• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi

dindar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağustos 2017
Firma
yunus ambalaj san.ve tic. ltd. şti.
merhaba arkadaşlar elinde tehlikesiz atık toplama ayırma için proses özeti ve akım şeması elinde olan varsa paylaşabilir mi ?
 
Buyrun
 

Ekli dosyalar

  • İş Akım Proses .docx
    48.8 KB · Görüntüleme: 160
Merhabalar elinde kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka ürüne çevrilerek tekrar kullanımı , metal ,plastik,ahşap ,naylon,lastik ,kauçuk,kağıt,karton ve cam atıklarının iş akım şeması olan var mı ya da hangileri bulunmakta yardımcı olabilir misiniz?
 
@Hasan ARIKAN Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi alırken Kağıt ve karton(20 01 01 gibi) atık kodlarının artık yer almayacağını duymuştum. Yanlış mı biliyorum?
 
20 01 01 kodunu tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi alırken koyabilirsiniz. Bir sıkıntı olmaz. Sonuçta o da tehlikesiz atık ve ben tesisime istediğim tehlikesiz atık kodunu koyabilirim
 
Tehlikesiz atık toplama-ayırma tesislerinde aranan şartlar
MADDE 12 – (1) Tehlikesiz atık toplama-ayırma faaliyeti yapanlar faaliyet sahalarında aşağıda belirtilen tedbirleri alırlar;
f) Yağ ile kontamine olmuş yüzeyi temizlemek amacıyla absorban malzemeler ile yağ çözücüler bulundurulur.

Yağ çözücü olarak ne kullanmalıyız ? Kullananlar ne kullanıyor ?
 
merhabalar
birşey danışmak istiyorum, hurdacı bir müsterim var tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almamız lazım kendisine
evinin garajını bunun icin kullanmayı düşünüyor
istenilen eklerde şu maddeler var
  • Kapasite Raporu ve/veya Makina Ekipman Listesini Gösterir Proses Özeti
adam hurda toplayıp elle ayırıyor bir ekipmanı yok bunu nasıl göstermeliyim; herhangi bir çerçevesi var mı
  • Taahhütname
bu taahhütname nedir hiç bir yerde açıklamamışlar

ayrıca garaj olduğu ve yıkama yapmadığı için

"Tesisin temizlenmesinde kullanılan yıkama ve benzeri atık suların ayrı toplanması için gerekli önlemler alınmıştır. (Toplama kanalları ve ızgara sistemi bulunmalıdır)." kısmı için ne yapmam gerektiğini bilemedim

yardımcı olursanız çok sevinirim
 
@MayN
Merhaba, firma sahibi herhangi bir makine ve teçhizatın kullanmadığına dair yazı hazırlayarak kaşe ve imza yapabilir.( yazıyı siz de hazırlayabilirsiniz). Taahhütname ise il çevreden isteyebilirsiniz. Eğer firmada herhangi bir yıkama veya benzeri işlemler yapılmayacaksa buna dair yine yazı hazırlayarak yıkama yapmayacağına dair taahhüt verebilir. Bu olay benimde başıma gelmişti. Eğer kapasite raporu için il çevre yazıyı kabul etmez ise sanayi odasından kapasite raporundan muaf olunduğuna dair yazı alabilirsiniz.
 
Arkadaşlar merhaba
Tehlikesiz tat ve ambalaj tat kapsamında büyük bir fabrikanın hurdalarını ve ambalaj atıklarını alıyoruz.Sahanın temizliğini de biz yapıyoruz ve temizlik için o fabrikaya çöp konteyneri koyuyoruz. İrsaliyede de faturada da bize çöp diye kesiliyor. Ben bunları hangi kodla alabilirim?
 
Palet ve ahşap hurda isiye urasiyoruz bu konuda tehlikesiz atık belgesi almak istiyorum yardımcı olabilecek arkadasiniz varmı ...
 
@Myuusuf

Ambalaj Atığı Geri Kazanımı ya da Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma belgesi alacaksınız. İsterseniz ikisini birden de alabilirsiniz. İkisinin de işleyişi farklı. Çevre İzin Lisans Yönetmeliği, Atık Yönetimi Yönetmeliği, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ve Bazı Tehlikesiz Atıkların Kontrolü Tebliği'ni incelerseniz sorularınızın tamamına cevap bulmuş olursunuz. Eğer anlayamayacağınız bir durumla karşılaşırsanız, danışmanlık hizmeti almanızı öneririm. Çünkü bu belgeleri aldıktan sonra işlemleriniz bitmiyor, her ay ve her yıl yapılması gereken işleriniz olacak.
 
Ben bu konuda danışmanlık firması arıyorum zaten maliyeti ne kadar oluyor cem bey...

Ben 200138 ve plastik dusunuyorum
 
Üst