• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık lisansı

şerife022

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Ağustos 2014
Şehir
Bursa
Firma
.
merhaba arkadaşlar
tat da tesise kabul edilecek atıklarda
kağıt karton ambalaj
plastik ambalaj
ahşap ambalaj
metalik ambalaj
kompozit ambalaj
karışık ambalaj
cam ambalaj
tekstil ambalaj dan başka atık alımı yapabiliyor muyuz.?
birde ambalaj atıkları toplama taşıma firmaları tehlikesiz atık lisansı alabiliyor mu alabiliyorsa nerelerde yararlı olur.

iyi çalışmlar herkese...

yani başka kodlar ekleyebiliyor muyuz??
 
@şerife022
ambalaj atık kodları bu kadar. Ambalaj atığı tolama ayırma tesisleri tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi veya tehlikesiz atık geri kazanım lisansı alabilirsiniz.
 
yani biz istesek tekstil kırpıntıları veya metal alabilirmiyiz peki. bunun için ayrı bi belge gerekli midir
 
@şerife022
Geri kazanım tesislerine çevre lisansı verilmesi

MADDE 13 – (1) Tehlikesiz atık geri kazanım tesisi ile metal hurda ıslahı/geri kazanımı tesisi kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin çevre lisansı alması zorunludur. Çevre lisansı alınması işlemlerinde Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır. Söz konusu Yönetmeliğin Ek-3C’sinde yer alan Teknik Uygunluk Raporunda, bu Tebliğin Ek-1'inde verilen bilgi ve belgelerin bulunması zorunludur.

(2) Birbirini tamamlayan ve benzer teknoloji kullanan kompleks tesis üniteleri çevre lisansı alma açısından tek ünite sayılır.

(3) Bu Tebliğde tanımlanan tehlikesiz atık geri kazanım tesislerine Bakanlık tarafından çevre lisansı; tehlikesiz atık ve metal hurda toplama-ayırma tesislerine İl Çevre ve Orman Müdürlükleri tarafından 7 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde düzenlenen belge verilir. Metal hurda ıslah/geri kazanım tesislerinin toplama-ayırma faaliyeti için il çevre ve orman müdürlüklerinden belge almaları şartı aranmaz.

(4) Metal hurdayı ergiterek işlem yapan sanayi tesisleri hammaddelerini, 11 inci maddenin ikinci fıkrasında tanımlanan lisanslı metal hurda ıslah/geri kazanım tesislerinden almak zorundadır.

(5) Metal hurda toplama-ayırma tesisleri, metal hurdalarını 11 inci maddenin ikinci fıkrasında tanımlanan metal hurda ıslah/geri kazanım tesislerine göndermek zorundadır. Metal hurdayı ergiterek işlem yapan sanayi tesisleri kendileri çevre izin/lisansına sahip olmaları kaydıyla hammaddelerini metal hurda toplama-ayırma tesislerinden alabilirler.
bu maddeyi bir okuyun ve tekstil kırpıntıları( yan firesi) için tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alınması ya da eğer geri dönüşüm yapacaksanız tehlikesiz atık geri kazanım lisansı almanız gerekli.
 
tehlikesiz atık geri kazanım tesisi için teknik uygunluk raporu hazırlıyorum. madde 2 de atıkların temin edileceği yerler başlıklı bir konu var. buraya gfb yi aldıktan sonra alınan atıklara dair bilgiler vereceğiz nerden kaç kg alındı gibi. yoksa genel olarak faaliyet konusuna göre sanayileri gruplandırarak mı bilgi vereceğiz
 
Sizin tehlikesiz atıkları aldığınız yerleri yazacaksınız. Lisanslı ve/veya lisanstan muaf olan yerlerden aldığınız atıkları yazın. Ben size örnek atarım
 
@morgul
Merhaba,
Atıkları temin ettiğiniz firmaların (isim, adres, iletişim, belge no, yetkili kişi vs) bilgilerini yazmanız lazım. İthalat yapıyorsanız, ithalatçı bilgisi ülke vs.
Kolay gelsin..
 
iyi çalışmalar arkadaşlar ambalaj atığı toplama ve ayırma lisansımızı yeni aldık ve tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almak istiyoruz bunun için izlememiz gereken yol nedir
 
bulunduğunuz şehire göre kısmen de olsa evrak farklılığı olabilir. o nedenle il çevre ile görüşüp bir evrak listesi alacaksınız.
en önemli belge yapı kullanım izni yada 2004 den önce yapıldığına dair bir yazı, diğer belgeler de Çevre İzni Muafiyet belgeleri ile hemen hmen aynı, proje özeti-iş akım varsa kapasite raporu - almak istediğiniz atık kodları ( tavsiyem hepsini yazın)- vaziyet planı- tapu-kira kontratı-kanalizasyon bağlantı izni gibi belgeleri il çevreye teslim ediyorsunuz. gelip yerinde inceleyecekler ve okey dedikten sonra siz de harç parasını yatırıp belgenizi alacaksınız.
 
@n.tas Seyhan üstadımın dediği gibi bir il çevre ile görüş. Ben 3 sene önce başvuru yaparken ekte yer alan dilekçe ve eklerini sunmuştum. Onu inceleyebilirsin ve bulunduğun şehirde il çevreye ekler için neler lazım onları sorabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi müracaat dilekçesi..doc
    20.5 KB · Görüntüleme: 92
Üst