• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alınması

Nermin Tuğralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2012
merhaba arkadaşlar,
tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi il çevre müdürlüklerinden alınıyor. belge almak için istenen belgeler nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalılmalar dilerim.
 
"
İL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ’NE

..........



.... firmasıolarak .... İlçesi, ......... adresinde ......Toplama Ayırma faaliyeti yapmaktayız. Bu kapsamda işletmemizin “Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği’nin 12. Maddesi” ’nde belirtilen şartları taşıdığına dair “Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Tesisi” belgesinin tarafımıza verilmesi hususunda,
Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

.......
İşyeri Sahibi"
Şeklinde bir dilekçe yazıyoruz. Dilekçeye ek olarak;
  1. Tapu fotokopisi
  2. 3194 Sayılı İmar Kanunun Kapsamında; 12/10/2004 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak; İşletmenin bu tarihten önce yapıldığını kanıtlayan resmi belge
  3. İş Akım Şeması ve Proses Anlatımı (Bunu GFB'deki formatta hazırlayıp içerisine tesise kabul edilecek atıkların kodlarını ekliyoruz.)
  4. TAEK El Tipi Radyasyon Ölçüm Cihazı Faturası (Metal İçin)
  5. TAEK Radyasyon Cihazı Eğitim Katılım Belgesi (Metal İçin)
  6. Atık Listesi
 
çed için görüş almamız gerekiyor değil mi? birde bu istenen belgeler resmi olarak nerde belirtiliyor onu öğrenmem lazım. yardımcı olur musunuz acaba?
 
Çed Yönetmeliğinde çed kapsam dışı için istenen belgeler yazıyor;

Tesis olarakta sağlamanız gereken şartlarda Bazı tehlikesiz atıkların kont. tebliğine bakabilirsiniz.
 
sağlamamız gereken şartları biliyorum. fakat tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için
1. ÇED kapsamdışı almamız gerekiyor.
sonrasında istenen evraklar hakkında yayınlanmış resmi bir yazı var mı? onu öğrenmem lazım
 
Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi olan bir firmanın herhangi bir yere (bakanlığa)bilgi vermesi yada belge doldurması gerekiyor mu?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


İSTANBUL VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
HİZMET STANDARTLARIMIZ

yukarıdaki linklerden hizmet standartlarımız kısmına dolayısı ile tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için istenen belgelerin ne olduğuna ulaşabilirsiniz.

Ambalaj ve tehlikeli atık toplama ayırma vb. için ilgili mevzuatlarının şartlarına da bakmalısınız.
 
arkadaşlar merhaba ankara da tehlikesiz atık toplama belgesine başvuracaz ama hangi belgeler gerekli bunun için ilden ile fark ediyormuş belgeler ankara ili için hangi belgeleri hazırmam gerek yardımcı olursanız sevinirim.
 
arkadaşlar merhabalar,

Tehlikesiz atık geri dönüşüm lisansı almamız gerekmektedir. Bunun için çed görüşü ne oluyor acaba?

bilen arkadaşlarım var mı?.. talaşı enerji üretim amacı ile kullanmak istiyoruz saat de 150kg talaş kullanılacktır...
 
@Kübra Turmuş canım ekine tesise kabul edilecek atık kodları, vaziyet planı, iş akım şeması ve proses özeti, vergi levhası, tapu veya kira sözleşmesi, ÇED yazısı birde aski bağlantı durum belgesini koyup başvurabilirsin
 
@Kübra Turmuş hanım bağlı bulunduğunuz il çevreye sorun derim. çünkü bende TAT belgesini yeni aldım ve işletmeme ait almak istediğim atık kodları haricinde hiçbir belge talep etmediler.. üst yazı ve kabul etmek istediğim atık kodları ile aldım.. ankara nasıl ister ilgilisine sormak gerek.
 
Merhabalar. Tekirdağ'da tehlikesiz atık toplama ayrıştırma tesisi açmak istiyoruz aracımız presimiz işyerimiz hazır durumda. Bildiğim kadarıyla ayrıştırma bandıda istiyorlar onuda alacağız. Kafama takılan bir husus işyerimiz için sadece kira kontratı yeterlimi yoksa tapu fotokopiside gereklimi ?
 
Tehlikesiz atık belgesi için izgara sistemimiz var ama bide yağ tutucu istediler böyle bisey varmı arkadaşlar. ..
 
arkadaşlar biz toplama ayırma tesislerimize Ced kapsamdışı yazısı almadık. Böyle bir konu geçmedi il müdürlüğünde
 
Üst