tehlikeli Atıkların Kontrolü yönetmeliği madde 9 c ve n fıkraları gereğince daha önce gözönünde bulundurduysanız 04/2016 ya kadar izne gerek yoktur.
 
@Eser Güzel

Eser Bey,

Tehlikesiz atıkları kastediyorum malumunuz eskiden tehlikesiz atıklar için geçici depolama izni yoktu. Belirttiğiniz gibi Tehlikeli Atıkların Kontrolü yönetmeliği madde 9 c ve n fıkraları gereğince tehlikeli atık geçici depolama sahalarımız için alıyorduk. Tehlikeli atıklara benzer geçici depolama izni artık tehlikesiz atıklar içinde istenecek kanaati oluştu bende bu yönetmelikten sonra.
 
Tehlikesiz atıkların geçici depolanması ile ilgili atık yönetimi yönetmeliğine göre il müdürlüğünden depolama izni alan oldu mu? İstenilen bilgi ve belgeler nelerdir?
 
1. ÇED Belgesi
2. İskan ruhsatı
3. Tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası
4. UATF
5. Vaziyet Planı (tehlikeli atık odasını gösteren)
6. Atık yönetim planının onay sayfası
7. Fotoğraf
Bizden bunları istemişlerdi
 
Üst