• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık geri dönüşüm tesisi lisans eksiklikleri

muratcglyn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Mayıs 2010
1-Sunulan raporun incelenmesi sonucunda formata uygun hazırlanmadığı görülmüştür. Raporun Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliğin Ek-3C sinde yer alan Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanım tesisleri için verilen Teknik Uygunluk Raporu formatı doğrultusunda hazırlanarak bilgi ve belgelerin sunulması gerekmektedir.

denmektedir bu formata bir türlü ulaşamadım yardım edebilirmisiniz..
 
bendeki eksikliğin ne olduğunu anlayamadığım için buraya yazdım bu soruyu, bazı tehlikesiz atıkların kontrolü yönetmeliğindeki formatta istenen bilgilerin hepsi mevcut iken bu eksiklik geldi nerede yanlış yaptığımı anlamaya çalışıyorum başlıkları yazılı bir format varsa işime çok yarar çed formatındaki gibi..
 
onu biliyorum orada 1 2 3 diye giden bir liste var ve oradaki tüm bilgiler hazırladığım teknik uygunluk raporunda mevcut neresinde ne gibi bi eksiklik olabilir onu bulmaya çalışıyorum elinde bir örneği mevcut olan var mı??
 
@muratcglyn

dostum ozaman bakanlığa danış bence, başlıkların tam ise alt kısımlardaki açıklamalarda sorun olabilir.
 
@muratcglyn
bende şu an lisas almak üzereyim formatın düzenlenmiş halinin bir örneği vasa sende bana gönderebilirmisin bir mahsuru yoksa.
 
tekink uygunluk raporu hazırlıyorsun bakanlığa gönderiyorsun ek 1 lerde
uygunluk yazısını il müdürlüğü veriyor geçici faaliyet için istenen orada il müdürlüğü geliyor tesisise bakıyor denetimini yapıyor uygunluk yazısı veriyor..
teknik uygunlukta ise sen çed projesine benzer tesisin faaliyetine göre yönetmeliklerde belirlenmiş esasları dikkate alarak bir rapor hazırlayıp geri dönüşüm lisansına başvururken bakanlık portalına yüklüyorsun..

elinde daha önce hazırlanmış bir teknik uygunluk raporu olan var mı??
 
Konuyla belki alakasız olacak ama belirtmek istediğim çok önemli bir nokta bulunmakta.
Bildiğim kadarıyla 2013 yılına kadar tehlikeli atık geri kazanım tesislerine ve hurdacı olarak tabir ettiğimiz lisans sahibi olmayan firmalara %1 yağ içeriği altında yağa sahip atıkları alabilme yetkisi verilmiş durumda. 2013 yılından sonra tehlikesiz atık alamayacakları belirtilmiş durumda. İşin ilginç ve trajikomik yani ben tehlikeli atık geri kazanım tesisi olarak zaten %1 yağ üzerindeki atıkları geri kazanbilirken neden %1 yağ altındaki atıkları geri kazanamıyorum???
Bakanlık galiba işin suyunu iyice çıkarttı ya da ben yanlış bilgi sahibiyim :)
 
@muratcglyn
murat bey merhaba bende seninle aynı durumdayım suanda tekstil teleflerinin yani tehlikesis atıkların geri dönüsümü konusunda lisans basvurusu yaptım ancak teknik uygunluk raporundaki eksikliklerin giderilerek tekrar basvurulması için süre verildi.bir türlü işin içinden çıkamadım.hazırladıgınız teknik uygunluk raporunun bir örnegini paylaşırsanız çok sevinirim.
 
arkadaslar eksik listesindeki istediklerini düzelttim formatıda parafları düzelttim ced formatıyla yönetmeliktekini birleştirdim gönderdim hala değerlendirmede eğer kabul edilirse dogru yaptıysam bir örneğini paylaşacam burada.
 
bazı tehlikesiz atıkların geri kazanım tebliği ek-1 de yer alan bilgi ve belgeleri içeren bir döküman istemişler sanırım. Ek-1 aşağıdaki gibidir. Ayrıca yönetmelikden de bakabilirsin.
EK-1


ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİĞİN EK-3C SİNDE YER ALAN TEKNİK UYGUNLUK RAPORUNUN KAPSAMINDA OLMASI GEREKEN BİLGİ VE BELGELER
1
Geri kazanım verimi


2
Atığın temin edileceği yerler


3
Tesiste atık işlemede kullanılan kimyasal maddelerin isimleri, miktarı (ton/ yıl) ve depolama şekilleri
4
Hammadde ve ürün stok alanlarının kapasiteleri ile stok alanlarında alınacak güvenlik tedbirleri
5
Geri kazanım sonucu elde edilecek ürünler, ürünlere ait etiketleme ve ambalajlama bilgileri
6
Geri kazanılamayan atıkların, bileşimi, miktarı ve nasıl bertaraf edilecekleri
7
Geri kazanım tesislerinden elde edilecek ikincil ürünün özellikleri ve bu ürünün kullanılabilirliğini içeren teknik bir rapor ve/veya Geri kazanılan ürünlerinin piyasaya ürün olarak sürülebilmesi için ilgili kurum/kuruluşlardan alınacak belge ve/veya Geri kazanılan ürünlerin standartları, ticari isimleri ve üretim miktarları (ton/ yıl)
8
Tesise gelen atıkların Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Ek-IV ünde verilen atık kodları ve tahmini yıllık miktarları aşağıda yer alan tabloya göre detaylı olarak belirtilir.

Atığın Kodu/
G.T.İ.P. Numarası1
Miktarı (Ton/Yıl)
·
·

·
·

·
·

·
·





Başvuru Sahibinin/Şirketin
Yetkilisi
Tarih
İsim, İmza



Not: Müracaat dosyasında bulunan evrakların her sayfası imzalı ve kaşeli olacaktır.



------------------------
1 Alınan çevre lisansı ile atık ithalatı yapılacaksa geri kazanılacak atıkların G.T.İ.P. numaraları verilmelidir.
 
Tehlikeli Atık Geri Kazaım Tesisleri - Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği Ek -19
Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Tesisleri- Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği Ek-1

listesinde istenilenlerle başvurularını tamamlayabilirler.
 
ek-19 da istenen maddelerde
Tesisin bu Yönetmelik ve diğer hukuki ve teknik düzenlemelerde istenen şartları yerine getirebileceğini gösterir, mali fizibiliteyi de içeren ve Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen atık yönetim planıyla uyumlu olduğunu gösterir rapor,

bu rapor nedir nereye onaylatılır bilgisi olan varmı ???
 
ben tehlikesiz atık geri kazanım lisansı aldım. bizde Bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliği EK-1'deki standartla ilgili maddeye takılmışlardı.

madde 7 :
"Geri kazanım tesislerinden elde edilecek ikincil ürünün özellikleri ve bu ürünün kullanılabilirliğini içeren teknik bir rapor ve/veya Geri kazanılan ürünlerinin piyasaya ürün olarak sürülebilmesi için ilgili kurum/kuruluşlardan alınacak belge ve/veya Geri kazanılan ürünlerin standartları, ticari isimleri ve üretim miktarları (ton/ yıl)"

1-TSE'ye yazı yazdım bunları bunları üretiyoruz standardı var mı diye (halbuki biz zaten standartları biliyorduk ve Bakanlık'a yazmıştık ama onlar ille de TSE'nin görüşünü istediler)
2-TSE cevap verdi bu standartlar var diye
3-standartlardaki testlerin yapan akredite lab.'a şu standartlara göre (XYZ Firması için ürettiğimiz) ürünümüzü analiz eder misiniz diye yazı yazdım numune gönderdim (TSE Makine Lab. )
4-Analiz sonucu geldi.uygun diye.
5-XYZ firmasına sizin için ürettiğimiz ürüne TSE lab'da standarda uygunluk analizi yaptırdık ürünün uygunluğunu ve bizden bu ürünü aldığına dair yazı yazar mısınız diye yazı yazdım ve ekinde raporu gönderdim.
6-Firma ürün ve ürüne ait rapor alım kriterlerimize uygundur diye yazı yazdı.

Bunların hepsini bir pdf dosyasında topladım ve hiç yorum yapmadan sisteme yükledim.
 
Üst